naberia 25.07.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 bylinka to platycodon czyli rozwar - bo tez mam wyższe i niższe, późno się budzą na wiosnę Dziękuję. A to jest to samo co dzwonek karpacki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Nie, to zupełnie inny gatunek, z innego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jata 25.07.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dostałam 4 kępy kosaćca syberyjskiego, kępy zostały po prostu wykopane z dużej kępy i natychmiast posadzone. Niestety podczas sadzenia w 2 kępach 5 letni ogrodnik wężem ogrodowym połamał liście i one teraz leżą. Pytanie - ściąć je,czy podwiązać, czy też zostawić niech leżą. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k4 25.07.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Wklejam kilka zdjęć... Wszystkie rzeczy obok blaszaka maja zostać zabrane w tym tygodniu, a w następnym bierzemy się za równanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dostałam 4 kępy kosaćca syberyjskiego, Moga sobie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Wklejam kilka zdjęć... Wszystkie rzeczy obok blaszaka maja zostać zabrane w tym tygodniu, a w następnym bierzemy się za równanie terenu. K - wchodzi w rachube rozebranie częsci tej kostki? Strasznie wszytko zakostkowane. Masz zdjęcie na budynek? Jak najszersze ujęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k4 25.07.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Niestety nie... Jutro spróbuję coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k4 26.07.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Zdjęcie budynku. Pod pokrowcem na tarasie są meble, a rura przed tarasem - tam mocujemy żagiel przeciwsłoneczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.07.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Budowa altany też swoje kosztuje, może lepiej przebudowac taras? http://images39.fotosik.pl/1680/e6503a1bfac7a723gen.jpg Taras przerabiasz na kształt litery L. Wystającą wgłąb ogrodu część tarasu nakrywasz pergolą. Od strony blaszaka pergola ma kratownice na pnącza - dzięki temu blaszak już jest osłonięty od strony tarasu. Od południa też robisz kratownicę, ale mocowaną wysoko - tak, by z tarasu nie przesłaniać widoku na ogród. Od strony ogrodu wystającą część tarasu obsypujesz ziemią i obsadzasz kwitnącymi i pachnącymi krzewami. Pergola nie może stać w świetle przejścia drzwi tarasowych - pierwszy słup musi zaczynać się tuż za jego krawędzią http://images47.fotosik.pl/1474/d2860738bdbe939c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k4 26.07.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Wielkie dzięki!!! Bardzo podoba mi się ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 27.07.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Elfir mam pytanie, jak mogę usunąć z trawnika proso kurze? Rozpanoszyło mi się dziadostwo, ręcznie chyba się wykończę Jest na nie jakiś inny sposób? Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Elfir, dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 27.07.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 witam!mam pytanie odnośnie identyfikacji krzewu a raczej niedużego drzewka. Ma drobne wąskie liście i przypomina rokitnika jednak liście nie są srebrzyste/szarawe jak u rokitnika a ciemno zielone. postaram się jutro skubnąć gałązkę i wkleić zdjęcie zbliżenia liści, co to może być? za dużo odmian do wyboru chyba nie ma o takich parametrach? aha drzewko rośnie na północnym wschodzie Polski więc raczej mrozy mu nie straszne,Bardzo mi zależy na identyfikacji. Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Jest na nie jakiś inny sposób? Nie - to jest trawa, więc jakikolwiek herbicyd podziała także na trawnik. Chyba, że chcesz ręcznie nanosić herbicyd pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 mam pytanie odnośnie identyfikacji krzewu a raczej niedużego drzewka. Ma drobne wąskie liście i przypomina rokitnika jednak liście nie są srebrzyste/szarawe jak u rokitnika a ciemno zielone. Wierzba? Śliwa tarnina? T ma być roślina ogrodowa czy dzika? Mało opisałaś - ciernista? Ma owoce? kwaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.07.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Jeszcze kruszyna pospolita ma liście podobne do rokitnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 28.07.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) drzewko rośnie na czyjejś posesji. kolców nie zauważyłam, w tej chwili nie ma ani kwiatów ani owoców. w załączniku foto gałązki (brak na niej cierni i kolców więc prawie na pewno drzewko ich nie ma). aaa i zapomniałabym: gałązki są raczej skierowane do góry, drzewko nie ma kształtu "przewieszającego się" jak to jest u wierzb (chyba że chodzi o inny gatunek) a liście są dużo mniejsze niż u wierzby: mają po max 3-5cm. Edytowane 28 Lipca 2012 przez manhatan17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 28.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Ale to przecież właśnie jest rokitnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 28.07.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Elfir czy lawendę należy zasilać czy też nie ? sprzeczne informacje krążą w necie ... Słyszałam że można nawozem do pelargonii ? podpowiesz coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.07.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witam.Przy organizowaniu ogrodu nawiozłem ziemię z pola (czarnoziem humus jak zwał tak zwał)wydawała się dobra ale chyba była zachwaszczona.http://images41.fotosik.pl/1682/2794830eb6faf76bmed.jpghttp://images46.fotosik.pl/1694/7bdc3b3501b6f535med.jpghttp://images42.fotosik.pl/507/8829923ce90ad3afmed.jpg zaczynam miec z tym niezly problem bo na działce jest nawodnienie, zraszacze i rozrasta się to w zastraszającym tempie.na początku czyli kilka tygodni temu bylo tego kilka , teraz poł działki.Myslałem ze to jakies zboze ale chyba się myliłem. jak z tym walczyć - ciężko wyrwać z korzeniami.Dzieki za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts