Lucyna1 19.06.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Obecnie w sypialni mamy kolor kwitnący lotos ,a jedna ściana na wezgłowiu jest pomalowana farbą Noc Kairu. Kolorki bardzo przyjemne dla oka . Jednak coraz czesciej myślę o zmaianie na bardziej zdecydowane kolory. Białe ściany, na jednej jakaś ładna czarna wytłaczana tapeta. Sliczna biała pościel, biała pikowana narzuta na łóżko, jakies fajne abażury na lampki nocne i na sufitową. Zasłony i poduchy białe w czarne rzuciki. I moze zeby nie było za smutno to gdzie niegdzie jakies czerwone akcenty np donica z kwaitkiem. Narazie jeszcze nie kupilismy łóżka do sypialni-mysle ze bedzie drewniane bejcowane na bioało i ładnie bedzie kontrastowało z czarna dobrze oświetloną scianą . Moze cos wyjdzie z moich planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 27.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Widziałam sypialnie (u mojej siostry) w kolorze wrzosu czy też lawendy z jasnymi drewnianymi meblami - wygląda pięknie. Ja mam niebieską i też mi się podoba. W nowym domu postanowiłam poeksperymentować. Będzie biało- szara, z czarnymi dodatkami. Jestem na etapie szukania biało-czarnych firanek i narzuty - nie jest łatwo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 28.06.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 U nas zrobiliśmy lekki fiolet: http://images34.fotosik.pl/301/f92d0bd72509d0ddm.jpghttp://images31.fotosik.pl/301/2eaf3262f0207cf8m.jpg Drzwi są wengę i teraz nie wiem, czy szukać sypialni jasnej (pasowałaby do ścian) czy ciemnej (bo drzwi) Co radzicie? A jak ktoś chce jeszcze podpatrzeć inny kolor, to na sypialnię fajny były jeszcze taki kawa latte: http://images32.fotosik.pl/301/69731a2fd7941cb2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 28.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 A moj mąż marzy o kolorze w odcieniu bordowo-malinowym.A że jest śpiochem i trudno mu rano sie dobudzić to chyba kolor dla niego. Mamy w sypialni jedną ze ścian w kolorze malinowym oraz roletę w zbliżonym odcieniu. Natomiast reszta ścian jest ecru, taka śmietankowa, więc od początku nazwałam sypialnię malinami w śmietanie - jak dla mnie brzmi apetycznie .Dodam, że ta malinowa ściana jest u wezgłowia łóżku, znajduje się na niej pasek tynku strukturalnego, a nad nim kinkiety - oświetlony tynk daje fajny efekt. Podłoga też w ciepłym odcieniu - deski sosnowe bejcowane na tek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 28.06.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 ..a moja sypialnia bedzie bardzo romantyczna:) zadnych lamp, kinkietów, tylko swiece, kadzidełka, miekkie tkaniny, i dywan z długim włosem...sciany kremowe chyba.....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiPiotr 28.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Widziałm sypialnie w szarościach i w takim szarym błękicie,do tego sosnowe proste meble.Bardzo mi sie spodobała pomimo ,iż zawsze byłam zwolenniczką ciepłych kolorków.Moja obecna jest w brązie i delikatnym pomarańczu ale następna napewno będzie w zimnej tonacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.06.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 A ja właśnie dzisiaj kupowałam farby Do sypialni wzięłam jasną oliwkę, myślę, że to bezpieczny kolor. Meble będą ... kiedyś w przyszłości, jeszcze nie wiem jakie Na razie materac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.06.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Natomiast lekki fiolet ma sąsiadka i wygląda pieknie. Żartujesz? Gdzie? I jeszcze pięknie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.06.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Odświeżam wątek bo szukam inspiracji na sypialnię. Wymarzyłam sobie zielony kolor na ścianach. Na zielonym ślicznie prezentują się olchowe mebelki, a ja takowe posiadam. Więc jeśli macie we wnętrzu kolor zielony, to czekam na podpowiedzi. Myślę, o dość nasyconej barwie bo mam dużą sypialnię i ciemny kolor optycznie ją pomniejszy. Ale to dość ryzykowne więc wolę się podeprzeć waszymi opiniami. Eluś, nie wiem, czy temat jeszcze aktualny... W moim dzienniku znajdziesz zdjęcia pokoju w kolorach zielonych i do tego jasne mebelki (u mnie akurat brzoza). Na wcześniejszych zdjęciach (chyba na 2 stronie) jest w nim tymczasowa sypialnia, później pokoik tymczasowo gościnny. Docelowo, za jakiś czas, chciałabym tam zrobić pokój dla dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Aniu (?), przejrzałam i ja Twój Dzienniik Bardzo, ale to bardzo podoba mi się szara łazienka gdybym wpadła wcześniej na ten wątek, moja nie byłaby brązowo-beżowa Ale mam do Ciebie inne pytanie: jak poradziłaś sobie z lambrekinami? http://img230.imageshack.us/img230/5483/hpim5243nx0.jpg Chyba że zasłonki są tylko ozdobą i nie zaciągasz ich na okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.06.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Słoneczko, mamy rolety zewnętrzne w całym domu, więc wszystkie zasłonki pełnią tylko funkcję ozdobną... Co do łazienki... Rzeczywiście szara jest super, bo nie widać paproszków mnie bardzo podobają się brązowo-beżowe, ale ze względów praktycznych brąz i beż mam tylko (a może aż) w otwartej części domu. Reszta jest kolorowa A wracając do sypialni... W mieszkaniu mamy wściekły pomarańcz (chyba dynia Dekoral), teraz w domu beż i zgaszone bordo. Trudno mi się wypowiedzieć, gdzie się lepiej czuję, bo atmosfera sypialni to nie tylko kolor... Zdecydowanie jednak lubię, jak sypialnia utrzymana jest w jasnej tonacji. Nie zniosłabym granatu, czerni, ciemnej zieleni... Za bardzo przytłaczające jak na pokój, który ma być wyciszający i przytulny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ja mam sypialnie w kolorze ciemnej zieleni oliwkowej. Z dużą ilością zieleni i akwarium czuję się jak w lesie tropikalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.06.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Elfir, a mogłabyś pokazać zdjęcie dla lepszego wyobrażenia? Brzmi zachęcająco (też mamy akwarium ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ale ja nie mam sypialni w domku jednorodzinnym, tylko zwykłym bloku. Malowałam gotowcem duluxem, dawno temu , nie pamiętam na 100%. To był chyba odcień pistacjowy. Wyszedł zupełnie inaczej niż na rysunku z próbnika (miał być jaśniejszy) Nie jest świetliście jasno, fakt, zwlaszcza, ze pokój wybitnie zacieniony. Ale i tak sie spi przy wylaczonym swietle, wiec co za roznica? Rośliny wywędrowały latem na balkon (kolekcja storczyków i paproci), więc w pokoju jest pusto. Kolejna sypialnia tez będzie zielona, leśno-elfia Z jakimś szablonem drzewiastym na ścianie. Rysuje się go zadziwiająco łatwo, nawet odręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 30.06.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 my do tej pory mieliśmy sypialnie w kolorach: kawa z mlekiem, kremowy, jasny żółty, złoto pustyni ?!? (nie wiem jak to się nazywało) - następna będzie w zieleni (wcześniej zielony był przedpokój, teraz zielony jest przedpokój i miejsce komputerowe). siostra ma w sypialni jedną ścianę wrzosową - też wygląda bardzo przytulnie, choć może troszkę zbyt "babski" ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.06.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ale ja nie mam sypialni w domku jednorodzinnym, tylko zwykłym bloku. Ależ dla mnie nie ma znaczenia, czy w bloku, czy w domku. Najważniejsze by było przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agussia 30.06.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 witam mam pytanie. jestem w trakcie remontu sypialni na poddaszu i mam pytanie co do kolorow narazie wybralam kolor jasnozolty i za łozkiem chce mic kolor brazowy ale bardzo jasny cos podobnego do kawy latte i teraz chce dodac jeszcze biale lozko i FIOLETOWE dodatki (zaznaczam ciemny fiolet cos w stylu sliwki) czyli fioletowa szafe fioletowy kwiat ktory bedzie namalowany na scianie za lozkiem i fioletowe dodatki czy waszym zdaniem ten fiolet pasuje? jesli nie to jaki kolor polecacie?acha i chce aby to wnetrze bylo nowoczesne a dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.09.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Teraz mam bordowe rolety i...mam seksona sypialnie..az chce sie w niej spac.... To chyba powinno chcieć się NIE spać? Justynka i Lucynka - z tego co piszecie, to macie bardzo ciekawe sypialnie: można prosić o jakieś foteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.09.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 witam mam pytanie. jestem w trakcie remontu sypialni na poddaszu i mam pytanie co do kolorow narazie wybralam kolor jasnozolty i za łozkiem chce mic kolor brazowy ale bardzo jasny cos podobnego do kawy latte i teraz chce dodac jeszcze biale lozko i FIOLETOWE dodatki (zaznaczam ciemny fiolet cos w stylu sliwki) czyli fioletowa szafe fioletowy kwiat ktory bedzie namalowany na scianie za lozkiem i fioletowe dodatki czy waszym zdaniem ten fiolet pasuje? jesli nie to jaki kolor polecacie?acha i chce aby to wnetrze bylo nowoczesne a dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam Brąz, beż (latte) + ciemna śliwka to moim zdaniem piękne połączenie i takie będzie dominować w moim domku (a przynamniej taka jest wersja aktualna... ) No i to może być moim zdaniem zarówno nowoczesne, jak i tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin g 27.09.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witam, Ja stawiam na złamane barwy, które na pierwszy rzut oka nie rzucają się w oczy. Przy małych pomieszczeniach, ze średnim doświetleniem, a takie są w większości bloków np. byłoby zabójcze dla wnętrza stosowanie mocnych, ciemnych barw. Przy ekspozycji jednej ze ścian można pokusić się o inny, wyrazistszy kolor. O ile mamy an to miejsce, gdyż ja osobiście staram się nie zastawiać ścian meblami i ograniczyć ich ilość. W kuchni mam mieć szarą ścianę, jako tło dla białych mebli. W sypialni zdecydowałem się na delikatny szarawy kolor z domieszką ciepłego odcienia beżu. W jasnym świetle wygląda na ciepły, a w ciemnym jest bardziej stalowy. Sufit jest biały. Nie planuję malowania do sufitu ścian, tylko zostawiam opaskę na 30 cm. Jak będę miał co fotografować to mogę tu wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts