pestka56 14.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ale poza tym, jest OK? To mogę sobie ognisko rozpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.08.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Powiedzcie mi, do kiedy bedzie trwal "wysyp" gasienic bielinka, bo juz zaczyna mnie irytowac codzienne ich tepienie w ilosci 30szt. Czego one szukaja na mojej elewacji!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 a w czym przeszkadzają na elewacji? Tynkiem się nie żywią.Niektóre owady są przeciągane konkretnym kolorem (który kojarzy się z kolorem rośliny żywicielskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.08.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 a w czym przeszkadzają na elewacji? Tynkiem się nie żywią. Niektóre owady są przeciągane konkretnym kolorem (który kojarzy się z kolorem rośliny żywicielskiej) No lezie tot po tarasie, trzeba uwazac, zeby nie nadepnac. Potem po scianie wlazi na nadbitke i tam robi chyba jakis kokon. Malo estetyczne i wkurzajace Kolor elewacji poki co neutralnie bialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 kokon robi, by motyli sie wylęgły.Kapusta też na biało kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.08.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 OK A kiedy jest szansa, ze sie odczepia od mojej "kapusty"? Maja jakies terminy wylegu? W Googlach nie moge sie nic doszukac w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 bielinki mają dwa-trzy pokolenia rocznie. Drugie pokolenie obejmuje własnie sierpień. Rozój w kokonie to ok 7-14 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 15.08.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Bea, a może skoro chcesz mieć dąb to poświęć troszkę kasy i posadź dąb czerwony (Quercus rubra) już jako większe drzewo. Raczej chciejstwo na dąb na mojej działce dotyczy wyżej omawianego egzemplarza. Dzisiaj poszłam z psem na spacer i odnalazłam jedyny na wsi dąb. Oj stary jest i robi wrażenie. Jego korona ma prawie taką objętość jak moja cała działka . Trzeba uważać na swoje chciejstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Elfir mam pytanie, czy teraz przesadzone stare pęcherznice diabolo przyciąć czy czekać z cięciem do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.08.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Oj stary jest i robi wrażenie. Jego korona ma prawie taką objętość jak moja cała działka . Trzeba uważać na swoje chciejstwa masz małą działkę dokup koniecznie http://emotikona.pl/emotikony/pic/49rotfl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Elfir mam pytanie, czy teraz przesadzone stare pęcherznice diabolo przyciąć czy czekać z cięciem do wiosny? Ale kiedy były przesadzane? Teraz latem, kiedy mają liście? Liściaste przesadza ię wyłącznie w okresie bezlistnym. Zasadniczo przycinać zaraz po przsadzeniu. Chodzi o zrównoważenie wielkości korony do uszkodzonych korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Dzięki, będę więc cięłą niestety była taka konieczność może przeżyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 To jest tak tania roślina, że moim zdaniem szkoda zachodu z przesadzaniem. W kazdym razie przytnij bardzo nisko. Termin jest fatalny. Bo jak wypuści po przcięciu młode pędy - to nie zdążą zdrewnieć przed zimą i przemarznie. A zostawienie bez ciecia zasuszy krzew na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Wiem, że tanie i łatwe dość w rozmnażaniu (z wiosennych cięć ponad 70% sztobrów przyjęło się Dart Gold'a) ale mój m nie znosi wywalać roślin jak są żywe Jak się nie przyjmą, wtedy trudno Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea_m 16.08.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 masz małą działkę dokup koniecznie http://emotikona.pl/emotikony/pic/49rotfl.gif Jak do pielenia i koszenia to aż za dużą. Co do dużych drzew to rzeczywiście miejsca za dużo nie ma tymbardziej że już mam w narożnikach działki stare lipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokoma 16.08.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Hej, pytanie do specjalistki i wszystkich znawców. W tym roku zaczynamy budowę i ze względu na wścibskiego sąsiada chcemy się odgrodzić roślinami jak najszybciej. Chcemy już w tym roku na jesień coś posadzić, aby po wprowadzeniu mieć już osłoniętą działkę przynajmniej z jednej strony. Działka jest przy lesie, podłoże raczej piaszczyste. Co możemy posadzić aby zasłaniało nas przed sąsiadem? Myślałam o roślinach zimozielonych, tylko błagam, nie tuja szmaragd, bo kojarzy mi się z cmentarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Można jałowca chińskiego "Spartan" lub wirginijskiego "Canaertii" Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 17.08.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ładne są i szybko rosną świerki serbskie , można je również przycinać zarówno z góry jak i boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 19.08.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Elfir, czy jest szansa na uzdrowienie mojej koreanki? To samo mi się stało z wszystkimi świerkami serbskimi. Na jesień chyba je wszystkie (ok. 20 szt.) spalę, bo co roku jest to samo i nie mam już sił Czy ona się mogła od nich zarazić? czy to przez ziemie? (mam gliniastą ciężką) a może przez susze? co robić? pomóż! Marny mam też wiąz - czy to jakaś choroba czy liście popaliło słońce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A to nie sa przędziorki? Twoje serby soją we wodzie po ulewach? Liście wiązu wyglądają raczej jak zagłodzone i przypalone. Czy to "Wredei"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts