jaki 02.03.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Elfirku Dzięki bardzo. Podany przez Ciebie wątek wklepuję do moich zakładek i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.03.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Elfir zerknij na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.03.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Elfir , mam pytanie w którymś wątku pisałam o sianiu i zasiałam i... tadaaaammm wykiełkowały mi i kobea i poziomki. I: poziomki robią się wątłe i chude... stoją po oknem dachowym południowym więc słońce mają, podlewam a jakże! jest w miarę ciepło. Co zrobić sadzonkom, żeby były solidniejsze i "tłuściejsze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 03.03.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Przepikuj je. A do tego okna to nie mają za daleko? Może wcale nie dociera do nich dużo światła (chyba nie stoją w samym oknie połaciowym)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.03.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Przepikuj je. A do tego okna to nie mają za daleko? Może wcale nie dociera do nich dużo światła (chyba nie stoją w samym oknie połaciowym)? w zasadzie bezpośrednio pod - wydaje mi się, że mają dość światła. Na pikowanie chyba za wcześnie - są jeszcze malutkie - chyba, że pęsetką powyrywam. Powinny mieć dużo wilgoci, czy nie ? odżywkę jakąś - nawóz - dać im? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Światła... guzik go mają. Sama podwójna szyba odbija i pochłania większość tego, co roślinie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.03.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 czyli jesli przeniosę pod okno tarasowe od południa - będzie O.K? (z tymże tam też szyba podwójna....)ciężkie jest życie ogrodnika.......... p.s. kobea która mi wzeszła jest prosta i wygląda ok dynie posiałam i też mi wzeszły chociaż może są za długie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Życie ogrodnika nie jest ciężkie.. Jest ciężkie życie co poniektórych hodowanych przez niego roślinek A po diabła było tak wcześnie siać. Przyrody nie oszukacie. Ta poziomka pięknie by do jesieni urosła posiana 15 kwietnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.03.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jest ciężkie życie co poniektórych hodowanych przez niego roślinek A po diabła było tak wcześnie siać. ad1: ad2. wiosna ! tak mi się przynajmniej wydawało................ i znów poniosę ogrodniczą klęskę........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Mało światła nie jest na oknie, tylko w przyrodzie. Dni nie sa jeszcze tak długie jak latem, czesto jest pochmurno. W profesjonalnych hodowlach rośliny się w okresie zimowym doświetla lampami sodowymi lub wysokoprężnymi. W warunkach domowych można zawiesić nad roslinami świetlówkę akwarystyczną o odpowiedniej barwie i długości fali światła (stymulującym rozrost wszerz a nie na wysokośc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dziękuję za porady. wnioski na przyszły rok : - siać najwyżej koniec marca i kwietnia, mimo, że na papierkach jest napisane, że w lutym (tak jest w przypadku poziomek i kobei) proszę o dopisywanie co jeszcze początkujący ogrodnik - amator powinien czynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 05.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Elfirku Rysuje sobie mój projekt na kartce. Zaplanowałam leszczynę.Patrzę a o leszczynie pospolitej Contorta piszą różnie. W jednym zródle że rośnie do 4 m w innym że do 1,5. A może posadzić leszczynę purpurową. Poradż proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 05.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 No to już rozrysowałam sobie.Brałam pod uwagą wysokości, barwę liści latem i na jesieni, barwy kwiatów i owoców. I tak zaczynając od lewej Dereń mas - 3 szt, Tawuła Van Houtta - 3 szt, Irga pomarszczona Bullata - 3 szt, świdośliwa kanadyjska - 2 szt, pęcherznica kalinolistna Darts Gold - 5 szt, leszczyna pospolita Contorta/?/ - 3 szt, trzmielina europejska Red Cascade - 5 szt Dereń,świdośliwa,leszczyna - sadzone co 2 m Tawuła,Irga,pęcherznica,trzmielina - sadzone co 1m Czy tak będzie dobrze? Czekam niecierpliwie na Twoją odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.03.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Elfir, jak myślisz, mogłabym posadzić już dalie? /południowa Wielkopolska/ i drugie pytanie: czy posadzone zeszłej wiosny krzaki porzeczek będą w tym roku owocowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Concorta nie nadaje sie na zywopłoty. To typowy krzew soliterowy, do wyeksponowania samotnie. Dalie - posadz na razie w doniczkach i trzymaj w domu. Ja zawsze sadzę po zimnych ogrodnikach. W maju moga sie jeszcze zdarzyc przymrozki - a ja mam ogrodek w zastiosku mrozowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 06.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ElutekMoje owocowały ,mało bo mało ale już wiedziałam jaki rodzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.03.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Elutek Moje owocowały ,mało bo mało ale już wiedziałam jaki rodzaj fajnie to ja też mogę mieć nadzieję są 4 krzaczki, 2 czerwonych i 2 czarnych, ale czy na pewno, to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.03.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 elutek prosba,zmien te obrzydliwe zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 06.03.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 elutek prosba,zmien te obrzydliwe zdjecie dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 07.03.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 mnie się podoba (elutek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts