anula302 19.11.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam Elfir możesz w wolnej chwili zerknąć na moje wypociny powyżej?, nie wiem czy to wszystko trzyma się tzw.kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 tak na szybko -- masz za mało roślin i w dodatku nie rysujesz ich w skali.Pomogę, że za chwilę, bo teraz wykańczam projekt klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 20.11.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Okiej dzięki - właśnie nie zabardzo czuję te odległości między roślinkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.11.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Elfirko prosze o rade. czy mozesz polecic jakis krzew, dosc zwarty, wielkosci sredniej, wybarwiajacy sie na purpurowo/czerwono/pomaranczowo ale bez kolcow. kolorystycznie i wielkosciowo odpowiadaja mi berberysy ale jesli moglabym uniknac kolcow to poprosze o inny zestaw krzewik ma byc posadzony "w objeciach" zielonych/srebrnych iglakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Anula: Proponowałabym coś w ten deseń:http://img208.imageshack.us/img208/6756/kuchniabj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Elfir, mam prośbę:strona wschodnia działki - 1,5m na nieformowany (no właśnie... da się?) żywopłot. część dogarażowa i zagarażowa. Chciałabym uniknąć tujowego szeregu.Nie chcę typowego formowanego np, liściastego. Cisy... też nie. Czy świerki nadadzą się i czy te 1,5 m starczy - bo wiadomo - same fastigiaty na ok 25 m bieżących. to... Albo, które mają stosunkowo wąski naturalny pokrójMam zamysł, aby był to szereg zimozielonych np. świerków i podsadzany bylinami i krzaczkami - np. perukowiec, berberysy - z tych wyższych.Ziemia kiepska - piaskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 jak wysoki ma być zywopłot?Na piasku świerki raczej tylko kłujace. Zywopłot z odm. kolumnowej "Iseli Fastigiate" bedzie drogi. może jałowiec blue Alps? Nie wygląda jak sztywne kolumny a ma 2 m wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 28.11.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 OOOO dzięki Elfir - szukając natrafiłam także na jałowce - tylko nie widziałam, które ile mogą urosnąć - 2 m jest wystarczający. Na ten żywopłot szukam także czegoś, żeby wjeżdżając do garażu nie porysować auta (podjazd kostkowy ma szerokość 4.5m) czyli drzew o średnicy do max 1.50, ale mogą jeszcze trochę wystawać Fastigiaty byłyby śliczne - mam jedną zresztą - ale na taką długość będą drogie - jak zresztą także wcześniej zauważyłaś. Jakie krzaczki zniosą towarzystwo jałowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ten jałowiec jest szeroki, 1,5 m zarośnie całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 29.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 DZięki Elfir - jesteś wielka - mam jeszcze tylko jedno pytanko - napewno między śmietnikiem a świerkami serbskimi pzy gruszy muszę posadzić jeszce jakieś drzewko - a aby zatrzymały zachodnie wiatry - co bys proponowała. z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 jedno drzewko wiatrów specjalnie nie zatrzyma. Zwłaszcza , że masz grusze, która już zajmuje miejsce. Jak dodasz jeszcze jedno drzewko, to musiałabyś zrezygnować ze świerków, bo gdzie miałoby rozwijać swoją koronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 30.11.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Elfir przepraszam że marudzę. Czy w tej całej kompozycji widzisz gdzieś miejsce dla mojej wierzby Hariko ... i dwóch sosen bośniackich, kosodrzewinki i kilku wrzosów wraz z hebe. Mam to wszystko wsadzone - i chciałam ewentualnie też gdzieś je wykorzystać. W tej chwili sosenki oczywiście więlkości około 15 cm są więc raczej baaardzo małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Możesz sobie zrobić sosnowo-wrzosowa rabatę pod wykuszem. Wrzosy i sosny potrzebują pełnego nasłonecznienia. Wierzbę najlepiej posadzić na ciemnozielonym tle. Np. w prostej linii bocznego, wschodniego zejścia tarasowego na tle żywotników (tam gdzie kończy się rabata z różaneczników, a przed orzechem). Można wierzbę podsadzić np. hostami i tawułkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Elfir i co nie masz propozycji na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Tar - nie zauważyłam pytania.Odpowiedz: śliwa dziecięca Prunus x cistena oraz czerwonolistne krzewuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 dziekuje, chyba bedzie jednak berberys, bo najefektowniej sie wybarwia. tylko te kolce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 30.11.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Gatunki, które podałam sa czerwone cały sezon. http://plants.bachmanslandscaping.com/Images/Photos/F257-02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 to krzewuszka? moze jednak sie skusze. na wiosne popatrze w ogr. , miejsce sadzenia niezbyt przyjazne. jak to u mnie: pizdziawka + patelnia - str. poludniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 to akurat śliwa. Krzewuszki maja odcienie od czerwieni po głębokie, prawie czarne bordo.Krzewuszki lubią gleby żyzne i wilgotne.Jak masz suche piaski to lepszy będzie jednak berberys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts