Elfir 10.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.10.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 brać barać! teraz ja o wymianie ziemi jest to prawda? miałem w tym roku krzaki pomidora pod oknem nasłonecznione muszę im w przyszłym roku zmienić stanowisko? Prawda - czy Mit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.10.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Czy to na pewno jest tkanina czy raczej taka siatka sznurkowa, bo ja kupilem oststnio roslinki wlasnie z korzeniami z ziemia w takiej siatce. Tak na oko po roku w glebie z tego sznurka niewiele raczej zostanie. to taka chusta jutowa to sie nie rozlozy w ziemi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 barać! teraz ja o wymianie ziemi jest to prawda? miałem w tym roku krzaki pomidora pod oknem nasłonecznione muszę im w przyszłym roku zmienić stanowisko? Prawda - czy Mit? Uprawiam pomidorki od 11 lat i zawsze staralem sie przerzucac uprawe co roku z jednej strony dzialki na druga. Teraz mam niestety malutki warzywnik gdzie one zajmuja 75% powierzchni, wiec tak czy siak musi byc pewna "monokultura" w uprawie. Jesli nie bedzie komasowania sie patogenow w glebie i pomodorki nie beda chorowaly, to nic zlego sie stac nie powinno. Jesli jednak choroby beda atakowaly ze zdwojana sila - przerwa w uprawie na tym stanowisku na 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 o wymianie ziemi jest to prawda? miałem w tym roku krzaki pomidora pod oknem nasłonecznione muszę im w przyszłym roku zmienić stanowisko? Prawda - czy Mit? Pomidory, jako jedne z nielicznych warzyw nie muszą bezwzględnie podlegać płodozmianowi (najbardziej wrażliwe na brak plodozmianu sa kapustne). Ale trzeba będzie im podrzucić kompostu, bo część skladników z gleby wyczerpały. Niemniej dłuższe sadzenie jednej rośliny warzywnej w tym samym miejscu będzie skutkować z czasem kumulacją niekorzystnych dla niej patogentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 to taka chusta jutowa to sie nie rozlozy w ziemi ? Rozłoży, ale za kilka lat. A teraz woda, którą podlewasz w bardzo niewielkim stopniu przepływa przez jutę do korzeni. Małe korzonki nie są w stanie się przebić. Jutę się nacina przed sadzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.10.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Rozłoży, ale za kilka lat. A teraz woda, którą podlewasz w bardzo niewielkim stopniu przepływa przez jutę do korzeni. Małe korzonki nie są w stanie się przebić. Jutę się nacina przed sadzeniem a to chyba mozna uznac ze byla nacieta, bo bryla byla oslonieta tym czesciowo od dolu i troszke po bokach, od gory wcale nie wiem tylko czy nie ma za duzo albo za malo wody duzo trzeba takie duze drzewko podlewac po przesadzeniu ? czy te rudawe koncowki to normalny objaw czy trzeba cos szybko zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 korzenie do góry nie rosną.Na zdjęciu specjalnie rudości nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.10.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 to moze niepotrzebnie sie martwiegalazki sa generalnie zielone tylko zalapaly taki rudawy odcienczy thuje zazwyczaj dobrze znosza przesadzanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 mają płytki system korzeniowy, więc łatwo znoszą przesadzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 brać U mnie "gowienko" zaslalo caly warzywnik. Przekopane w ostra skibe. Teraz nastepnie pytanie. "Poprawiac" dalej siejac na tym jakis poplon, czy dac juz sobie spokoj i czekac do wiosny az sobie przegnije? BTW: Stracilem jakos dziwnie apetyt na pieczarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.10.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Elfirku - co sie dzieje z moimi hortensjami. ziemia jest kwasna, sporo torfu do niej wrzucilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.10.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Przygotowują się do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Pyxis - chyba już nic nie zdązy wykiełkować jako poplon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Pyxis - chyba już nic nie zdązy wykiełkować jako poplon. OK. A wiosna cos robic w kierunku "przedplonu"? Pomidorki dopiero w polowie maja wysadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 przedplonem najlepsza jest sałata i rzodkiewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.10.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 przedplonem najlepsza jest sałata i rzodkiewka Nie hoduje krolikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.10.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Czy żywotniki szmaragd ciemnieją na zimę? paręnaście drzewek ma znacznie ciemniejszy odcień zielonego powiedziałabym, że nawet zgniłozielony łamany z rudawym tu na zdjęciu od prawej pierwsze 3 z takim zabarwieniem i tutaj te od lewej inną barwę mają: czy mam się martwić? ogólnie ciężko dziś fotkę dobrą zrobić, bo jest bardzo słonecznie i aparat głupieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.10.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Czy żywotniki szmaragd ciemnieją na zimę? U mnie wszystki 140 szt "szmaragdow" ma taki soczysto-zielony odcien. Tylko drewnieja im te przyrosty tegoroczne, ale "igly" nie zolkna poki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.10.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 U mnie też jest wsadzonych 188 drzewek i większość ma bardzo ładny kolor.. coś mi się wydaje, że na wiosnę sporo drzewek pójdzie w kosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts