Elfir 18.03.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Różaneczniki również nie kwitną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 19.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ELFIRKU KOCHANY! ...ja znowu z pytaniem do Ciebie.Otóż w zeszłym roku jesienia posadziłam drzewka(świerk,jodła,sosna cz.) ,które teraz chciałabym przesadzić ...nie wiem czy i to nie zaszkodzi takie szybkie przesadzenie ,czy lepiej poczekać np. do jesieni i wtedy to zrobić. Chcę je zasilić nawozem(gnojówką zrobiona z kurzych odchodów,) i nie wiem czy sie wstrzymać>>>>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noveu 19.03.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Pomyłka w nazwie na obrazku ma być sprekelia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 .Otóż w zeszłym roku jesienia posadziłam drzewka(świerk,jodła,sosna cz.) ,które teraz chciałabym przesadzić ...nie wiem czy i to nie zaszkodzi takie szybkie przesadzenie ,czy lepiej poczekać np. do jesieni i wtedy to zrobić. Jak posadziłaś jesienią, nie zdążyły w zasadzie większych korzeni wypuścić. Pewnie nadal możesz je wykopać jako bryłę, która miały w doniczce. Na razie nie dawaj nawozów. Jeszcze nie potrzebują. Dopiero za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Pomyłka w nazwie na obrazku ma być sprekelia. A co to jest "watsonia"? Jakiś nowy wynalazek z allegro? Na tym planie prawie wcale nie ma roślin, wiec trudno by się coś gryzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.03.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 kurcze.......a ja mam dylemat z ogrodem...... jesienią wsadziliśmy sobie ponad 100 drzewek wzdłóż granicy działki......teraz planuje podosadzać tam inne roslinki........nawet pierwsze zakupy roslinkowe zrobiłam pojechaliśmy dziś na działke.......patrze i oczom nie wierze. w zime sarenki poobgryzały nam młode zasadzone jesienia drzewka!!!!!!! i teraz nie wiem co robic????? dosadzać dalej?? czy najpierw działke ogrodzić??????? ........ mąż mówi, że sarenki w zimie spod sniegu jedzenia szukały..... i teraz już nic mi nie zjedzą ale kto je tam wie??? co myślisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 21.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 A ja mam problem z kosodrzewiną. jesienią końcówki igieł najpierw robiły się słomokowo żółte, potem brązowiały by opaść. częśc po zimie jest nadal słomokowo żółta. do tego pojawiły sie na igłach jakieś czarne po dwie trzy wypukłe pałeczki. można je oderwać zdrapując to samo jest na sośnie bośniackiej. ratuj Elfir co to??? opryskałem na razie mospilanem na mszyce, ale czytałem , żę jeśli to jest mszyca miodówka czy cos takiego to lepiej promanolem? co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 21.03.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 mąż mówi, że sarenki w zimie spod sniegu jedzenia szukały..... i teraz już nic mi nie zjedzą ale kto je tam wie??? co myślisz???? sarny i zające faktycznie szukają zimą jedzenia w naszych ogrodach.. ale to nie znaczy że problem całkowicie znika w sezonie wiosenno-letnio-jesiennym. Rośliny moga zniszczyć inne szkodniki w tym...hm... ludzkie Takie, co to wykopują cudze krzaczki by je później opchnąć na targu Może jednak lepiej najpierw ogrodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mówiąc o tym, ze kolejna zima też moze być mroźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 dziekuje Wam !! będę namawiać męża na szybkie ogrodzenie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 A ja mam problem z kosodrzewiną. jesienią końcówki igieł najpierw robiły się słomokowo żółte, potem brązowiały by opaść. częśc po zimie jest nadal słomokowo żółta. do tego pojawiły sie na igłach jakieś czarne po dwie trzy wypukłe pałeczki. można je oderwać zdrapując to samo jest na sośnie bośniackiej. ratuj Elfir co to??? opryskałem na razie mospilanem na mszyce, ale czytałem , żę jeśli to jest mszyca miodówka czy cos takiego to lepiej promanolem? co Ty na to? A mnie sie wydaje, że to grzyby. Mszyce po prostu na roślinie widać gołym okiem. Natomiast grzyby tworzą owocniki i to mogą byc te "pałeczki" Otrzep porządnie roślinę z uschniętych igieł i wygrab te opadnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 22.03.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 kochana, ale to jest płaskie i można to odkleić od igły - coś jak tarcznik tylko w postaci wałeczka w kolorze czarnym. jeśli jednak dalej twierdzisz, że grzyby to czym to to potraktować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Nie wiem. Musiałabym zobaczyć. "Pałeczki" wyobrażałam sobie jako odstające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brun3r 22.03.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 witam , prosze o pomoc w obsadzeniu ogroduponiżej schemat naszej działkihttp://img692.imageshack.us/img692/5633/ogrdg.jpgtu zdjęciahttp://img443.imageshack.us/img443/5274/97274345.jpghttp://img406.imageshack.us/img406/7520/95020821.jpghttp://img682.imageshack.us/img682/6089/78503167.jpghttp://img715.imageshack.us/img715/5664/26012713.jpghttp://img211.imageshack.us/img211/210/43143469.jpg jedno drzewko ( wierzba ) juz posadzona - za jedynym wielkim kamieniem w wsch-poludnioym narozniku chcemy obsadzic cała dzialke - zywoplot nieformowany , pare drzewek owocowych , maly warzywniak , po prawej stronie przyszlej altany chcemy usypac niewielka gorke i uprawiac ziołaprosze o jakies podpowiedzi[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.03.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 A jak konkretnie mam pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.03.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 ja już się chyba pogubiłam...pamiętam, ze pisałam zapytanie do ciebie ,ale powiadomienia nie dostałam a wchodząc tu zobaczyłam, że temacik kwitnie niewiem co się stało, ale dobra...... Elfirko-chciałabym w tym roku troche kwiatów, roślin w doniczkach od frontu domu...strona wschód i miejsce zadaszone..mam troszkę miejsca po obu stronach drzwi...co polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brun3r 23.03.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 prosze o jakieś sugestie co i gdzie posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 23.03.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Elfirko-chciałabym w tym roku troche kwiatów, roślin w doniczkach od frontu domu...strona wschód i miejsce zadaszone..mam troszkę miejsca po obu stronach drzwi...co polecasz? wtrącę swoje trzy grosze, mam nadzieję że gospodyni się nie pogniewa w miejscach niezbyt nasłonecznionych sadzę do wysokich dużych donic begonie - na środku wysoką a po brzegach zwisajace, są piękne i kwitną bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 23.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A czym zwalczyć osutkę sosny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Elfirko-chciałabym w tym roku troche kwiatów, roślin w doniczkach od frontu domu...strona wschód i miejsce zadaszone..mam troszkę miejsca po obu stronach drzwi...co polecasz? Fuksje i begonie dość dobrze znoszą małe ilości słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts