Elfir 17.01.2019 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 w Kórniku powoli przedwiośnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 17.01.2019 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Co powiecie na podlewanie , niektórych kwiatów doniczkowych , oczywiście co jakiś czas herbatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Nie wiem czy herbata zawiera wystarczająca ilość mikro i makroelementów (w formie dostępnej dla roślin) by była ekwiwalentem nawozu. Zawiera głownie garbniki, a one potrafią blokować rozwój roślin. No i trochę zakwasza chyba. Doskonale zbilansowane nawozy dla roślin są teraz tak tanie, że nie widzę sensu w kombinowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 17.01.2019 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 nie chodzi o nawożenie , tylko raczej o poprawę " gleby " ziemi w doniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.01.2019 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczarowi się nie dziwię, że kwitnie. To prawie jego pora, chociaż mój jeszcze śpi. Ale ta reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 nie chodzi o nawożenie , tylko raczej o poprawę " gleby " ziemi w doniczce Poza potencjalnym zakwaszaniem nie widzę jak miałoby wpływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczarowi się nie dziwię, że kwitnie. To prawie jego pora, chociaż mój jeszcze śpi. Ale ta reszta? W nocy + 4 stopnie, w dzień +6-7 stopni. Stokrotki, pierwiosnki. U mnie chwasty (np. gwiazdnica kwitnie) W Kórniku pod jednym domem zeszłoroczne goździki ogrodowe kwitną (osłonięte miejsce, dom nieocieplony i grzeje atmosferę) Widziałam też nagietka. Na różach liście. Cisy mają młode przyrosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.01.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 WOW, to za chwilę i nas tak będzie. Chyba się z tego nie cieszę. Mój jeden rhododendron zgłupiał późnym latem i zaczął kwitnąć. Mam go z głowy w tym sezonie. Część pąków zdjęłam przed zimą. Zostawiłam te, które moim zdaniem rokowały choćby częściowo. Teraz jednak widzę, że nic z tego kwitnienia nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 ja przycinałam różaneczniki po kwitnieniu. To opóźniło im rozwój pąków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.01.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Nie wpadłam na to. Zresztą ten katawbijski zawsze miał większe pąki. I taki numer mi wyciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 17.01.2019 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 U mnie nawet cieplej, ale moje rośliny na całe szczęście jeszcze śpią, nawet m:Doczar, tyle że to nieco późniejsza odmiana. Obawiam się, że przyjdą jeszcze mrozy i zgaszą to przedwczesne kwitnienie. Choć chciałoby się napisać-trwaj chwilo, ciesz nas kwiatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2019 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Przyjdą. Właśnie patrzę na prognozę - za tydzień ma być -7 stopni.Oczywiście bez śniegu.Więc wszystko szlag trafi. Edytowane 17 Stycznia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.01.2019 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Chyba wreszcie okopczykuję resztę róż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 18.01.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Zbyt wczesna była moja radość, z powodu braku kwitnienia roślin, właśnie dzisiaj zakwitł ciemiernik, niestety, idą mrozy:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Karma ogrodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Aż głupio się przyznać, ale w naszym pożal się Boże sadzie odrobinkę przegapiliśmy fakt, że na śliwce i na moreli odbiły nam odrosty od podkładek na których drzewka były szczepione. Odbiły na tyle mocno, że aktualnie są wcale nie mniejsze od zasadniczego drzewka: Czy na tym etapie obcięcie zbędnego pnia jeszcze drzewko uratuje? Kiedy to ciąć (teraz można?) i jak zabezpieczyć? Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 najlepiej ciąć po zbiorze owoców, ale w sumie nie powinny już rosnąć na wiosnę, bo osłabiają odmianę szlachetną.Obetnij na wiosnę (przed kwitnieniem moreli) i opryskaj natychmiast miedzianem. Ranę zabezpiecz pastą ogrodniczą (np. Hunter) Zdjęć nie widzę - link musi kończyć się rozszerzeniem .jpgA ty chyba dałeś linki do konta google? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2019 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Ech, znaczy trochę się pozmieniało od czasu, gdy częściej tu bywałem, zawsze dodawałem zdjęcia z google i działały Nic, może po prostu podam link do albumu: https://photos.app.goo.gl/NfWWdYMQZacNkJeZ6 Ok, obetnę to na wiosnę, boję się tylko, czy to już nie za duża ingerencja będzie, w końcu jakby nie patrzeć pół drzewka uchlastam. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.01.2019 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Elfir, kiedy mogę przyciąć żywopłot grabowy? Czytam styczeń , luty, ale kiedy? Jaka pogoda najlepsza, domyślam się, że bez opadów a temp? No i to samo z klonem, kiedy? Chcę go troszkę skorygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.01.2019 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts