joana_ 21.01.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ale tylko raz w roku, czy na jesień też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.01.2019 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Po czerwcowym cięciu będziesz miała przyrosty i wówczas drugi raz, pod koniec lipca, na początku sierpnia.Grab wiosną "płacze". Cięcie zimowe to zawsze ryzyko, że odkryta tkanka przemarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2019 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Elfi, a orzech włoski? Muszę uciąć mu 2 gałęzie, grube jak kobiece przedramię i kilka innych skrócić dość radykalnie. Kiedy najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 22.01.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Witam, co ile cm powinnam sadzic deren bialy elegantisima aby utworzyl zywoplot? Czy 3 sztuki na mb to nie za gesto? I jeszcze drugie pytanie: majac pergole kratke o dlugosci 4,5m ile sadzonek bluszcza zielonego powinnam posadzic? Z gory serdecznie dziękuję za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Elfi, a orzech włoski? Muszę uciąć mu 2 gałęzie, grube jak kobiece przedramię i kilka innych skrócić dość radykalnie. Kiedy najlepiej? Orzechy między 15 lipca a 15 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2019 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Witam, co ile cm powinnam sadzic deren bialy elegantisima aby utworzyl zywoplot? Czy 3 sztuki na mb to nie za gesto? I jeszcze drugie pytanie: majac pergole kratke o dlugosci 4,5m ile sadzonek bluszcza zielonego powinnam posadzic? Z gory serdecznie dziękuję za odp. Pozdrawiam ja bym ten żywopłot sadziła co 80 cm. Dereń nie jest gatunkiem stricte żywopłotowym, raczej tworzy się z niego gęsty szpaler. Bluszcz - zależy jak szybko ma zasłonić. Ale można co ok. 0,5-0,7 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2019 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Dzięki Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 22.01.2019 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaciorek 25.01.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Elfir. Mam pustą siatkę na działce po dwóch stronach bramki po jakieś 4 m.. gleba jest piaszczysta. chcę posadzić pod siatką coś co nie wymaga podlewania. Podobają mi się sosny molette np., ale nie wiem czy same posadzić, czy z czymś jeszcze. A może coś innego. proszę doradź. z lewej strony siatki posadziłam borówki amerykańskie. Ps. nie udało mi się wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2019 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 sosna molette tania nie jest, za to mocno wąska. Chcesz zrobić z tego żywopłot? Borówki wymagają dużo wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2019 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 I bardzo kwaśnego odczynu ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 30.01.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 zaintrygowała mnie informacja o cięciu gałęzi orzecha włoskiego(VII-Viii),bo ja miałam ciąć w lutym:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 orzech jest zbyt wrażliwy na mrozy i przymrozki, by mu odsłaniać tkankę zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.01.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Witam, co ile cm powinnam sadzic deren bialy elegantisima aby utworzyl zywoplot? Czy 3 sztuki na mb to nie za gesto? I jeszcze drugie pytanie: majac pergole kratke o dlugosci 4,5m ile sadzonek bluszcza zielonego powinnam posadzic? Z gory serdecznie dziękuję za odp. Pozdrawiam Dereń strasznie powoli rośnie , też czekam i czekam , mają prawie trzy lata w ziemi i kilka patyczków na wys ok 70cm , żywopłotu doczekasz się na starość z tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Stąd było moje pytanie, bo podmarnięty jest bardzo wrażliwy na choroby i atak robali. Można całe duże drzewo zmarnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Dereń strasznie powoli rośnie , też czekam i czekam , mają prawie trzy lata w ziemi i kilka patyczków na wys ok 70cm , żywopłotu doczekasz się na starość z tego . powoli? Na zdjęciu po prawej egzemplarz 3 letni, cięty w ogrodzie klienta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2019 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Moje rosną jak na drożdżach. Przycięte wiosną o połowę, jesienią już są wielkości sprzed cięcia tylko gęstsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agaciorek 02.02.2019 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 chciała bym żeby rosliny zakryły większość siatki, ale może niekoniecznie żywopłot jest potrzebny. Jakaś kompozycja wymagając mało wody może być. A może trzy tuje szmaragd a przed nimi micant gracilimus dwie sztuki i na środku przed nimi aurea nana? i takie coś po obu stronach bramki? wiem że będę musiała podlewać dużo borówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.02.2019 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Po czerwcowym cięciu będziesz miała przyrosty i wówczas drugi raz, pod koniec lipca, na początku sierpnia. Grab wiosną "płacze". Cięcie zimowe to zawsze ryzyko, że odkryta tkanka przemarznie. Dzięki bardzo, wiem,że wiosną płacze, czytałam ,że można ciąć styczeń luty, ale bałam się ,że zmarznie, sadzonki sadziłam takie 60-80 cm, przycięłam po posadzeniu, latem cięłam jeszcze raz. Bardzo ładnie się rozgałęzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 03.02.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 W tym roku czeka nas "wykończenie" zakątka japońskiego i teraz pytanie. Czy zalecałabyś rozłożenie geowłókniny (czy ewentualnie coś innego) na ziemię i dopiero nasypanie parocentymetrowej warstwy żwiru, czy żwir ułożyć bezpośrednio na ziemię? Mam obawę, że bez izolacji żwir mieszał się będzie z ziemią i nie będzie to wyglądać ładnie. Przy powierzchni są rozłożone już rurki nawadniania kropelkowego. Oczywiście nasadzenia są już docelowe jak to w ogrodzie, pewnie zmiany jeszcze nastąpią, ale na dzisiaj jest gotowe.Czy jednak lepiej pozostawić ziemię bez włókniny i po prostu bardziej uważać na tej powierzchni żwirowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts