Kinia44 10.08.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam jestem na etapie remontu i wymyślania jak urządzić salon. Na jednej części pokoju jest goła ściana z cegiel chciałabym ją zostawić w takim stanie jakim jest, ponieważ super to wygląda. Tylko nie wiem czy tak może zostać, co trzeba zrobić żeby od tej sciany nie leciało zimno, wystarczy ściane ocieplić zewnątrz domu czy trzeba zrobić cos jeszcze?? Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 myślisz, że tynki wewnętrzne i farba ocieplają ściany? Na forum jest watek o ceglanych inspiracjach - tam jest o impregnacji cegieł (by się łatwo nie kurzyły i nie brudziły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.08.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 myślisz, że tynki wewnętrzne i farba ocieplają ściany? Tynki w pewien sposób ocieplają ściany z cegły jeśli taka ściana jest zewnętrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 w pewnien sposób - jaki promil przenikalności cieplnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Wcale nie, ściana z cegieł nieotynkowana ma większa powierzchnie przez która ucieka ciepło. Tynkuje się właśnie aby zmniejszyć tą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 chodzi ci o tynki zewnętrze a nie zewnętrzną ścianę?Nie zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 No nie, chodzi mi o tynki wewnętrzne i ścianę zewnętrzną Inaczej sie dzieje gdy chcemy grzać ściana , np jak robimy kominek z masa akumulacyjną wtedy nie tynkujemy ściany aby powierzchnia oddawania ciepła była jak największa. Tak właśnie chciałbym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts