Elfir 24.10.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 oczywiście, że można go posadzić po drugiej stronie, jeśli masz sadzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Chce urwac kilka, ukorzenic i posadzic. Zakrylyby za jakis czas ten panel ogrodzenia.A w jakiej odleglosci od cyprysika posadzic te hortensje?I czy uwazasz, zeby podosadzac ten ciemny bluszcz na murze, zeby go ukryc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) nie jest specjalnie dobry termin na ukorzenianie. Teraz roślina zapada w sen. Co posadzisz na murze zalezy od twoich upodobań, co ci się bardziej podoba. Bluszcz łatwiej się ukorzenia, dzięki korzonkom przybyszowym. Hortensje - tak, żeby zewnętrznymi liśćmi prawie dotykały cyprysika. Chyba ok 60-70 cm Ciekawi mnie to pnącze. pojedyncze listki ma obwojnik grecki, ale on przebarwia się na żółto Edytowane 24 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 24.10.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witaj Elfir pomoglas mi juz kiedys i znowu prosze o pomoc w zdiagnozowaniu choroby mojej lipy a wlasciwie wszystkich 7 lip, dwa lata temu wziolem koparke i przesadzilem 5 dziewiecioletnich lip, bylo to w marcu i teraz przez dwa lata choruja, liscie schna dosyc wczesnie, male przyrosty cos ich objada czy co ? nie wiem, mysle ze jak spojzysz okiem fachowca to cos mi poradzisz,dziekuje http://www.fotosik.pl/u/algor1/zdjecie/5/album/1315805 http://images42.fotosik.pl/632/fa8d5c9f5f3ae8a9gen.jpg http://images42.fotosik.pl/632/ba3ef65f0fa9df19gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 o tej porze roku nie jestem w stanie okreslić co to jest. Nachodzi na siebie zbyt dużo efektów.Nie widać wyraźnie czy to żer owada (śluzownica) czy choroba grzybowa (późna forma mączniaka). To jest liść w środku sezonu objedzony przes śluzownicę: http://www.arboekspert.pl/gf/endoterapia-4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 24.10.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 serdeczne dzieki Elfir, ten lisc jest podobny do moich, na wiosne opryskam przeciwko owadom i Topsinem przeciwko chorobom, jak nie dam rady to sie odezwe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.10.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witanko maliny - przesadzać teraz czy wiosną przed wegetacją? wycyganiłam świetną NN odmiane i nie chce zmarnować sadzonek pozdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 można teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.10.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Dzięki Już dzwonie do teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 26.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witam Wklejam wątęk z ogrodem jako inspiracja może komuś się przyda na przyszłość. Zal tylko że człowieka nie stać na takie cudeńka http://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=179 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 26.10.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 eeee, bez przesady, że aż takie cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 26.10.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 WitamW miejscu gdzie na 40cm głębokości zaczyna się sam piach Renkloda Ulena szczepiona na Ałyczy da rade owocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.10.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Witam Wklejam wątęk z ogrodem jako inspiracja może komuś się przyda na przyszłość. Zal tylko że człowieka nie stać na takie cudeńka http://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=179 Dlaczego nie stać? Tam nie ma żadnych drogich roślin. Edytowane 26 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.10.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witam W miejscu gdzie na 40cm głębokości zaczyna się sam piach Renkloda Ulena szczepiona na Ałyczy da rade owocować? tak. U mnie w ogrodzie renkloda rośnie na bardzo kiepskiej glebie. Tylko z początku pamietać o podlewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 26.10.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Dlaczego nie stać? Tam nie ma żadnych drogich roślin. Może nie chodziło o rośliny... A może o to, że pojedyńcza roślina rzeczywiście nie jest droga, ale gdy jest ich np 500szt i więcej to robi się drogo. Lubię ludzi którzy rozumieją, że na ogród można - i warto - wydać nawet tyle co na urządzenie wnętrza domu. Częściej niestety zdarzają się tacy którzy, wnętrza mają "pałacowe", a na zewnątrz marną trawę i rząd "tujek", smutno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 26.10.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witaj Elfir pomoglas mi juz kiedys i znowu prosze o pomoc w zdiagnozowaniu choroby mojej lipy a wlasciwie wszystkich 7 lip, dwa lata temu wziolem koparke i przesadzilem 5 dziewiecioletnich lip, bylo to w marcu i teraz przez dwa lata choruja, liscie schna dosyc wczesnie, male przyrosty cos ich objada czy co ? nie wiem, mysle ze jak spojzysz okiem fachowca to cos mi poradzisz, dziekuje 1 zdj. śluzownica 2 zdj. cerkosporoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 A może o to, że pojedyńcza roślina rzeczywiście nie jest droga, ale gdy jest ich np 500szt i więcej to robi się drogo. Lubię ludzi którzy rozumieją, że na ogród można - i warto - wydać nawet tyle co na urządzenie wnętrza domu. . U mnie w projektach zwykle jest więcej niż 500 szt To właśnie przez te okrywowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 26.10.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Może nie chodziło o rośliny... A może o to, że pojedyńcza roślina rzeczywiście nie jest droga, ale gdy jest ich np 500szt i więcej to robi się drogo. Lubię ludzi którzy rozumieją, że na ogród można - i warto - wydać nawet tyle co na urządzenie wnętrza domu. Częściej niestety zdarzają się tacy którzy, wnętrza mają "pałacowe", a na zewnątrz marną trawę i rząd "tujek", smutno. Jak się ma drugie tyle na sam ogród to "why not", problem polega na tym, ze to rzadkość...niemniej jednak wydaje mi się, że najczęściej Ci co mają pałacowe wnętrza to po prostu lubią trawkę i smutny rząd "tujek" i to to dopiero jest smutne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 26.10.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Dlatego napisałam, że lubię ludzi, dla których piękne rośliny w ogrodzie są nie mniej ważne niż plazma na całą ścianę i skórzana kanapa. I uwielbiam wprost takich, którzy poczekają rok, czy dwa lata z wymianą samochodu, po to żeby zamiast betonowej kostki użyć klinkieru i granitu (to ukłon w stronę moich ostatnich klientów, he he) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 27.10.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Bardzo proszę o pomoc.Nasadzałam w październiku młode tuje na działce ( gleba lekko gliniasta). Dzisiaj drzewka wyglądają tak: http://wklejtekst.pl/5sedrzewka były sadzone z doniczek, niestety nie wiem jaka to odmiana. podlewane regularnie, niczym nie nawożone.rude igły odpadają.. czy one usychają? czy są do uratowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts