Elfir 10.07.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Bardzo dziękuję. Podlałem dziś Magnicur Energy w stężeniu 0,15%. Czy można podlać za 7 - 15 dni też preparatem RIDOMIL GOLD w stężeniu 0,25%. (też na fytoftorozę) Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 11.07.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 11.07.2019 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 WitamChce posadzić lawende Ardeche Blue w jednym rzedzie kolo podjazdu (12m) Co ile od siebie ją posadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 nie znam tej odmiany. Niby ma być kompaktowa. jeśli rzeczywiście ma tylko 30 cm wysokości (można przyjąć podobną szerokość), to aby się zrastała ze sobą musiałaby być sadzona co ok 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 12.07.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Prośba. Robimy nową rabatę. Rabata będzie otoczona trawnikiem , oddalona z 10-15m od domu.Rabata ma wymiary około 8m na około 5m.Jest mocno nasłoneczniona(słońce od rana do wieczora) . Gleba piaszczysta . Rabata ma założoną włokninę i na to kora. Chciałbym na tej rabacie zastosować rośliny i nasadzenia które szybko się rosną i są duże ... Chciałbym w tej rabacie dać berberys ottwaski Superba (mam 3 sztuki) , jałowiec pfitzera Goldstar (mam 4 sztuki) , może dokupić jałowiec Mint Julep . Nie mam pomysłu na drzewo ciekawie wyglądające , ale też nie jakieś gigantyczne. Na poczatku myślałem nad modrzewiem europejskim , ale chyba to zbyt potężne drzewo i raczej coś niższego ale też ciekawie wyglądajacego. Myślałem nad "znienawidzonym" sumakiem bo pamiętam że zawsze mi się podobał. Jako płożaki może irgę płożącą albo jakieś jalowce ? Niestety nie mam pojęcia jak gęsto sadzi sie tak duże w przyszłości jałowce jak i berberysy i co z czym "połączyć" aby rabata ciekawie wyglądała. Może jakieś pomysły i propozycje ? Dzięki ! Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 klon jesionolistny da radę. Ma kolorowe odmiany. Szybko rośnie. Mozna posadzić tamaryszki jako tło dla jałowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 14.07.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Mam pytanie, pomóżcie w temacie ściółkowania wyodrębnionego pasa ogrodu dla krzewów owocowych i drzewek owocowych (20 x 5m - 1rząd krzewów i 1rząd drzewek). Strasznie zarastał chwastami, więc ostatnio wyplewiono i przykryto agrowłókniną, ale co dalej teraz? Edytowane 20 Lipca 2019 przez Nataly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2019 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 nie ma znaczenia - geowłóknina odcina ściółkę od gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 17.07.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 nie ma znaczenia - geowłóknina odcina ściółkę od gleby Dziękuję Elfir, wiem że nie polecacie włóknin, ale zrobiliśmy to przejściowo, a teraz chcemy czymś zakryć docelowo. ten pas, ale czym? 2. Czy mozna dać tam korę? Czy dla krzewów i drzewek owocowych też może ona być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 18.07.2019 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Witaj Elfir, czy mogłabyś pomóc mi w identyfikacji tych drzew? Bardzo chciałabym mieć takie w ogrodzie, wygląda tak... egzotycznie Rosną sobie w moim mieście przy drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.07.2019 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Oliwnik wąskolistny? Ale tylko zgaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2019 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Dobrze zgadujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 18.07.2019 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Celowałam w myślach właśnie w Oliwnika wąskolistnego, ale wydawało mi się to nieprawdopodobne, że te drzewa rosną w naszym klimacie, że przetrwały już cztery zimy...Czy macie doświadczenie z tymi drzewami? Napiszcie coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 18.07.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Słuchajcie a czy to nie jest czasem grusza wierzbolistna? Te owoce jednak mi nie pasują do Oliwnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.07.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Też mi się zdaje jednak, że owoce pasują do gruszy wierzbolistnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2019 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Oliwniki, to nie drzewka oliwne. U mojego kuzyna w Konstancicie rośnie sobie oliwnik od kilkunastu lat. Ale faktycznie nie zwrociłam uwagi na owoc. Wygląta gruszowato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 To grusza wierzbolistna. Oliwniki nie mają takich owoców. Oliwnik z trudem wykształca formę drzewka - ma płytki system korzeniowy i zwykle jest przechylany przez wiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2019 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Dziękuję Elfir, wiem że nie polecacie włóknin, ale zrobiliśmy to przejściowo, a teraz chcemy czymś zakryć docelowo. ten pas, ale czym? 2. Czy mozna dać tam korę? Czy dla krzewów i drzewek owocowych też może ona być? tak. Ale na włókninie łatwo wywieje ją wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lens79 18.07.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Co polecacie na zwalczenie koniczyny w trawie. Zastosowaliśmy chwastox ale po tygodniu nie ma zmiany, lekko pożółkło a koniczyna dalej siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 19.07.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 WitajPlanuje posadzic Rhododendron „Scarlet Wonder”, Tawułka Arendsa Bressingham Beauty”, Turzyca Morrowa „Variegata” na szambie.... będą mieć 50cm ziemi. Czy wystarczy dla korzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts