Elfir 30.08.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 chciałam zrobić rabatę w stylu oudolfa ale tylko z naszych gatunków. Mam śmiałka, trzcinnika, kosaćca trawolistnego, wiązówkę. I chciałam coś w wyrazistym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.08.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 To chyba mało popularne u nas , dlatego tak trudno zdobyć rośliny, szkoda Wierzbówkę też znam z łąk i pól, z dzieciństwa, tylko do tej pory nie wiedziałam jak się nazywa. Jak zdecydujesz się na samodzielne kopanie 170 sadzonek, to mogę podrzucić lokalizację Tak strzelam tylko: a nie znajdziesz nasion czy kłączy w jakiś arboretach albo ogrodach botanicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Chodzi o to, że trzeba gminie zrobić kosztorys do projektu. A projekt mam oddać dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.08.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 a to bez szans, faktycznie, chyba że w kosztach wpiszesz : praca własna, kalosze i łopata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.08.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Aaaa!!! Zaraz mnie szlag trafi. Czy ktoś wie gdzie dostać wierzbówkę kiprzycę? Robię projekt naturalistycznego mini-parku i chcę wykorzystać rodzime gatunki. Bardzo dobrze wschodzi z nasion. Tutaj mają nasiona http://www.kpr.eu/pl/flora-europe/ Ps: pod nazwą z Linneuszowskiej klasyfikacji Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez dorota.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 30.08.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 chciałam zaproponować wieczornik panieński w zamian, ale jego chyba jeszcze trudniej znaleźć jest na sadowniczy.pl a w nasionach na sklepdaglezja.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.08.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) elfir tu znalazłam kłącza http://www.apiflora.sklepna5.pl/towar/55/wierzbowka-kiprzyca-chamaenerion-angustifolium-klcza.html obecnie brak, ale może w innym terminie Conin, ale świetny sklep UPs, poczytałam dalej Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 30.08.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Bardzo dobrze wschodzi z nasion. Tutaj mają nasiona http://www.kpr.eu/pl/flora-europe/ I na amazonie (Fireweed) http://www.amazon.com/Fireweed-Epilobium-angustifolium-Wildflower-Packet/dp/B003ADGXMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.08.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Conin, ale świetny sklep UPs, poczytałam dalej Być może sadzonek nie mają, bo teraz nie pora na sadzonki. Część nasion jest dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Bardzo dobrze wschodzi z nasion. Tutaj mają nasiona http://www.kpr.eu/pl/flora-europe/ Wyobrażasz sobie park zakładany z nasion? Albo gimnę ściągającą rośliny zza granicy? Kosztorysant musi zrobić projekt do przetargu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 30.08.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A co za problem? Nie policzę ile w mojej gminie rośnie drzew sprowadzonych z Niemiec i Holandii. Poza tym to nie gmina je sprowadza tylko firma wykonująca projekt. Sama właśnie wysiewałam nasiona w parku zakładanym dla dewelopera (projekt nie mój)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Zwykle, kiedy projektowałam coś innego niż "tuje" nakazywano mi poprawiać projekt na rośliny możliwe do kupienia w najbliższej szkółce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.08.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Conin, ale świetny sklep UPs, poczytałam dalej No właśnie , ale jest kontakt do właściciela, może to na zamówienie, tylko tak ryzykować to można dla siebie a nie dla klienta. Na sadowniczy.pl wieczornika nie znalazłam w żadnej postaci , ale za to drzewka owocowe, a chcę posadzić je na jesieni żeby już rosły. Tylko muszę ceny z moimi stacjonarnymi porównać. Na kwiaty na szczęście jeszcze mam czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 30.08.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Na sadowniczy.pl wieczornika nie znalazłam w żadnej postaci http://www.sadowniczy.pl/product-pol-36013-Wieczornik-damski-.html A wysyłka z "juesej" to naprawdę nic trudnego, trzeba się jednak liczyć z terminem dostawy na ok 10-12 dni. Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Lopesjus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.08.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 szukałam "panieński" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 30.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 na piasczzystej ziemi to raczej tylko jałowiec ma szansę z iglaków. Mozna posadzić jałowiec wirginijski 'Canaertii' - bardzo dobra odmiana żywopłotowa. Niestety, w okolicznych szkółkach nie posiadają takich jałowców. Jeśli nie "canaertii" to co? W szkółce u Kapiasa zaproponowali mi jałowca chińskiego. Co Ty na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 mozna też chińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 30.08.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Proszę o info. czy któryś z n/w jałowców potrzebuje ziemi innej niż kwaśna -j. łuskowy-j. wirgilijski-j. pfitzera-j. płożący-j. pospolity--j.chiński - j. sabiński dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 większość :> Na kwaśnej na 100% urośnie Jałowiec pospolity. Dlaczego nie korzystasz z IBRO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 31.08.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 oj , dzięki zawsze o IBRO zapomnę , tak potocznie uważa się że iglaki , sucholubne to na kwaśne gleby - a gleba obojętna - bez sprawdzania heligiem - to myślisz że wystarczy jak się po prostu wymiesza tak jak pisałaś ziemię rodzimą z taką czarną przywiezioną ? ( to chyba wyjdzie obojętna?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts