Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kłopot z kolorem w salonie

BEST_ia

Recommended Posts

Witam

Jak w temacie, mam problem jaki wybrać kolor, oczywiście już próbowałam "pomalować" sobie programem, ale szczerze mówiąc nie bardzo mi wychodzi.

Proszę o pomoc, może jakąś podpowiedź, jak widać na razie jest biało, i nawet nam się podoba, wadą białych ścian jednakże jest ich bardzo duża podatność

na zabrudzenia.

Będę wdzięczna za pomysł - z uwagi na czerwone rolety wybór kolorów jest ograniczony (nie chcę pstrokacizny)

Będę wdzięczna za każdą podpowiedź !

Resize%252520of%252520IMG_0524.jpg

czy szary nie będzie za bardzo przytłaczający? za ciemny? a może na kolorowo - żółte ściany, a ściana z kominkiem na zielono :) albo zostawiłabym białe ściany, a "ściana-kominek" na bordowy (lub ciemny zielony)

A kto powiedział, że szary musi być ciemny???? Wszyscy tu mówimy o jasnoszarym odcieniu. Są setki odcieni szarości, a pewnie i więcej.

Dziękuję za rady, ja właśnie bardzo chciałam szary, ale mój mąż jest przeciw (lubi pomarańcz... tylko ;>) , pstryknęłam tą fotkę, żeby sobie sprawdzić jak byto wypadało w różnych kolorach, ale prawdą jest że za wyjątkiem bieli i właśnie szarych ew. złamanego beżu wypada fatalnie jak na mój gust.

Trochę też nie jestem przekonana, żeby wszystkie ściany zrobić szare, bardziej mi się podoba pomysł jednej ew. dwóch ścian szarych a pozostałe dwie np. złamany biały. No i zastanawiam się jaki kolor do kominka - wypadałoby też na szaro ;) Dodam może tylko tyle, że samo mieszkanie nie jest za jasne stąd prośba o pomoc, salon jest otwarty na kuchnię, jadalnie i korytarz, gdzie królują wielkie szary płytki. Z jednaj strony fajnie by pasowało, a z drugiej - czy nie za dużo tych szarych powierzchni. I co ew. myślicie żeby jedną ścianę pomalować na czerwono - czy to już będzie przesada, w sąsiedztwie czerwonych rolet.

Pozdrawiam, będę wdzięczna za podpowiedzi