Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chodzi o rdestówkę Auberta? Nie trzeba ciąć, chyba, że przeszkadza. Nie ma znaczenia kiedy, bo kwitnie na jednorocznych przyrostach.

Dzieki :) Wlasnie o onom chodzilo :)

tylko, ze ja nie znalazłam możliwości do zajrzenia do tych starych wiadomości. Stale pokazuje mi tylko 60 widadomości.

Piszcie priv na forum budujemy dom, bo tam moja skrzynka nie jest zapełniona :)

Elfir - wejdz do swojej skrzynki odbiorczej, na samym dole jest zakladka STAN Skrzynki , a tam informacja ile jest wiadomości w twojej skrzynce i moziwość wyczyszczenia jej . To samo musisz zrobic z wiadomościami zapisanymi: otrzymanymi i wysłanymi. To naprawde dziala :)

Kopiuję moje pytanie z innego wątku i mam nadzieję, że może jeszcze kiedyś odwiedzisz ten wątek i podpowiesz, elfir ... ?

elfir - uhm, widziałam nawet takie specjalne, przeźroczyste podstawki u ogrodnika. Nawet było napisane, że zapewniają wentylację. Dziękuję.

Marzy mi się w takiej duuużej donicy (niekoniecznie drewnianej) posadzić drzewa, aby dały trochę cienia na tarasie, albo tylko pozory cienia Zamierzam spróbować z Sumakiem octowcem, bo nawet jak się nie uda, to szkoda bardzo nie będzie ... Szaleństwo? A może są jakieś niewielkie drzewa, które wyjątkowo dobrze radzą sobie w pojemnikach???

Zobacz firmę Chomik - ma donice 110 x110 cm. W takiej możesz posadzić nawet klon pospolity "Globosum", wiśnię "Umbraculifera", klon japoński (nie mówię o palmowym!) , okrągłolistny, tatarski lub Shirasawy i inne niewielkie drzewka

Zobacz firmę Chomik - ma donice 110 x110 cm. W takiej możesz posadzić nawet klon pospolity "Globosum", wiśnię "Umbraculifera", klon japoński (nie mówię o palmowym!) , okrągłolistny, tatarski lub Shirasawy i inne niewielkie drzewka

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Donice piękne i to było na tyle w temacie mojego tarasowego szaleństwa, bo ... ja nadal nawet kanapy nie mam ... :(

A klony też piękne.

Witam

Moja dzialka usytuowana jest nieopodal parku, w parku różne odmiany drzew , w tym Klony, które w tym roku daly mi niezle „popalic”.

Cala kora, która w tamtym roku rozsypałam pod rośliny teraz jest zielona. Wszedzie pelno malych samosiejek Klonu. Nawet jesli zaczne to plewic to i tak za chwile wzrosną na nowo . Widze jak te „noski” wciąż pękają i wydostają się z nich ciagle nowe nasiona.

Jak można sobie z tym poradzic?

Czy mogę to czyms opryskac? Tylko jak to zrobic aby nie ucierpiały rośliny ( tulipany, tuje, RH, magnolia i inne – posadzone w ubiegłym roku)? Pewnie co roku będę miala ten sam problem…b. lubie plewic ale tego jest zbyt wiele . Musze sobie z tym jakos poradzic ….tylko jak?

Na trawie takze jest tego pelno ale tym sie chyba nie martwie, koszenie powinno pomoc?

pozdrawiam

Moja dzialka usytuowana jest nieopodal parku, w parku różne odmiany drzew , w tym Klony, które w tym roku daly mi niezle „popalic”. (...)

Jak można sobie z tym poradzić?

Nie pryskaj. Obsadź gęsto rabaty roślinami okrywowymi, żeby siewki klonu nie miały dostępu do światła. Barwinek, jasnota, fiołki, cienioznośne turzyce.

Witam

Moja dzialka usytuowana jest nieopodal parku, w parku różne odmiany drzew , w tym Klony, które w tym roku daly mi niezle „popalic”.

Cala kora, która w tamtym roku rozsypałam pod rośliny teraz jest zielona. Wszedzie pelno malych samosiejek Klonu. Nawet jesli zaczne to plewic to i tak za chwile wzrosną na nowo . Widze jak te „noski” wciąż pękają i wydostają się z nich ciagle nowe nasiona.

Jak można sobie z tym poradzic?

Czy mogę to czyms opryskac? Tylko jak to zrobic aby nie ucierpiały rośliny ( tulipany, tuje, RH, magnolia i inne – posadzone w ubiegłym roku)? Pewnie co roku będę miala ten sam problem…b. lubie plewic ale tego jest zbyt wiele . Musze sobie z tym jakos poradzic ….tylko jak?

Na trawie takze jest tego pelno ale tym sie chyba nie martwie, koszenie powinno pomoc?

pozdrawiam

Corocznie wypielam dwa wiaderka. U sąsiada od zachodu dwa olbrzymie rosną. A i tak do jesieni jakieś przegapione sie trafiają.

W trawniku zginą po koszeniu.

Przeglądam sobie neta celem inspiracji dla ogrodu jednego z forumowiczów i wpadłam na tę stronkę:

http://pixdaus.com/index.php?pageno=1&tag=fall&sort=tag

Mimo, ze cześć jest podrasowana w programach graficznych i tak nie przeszkadza w zachwycie nad pięknem Ziemi.