Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

Cieszę sie że sie podoba :) my się świetnie czujemy w naszej sypialni, bo przede wszystkim ma minimum mebli i innych kurzących się przedmiotów.

Jeśli chodzi o lampy to zarówno te na stolikach nocnych, jak i ta stojąca zostały wylicytowane na allegro u tego samego sprzedawcy, który przywozi rożne szpargały z UK, no i trafiły mi się takie lampy w 100% sprawne i całe ;)

Lampa sufitowa też zakupiona na allegro. Nie chciałam żadnego bogatego żyrandola ociekającego kryształkami :D Zdecydowałam się na skromny, niekurzący się, pasujący do podłogi plafon, czy jak to nazwać, nie wiem ;)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=274147&d=1407666854

:D

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jazzy cieszę się, że Ci się podoba, bo mnie też :)

Potrzebuję czegoś do powieszenia na ścianę, na wprost łóżka. Nic mi nie wpadło w oko, nie bardzo wiem co mogłoby pasować.Może czymś mnie zainspirujecie, liczę na Was :)

jeszcze kilka zdjęć dla całokształtu (wystawka na komodzie do zmiany)

DSC_1022.jpgDSC_1020.jpgDSC_1021.jpg

asc, Doriko, darecki11 dziekuję, miałam wielkie opory przed tym Hemnesem, a ostatecznie sypialnia mi się podoba, dobrze nam się w niej śpi. Brakuje czegoś oryginalnego na ścianach, nie mogę pozwolić sobie na obraz (y) choć mam upatrzone ;) i szukam inspiracji.

Kinkiety to Lampgustaf Swing, ładnie się prezentują, dają przyjemne światło.

• 2 weeks później...
Chciałbym mieć zaaranżowane pokoje tak jak wiele tych galerii dostępnych w internecie. Od jakiegoś czasu podchodzę do każdej bezkrytycznie, podobają mi się prawie wszystkie aranżacje. Z kolorów niesamowite wrażenie robi na mnie paleta Magnata. Wymyślać te barwy musi ktoś z ogromną wyobraźnią. One są tak super, inne niż zwykle odcienie, że czasem trudno nazwać normalną nazwą koloru jakąś farbę. Dobieranie do danej aranżacji jakiegoś koloru to też niełatwa rzecz. Ja chyba nie umiem takich rzeczy planować, zwracam się z prośbą o aranżację do żony, ale ona też długo wybiera i kręci nosem.

Ankubek pochwalisz się co to za narzuta, gdzie kupiona i co to za rodzaj firany? Bardzo ładnie wyglądają :-)

Niureczka narzutę kupowałam w tym sklepie internetowym, cena była bardzo przystępna. Wygląda jak bawełniana, jest niestety z jakiegoś sztucznego materiału, ale bardzo miękka i miła w dotyku, świetnie się pierze (zaraz po kupnie prałam bo zapach był delikatnie mówiąc nieznośny) nie wymaga żadnego prasowania, polecam, niestety już jej nie widzę na stronie sklepu.

http://www.astoria.sklep.pl/Szukaj.aspx?query=narzuta

firany kupowane z metra, jakieś 15 czy 18 zł za metr w prowincjonalnym sklepie ;) z domowymi "upiększaczami"; wszyta taśma, dołem podłożona i faktycznie robi w sypialni miły klimat, bo jest bardzo miękka i delikatna w dotyku. Jak się nazywa za pierona Ci nie powiem, (poszłam do sypialni obejrzeć :) ), przypomina splotem średnio gęsty bandaż ;)

Miło mi bardzo, że Ci się podoba.

W sypialnię zainwestowałam chyba najmniej pieniędzy a mimo tego, to co jest, dobrze ze sobą współgra :)

Poduszki też mam dwie, koc "w nogach" i po dwóch miesiącach jeszcze mi się chce wygładzać każdego ranka :)

Marzy mi się dopieszczenie ścian i wystawki na komodach....pewnie za jakiś czas...oby

Ło matko, ale ceny! :o

jazzy za swoją zapłaciłam coś koło 100zł, jak masz namiary na fajne a niedrogie to podziel się proszę, bo ja jakoś nic sensownego nie znalazłam

sprawdziłam teraz jeszcze na ich stronie, masz racje te aktualne drogie, ale muszę przyznać, że te które oglądałam w kilku polecanych na forum sklepach były jeszcze droższe :(

Edytowane przez Ankubek