Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę duś, że masz ten sam problem co ja :)

Naczytały się baby się czasopism wnętrzarskich i już zwykła szafka nocna od "Bodzio" czy "BRW" nie wystarczy w sypialni.

Już się marzą produkty z "Vitry" czy "Foscarini" :D

Tylko zarobki nadal na poziomie płyty wiórowej i laminatów :-(

Ja mam tak wiele fajnych pomysłów na urządzenie domu, ale powoli po kolei je skreślam jak dowiaduję się ile będą kosztować.

Ostatnio zdołowali i jednocześnie wkurzyli mnie stolarze z forum stolarskiego. Ich naczelną dewizą jest "skubać klienta do oporu, bo skoro zamawia u stolarza a nie kupuje w BRW, znaczy ma kupę kasy".

Całe szczęście, że polscy producenci lamp nadążają za światowym wzornictwem zachowując rozsądne ceny.

Niestety w meblarstwie ogólnodostępnym (budżetowym) jakoś jest problem ze śledzeniem trendów. Jeszcze jako tako dobrze wygląda z kanapami/sofami.

Kanapę kupię pewnie właśnie od popularnego wytwórcy mebli, bo jest wciśnięta w kąt. Jednak zamarzył mi się oryginalny fotel na wprost wejścia do salonu.

I powstał ten sam problem co u ciebie z lampą - modele Miesa van den Rohe czy Eamesów pojawiają się w co drugim wnętrzu.

Dzięki Chinom, na Allegro można dostać ich podróbki w rozsądnych cenach, więc niby mnie stać, ale straciłam do nich serce (podobają mi się nadal!), bo stały się zbyt trywialne, sztampowe.

Zaczęłam grzebać po necie szukając polskich projektantów i znalazłam kilka perełek wzorniczych Tomasza Augustyniaka czy Jerzego Langiera. Chyba się z tym fotelem zmieszczę w budżecie.

Polski design nie jest jeszcze tak oklepany jak "Barcelony" czy "Egg Chair", ale cięzko znaleźć sklepy albo nawet same modele, jeśli się nie wie czego konkretnie szukać.

Nie da się ukryć, że najtaniej jest urządzić dom w stylu skandynawskim (dzięki IKEA) lub wiejskim (np. shabby chic - bo meble z sosny malowanej niedbale na biało są tanie i do wykonania samemu).

dus-iu, gdzie zamawialas swoja umywalke Catalano?Jesli to sklep internetowy i go polecasz, bede wdzieczna za jakis namiar.

http://www.2hd.pl

ze mną kontaktowala sie p. Sylwia - współpracę ze sklepem wspominam bardzo miło, terminowo i porządnie

oooooo to ja tych panów będę musiała zgooglowac w wolnej chwili.

szukam czegoś nietuzinkowego, a nuż panowie wyjdą naprzeciw moim potrzebom :)

tak samo z "ozdobkami" na ścianę - lubię plakaty i sitodruki, ale nie chce oklepanej Audrey czy Marylin... eh... może sama powinnam zostać dizajnerem :D

Naczytały się baby się czasopism wnętrzarskich i już zwykła szafka nocna od "Bodzio" czy "BRW" nie wystarczy w sypialni.

Już się marzą produkty z "Vitry" czy "Foscarini" :D

Tylko zarobki nadal na poziomie płyty wiórowej i laminatów :-(

Elfir, umarłam:rotfl::rotfl:

Cala prawda o mnie:lol:

dus, dzieki Kochana ale chyba z umywalki na razie d...a, bo a zreszta-u siebie wyjasnilam, nie bede Ci zasmiecac watku.

No tak, pisalas kiedys o drugiej pracy i wolontariacie...to wyrozumialy jest Twoj nie-Maz:)

dus-iu, czy eamsik jest tak wygodny, na jakiego wyglada?kurcze, mam takie dylematy wnetrzarskie-jeszcze nie raz Ci glowe zawroce;) ale poki co spadam, bo ostatnio przez to forum chodze jak zombie:bye:

wygodny, wygodny... z poduszka to już w ogóle rewelejszyn, a pewnie jak wspominany poddupnik zamówie, to już w ogóle będzie miodzio... choć przyznam, ze w tej chwili mam już (jak zwykle w takich sytuacjach) 7 stanowisk roboczych - zaanektowalam sypialnie, kanapę, jadalnie i gabinecik oraz oba kibelki i nawet cześć notatek leży na desce do prasowania. jadamy na stojąco lub przy kuchennym blacie (choć istnieje uzasadniona obawa, ze i tam sie jutro rozwale hyhy)

(bliżej do kawy, yerby, redbulli i zestawu młodego skauta = wiadro z haribo :D)

Edytowane przez duś

bliżej do kawy, yerby, redbulli i zestawu młodego skauta = wiadro z haribo :D

:lol:

przerabialam wszystko oprocz yerby (:sick:), a zamiast red bulla pilysmy z przyjaciolka tigera-bo byl tanszy:) aaaa i nieodzownie plusz active-ale obowiazkowo z takich malych miseczek-bo na mycie garow nie bylo czasu i czysta szklanka w czasie sesji to u nas byl towar deficytowy:oops:

duś widzę, że Ci się jakaś rewolucja szykuje i niebawem ma się zakończyć, więc życzę powodzenia :D

blech egzamina-mordercę mam ;(

kciuki będą potrzebne

:lol:

przerabialam wszystko oprocz yerby (:sick:), a zamiast red bulla pilysmy z przyjaciolka tigera-bo byl tanszy:) aaaa i nieodzownie plusz active-ale obowiazkowo z takich malych miseczek-bo na mycie garow nie bylo czasu i czysta szklanka w czasie sesji to u nas byl towar deficytowy:oops:

hehe no na yerbę mnie znajomi namówili - ponoć działa jak kawa, choć ja po 3 szatanach (taka mega mocna kawa), redbullu i 5 yerbach odjeżdżam jak najedzone niemowlę. no ale magnezik, plusz active i czasem orzechy uskuteczniam

a w piotrach i pawłach, jakby na życzenie, obniżyli cenę redbulli i sa po jakieś 3 ziko aktualnie :D