anSi 09.04.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Chodzi o rdestówkę Auberta? Nie trzeba ciąć, chyba, że przeszkadza. Nie ma znaczenia kiedy, bo kwitnie na jednorocznych przyrostach. Dzieki Wlasnie o onom chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.04.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 tylko, ze ja nie znalazłam możliwości do zajrzenia do tych starych wiadomości. Stale pokazuje mi tylko 60 widadomości. Piszcie priv na forum budujemy dom, bo tam moja skrzynka nie jest zapełniona Elfir - wejdz do swojej skrzynki odbiorczej, na samym dole jest zakladka STAN Skrzynki , a tam informacja ile jest wiadomości w twojej skrzynce i moziwość wyczyszczenia jej . To samo musisz zrobic z wiadomościami zapisanymi: otrzymanymi i wysłanymi. To naprawde dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 09.04.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Kopiuję moje pytanie z innego wątku i mam nadzieję, że może jeszcze kiedyś odwiedzisz ten wątek i podpowiesz, elfir ... ?elfir - uhm, widziałam nawet takie specjalne, przeźroczyste podstawki u ogrodnika. Nawet było napisane, że zapewniają wentylację. Dziękuję.Marzy mi się w takiej duuużej donicy (niekoniecznie drewnianej) posadzić drzewa, aby dały trochę cienia na tarasie, albo tylko pozory cienia Zamierzam spróbować z Sumakiem octowcem, bo nawet jak się nie uda, to szkoda bardzo nie będzie ... Szaleństwo? A może są jakieś niewielkie drzewa, które wyjątkowo dobrze radzą sobie w pojemnikach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Zobacz firmę Chomik - ma donice 110 x110 cm. W takiej możesz posadzić nawet klon pospolity "Globosum", wiśnię "Umbraculifera", klon japoński (nie mówię o palmowym!) , okrągłolistny, tatarski lub Shirasawy i inne niewielkie drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 10.04.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Zobacz firmę Chomik - ma donice 110 x110 cm. No i sprawdź cenę tej donicy http://www.allegro.pl/item978447696_donica_donice_donica_marmuropodobnych_promocja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 10.04.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 czy to prawda, że pod korę nie potrzebna jest geowłóknin, że kora sama w sobie hamuje wzrost chwastów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 trochę na pewno tak. Kora na wierzchu jest sucha i nasiona chwastów ciężko kiełkują. Warstwa kory musi być gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 No i sprawdź cenę tej donicy http://www.allegro.pl/item978447696_donica_donice_donica_marmuropodobnych_promocja.html Kwestia kto ma jakie priorytety. Dwie takie donice to jedna kanapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 11.04.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Zobacz firmę Chomik - ma donice 110 x110 cm. W takiej możesz posadzić nawet klon pospolity "Globosum", wiśnię "Umbraculifera", klon japoński (nie mówię o palmowym!) , okrągłolistny, tatarski lub Shirasawy i inne niewielkie drzewka Bardzo dziękuję za odpowiedź. Donice piękne i to było na tyle w temacie mojego tarasowego szaleństwa, bo ... ja nadal nawet kanapy nie mam ... A klony też piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Kwestia kto ma jakie priorytety. Dwie takie donice to jedna kanapa. miałam nadzieje że tania kanapa. ale jednak masakrycznie droga donica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.04.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 po......ło kogoś totalnie...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 12.04.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam Moja dzialka usytuowana jest nieopodal parku, w parku różne odmiany drzew , w tym Klony, które w tym roku daly mi niezle „popalic”. Cala kora, która w tamtym roku rozsypałam pod rośliny teraz jest zielona. Wszedzie pelno malych samosiejek Klonu. Nawet jesli zaczne to plewic to i tak za chwile wzrosną na nowo . Widze jak te „noski” wciąż pękają i wydostają się z nich ciagle nowe nasiona. Jak można sobie z tym poradzic? Czy mogę to czyms opryskac? Tylko jak to zrobic aby nie ucierpiały rośliny ( tulipany, tuje, RH, magnolia i inne – posadzone w ubiegłym roku)? Pewnie co roku będę miala ten sam problem…b. lubie plewic ale tego jest zbyt wiele . Musze sobie z tym jakos poradzic ….tylko jak? Na trawie takze jest tego pelno ale tym sie chyba nie martwie, koszenie powinno pomoc? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 12.04.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Elfir jak można się z Tobą skontaktować bo skrzynkę masz załadowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 na BD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 12.04.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy mail który podałaś na swojej stronie nadal aktualny? Można na niego wysłać zapytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Moja dzialka usytuowana jest nieopodal parku, w parku różne odmiany drzew , w tym Klony, które w tym roku daly mi niezle „popalic”. (...) Jak można sobie z tym poradzić? Nie pryskaj. Obsadź gęsto rabaty roślinami okrywowymi, żeby siewki klonu nie miały dostępu do światła. Barwinek, jasnota, fiołki, cienioznośne turzyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 E-mail jest aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 12.04.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam Moja dzialka usytuowana jest nieopodal parku, w parku różne odmiany drzew , w tym Klony, które w tym roku daly mi niezle „popalic”. Cala kora, która w tamtym roku rozsypałam pod rośliny teraz jest zielona. Wszedzie pelno malych samosiejek Klonu. Nawet jesli zaczne to plewic to i tak za chwile wzrosną na nowo . Widze jak te „noski” wciąż pękają i wydostają się z nich ciagle nowe nasiona. Jak można sobie z tym poradzic? Czy mogę to czyms opryskac? Tylko jak to zrobic aby nie ucierpiały rośliny ( tulipany, tuje, RH, magnolia i inne – posadzone w ubiegłym roku)? Pewnie co roku będę miala ten sam problem…b. lubie plewic ale tego jest zbyt wiele . Musze sobie z tym jakos poradzic ….tylko jak? Na trawie takze jest tego pelno ale tym sie chyba nie martwie, koszenie powinno pomoc? pozdrawiam Corocznie wypielam dwa wiaderka. U sąsiada od zachodu dwa olbrzymie rosną. A i tak do jesieni jakieś przegapione sie trafiają. W trawniku zginą po koszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Przeglądam sobie neta celem inspiracji dla ogrodu jednego z forumowiczów i wpadłam na tę stronkę:http://pixdaus.com/index.php?pageno=1&tag=fall&sort=tag Mimo, ze cześć jest podrasowana w programach graficznych i tak nie przeszkadza w zachwycie nad pięknem Ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 14.04.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Bardzo dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts