Pyxis 06.01.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Wez mnie nawet nie strasz. Mialy byc szmaragdy. Nie mniej kolorek stracily. Sa zielone, ale nie tak wesolo-zielone jak latem. http://szkut.com/dom/t/Thuja01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.01.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Więcej maty potrzebuja to naturalne i oczywiste. ja w tym roku w obrębie 50 cm od pnia iglaka wytargałem matę tak zadecydowałem. tam gdzie nie ma roslin mata pozostalanatomiast ten zabieg pomaga w dostarczeniu odzywek pod pien.widzę poprawę szczegolnie sosenki ładnie sie zabralyhttp://images65.fotosik.pl/531/798550a854af20e0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.01.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 widzę poprawę szczegolnie sosenki ładnie sie zabraly A zostawiles jakies z mata, zeby porownac. Moze tak samo ladnie by sie zabraly, jak bys nic nie robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.01.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Własnie nie !!!ALE w tym roku dorobiłem sie jeszcze paru szmaragdów i innych krzaków wiec one mają matę.http://images63.fotosik.pl/530/711b14ce4ff4ae76med.jpgszmaragdy http://images65.fotosik.pl/531/5e687a5400e72b77med.jpg i jakies inne nie wiem co to jest tez z matąhttp://images62.fotosik.pl/531/7d66eb6d8837a54fmed.jpg Tak czy siak potwierdzam ze pod matą widzę korzenie i w przyszłym roku zakupię wiecej kory nie mam wyjscia.Widzę ze masz kamyczki - wychodzą duzo drozej wydaje mi sie.w tym roku kupowałem najtanszy serpentynit czy jakos tak i płaciłem za tone 200 złza 200 mam 18 sporych worków kory wiec objętosciowo zdecydowanie lepiej aczkolwiek kora sie utlenia?!?! i i wywiewa ją wiatr ktorego w tym roku nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.01.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Wlasnie ze wzgledu na wiatr zrezygnowalem z kory. Na mojej lace wcale nie potrzeba poki co Kasawerego, zeby pizdzilo zdrowo. Kamyczki to plukane 16-32mm. Cena za tone jakas smieszna (<>50zl). Kupilem tego prawie 20t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.01.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) takie do zasypywania rur drenarskich mamy u nas po 150.tak to jest w naszym pięknym miescie ze własciciele takich firm jezdzą nowymi Q7 a ich zony nie wiem czym .....po korę tez jechałem hektar i kupiłem 150 worów. najsmieszniejsze jest to ze w tym roku robiłem podjazd z granitu szarego 9/11byl w chinskich workach , gdy zapytalem dlaczego tak dziwnie powiedział gosc ze podobno import wychodzi taniej - kurcze moze miał racje bo pomyslałem ze bzdury gada i mnie robi w culika. grani taki 320 zł tonaw Strzegomiu słyszałem o cenach 75 zl Edytowane 6 Stycznia 2014 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 9 stycznia w centrum Poznania, na Placu Cyryla Ratajskiego, biała róża okrywowa kwitła (co prawda liści prawie nie miała), a snieguliczka "Hancok" miała pełno zielonych liści. Nawet nie wiedziałam, że jest półzimozielona. Moja róża miniaturowa na balkonie cała zielona ale nie kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2014 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 U mnie kwitnie pigwowiec i niektóre wierzby „się kocą”Elfir, jestem pełna obaw, jak rośliny przetrzymają tę zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.01.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Elfir, to te moje thujki z fotek to w koncu szmaragdy, czy jakies inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.01.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 grani taki 320 zł tona w Strzegomiu słyszałem o cenach 75 zl Jesli chodzi o kostke, to u nas bedzie z polowe taniej. O chinskich wyrobach granitowych rone sa opinie. Sam slyszalem, jak w Leroyu facet reklamowal kupione tam plytki granitowe, ktore po sezonie na tarasie zaczely sie luszczyc (plomieniowane). BTW; Ja zrobilem sobie ogrodzenie z granitu litego (bezobslugowe), ale dokola domu dalem juz bruk betonowy. Od tego granitu tutaj, to juz sie rzygac chce nieraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Elfir, to te moje thujki z fotek to w koncu szmaragdy, czy jakies inne? Nie jestem w stanie okreslić przy kilkuset odmianach jakie są w handlu tak małych egzemplarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 U mnie kwitnie pigwowiec i niektóre wierzby „się kocą” Elfir, jestem pełna obaw, jak rośliny przetrzymają tę zimę. Nie przetrzymają, jeśli w lutym zacznie się zima z temp. poniżej - 8 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 SZLAG Na razie leje i wieje. Też nie fajnie. Pogoda jak pod koniec marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 gdyby taka pogoda utrzymała się do wiosny, to byłoby dobrze. Nawet jak leje i wieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.01.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 wypluj to proszę mam koło mnie rzeczkę z komarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Radku, wolę komary od wymarzniętych roślin. Pracowałam na to co mam w ogrodzie kilka lat. Komary można wybić, a na podrośnięte rośliny długo się czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 12.01.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ale jak tak dluzej bedzie cieplo i rosliny zaczna rosnac a w koncu przyjdzie mroz to dopiero wymarzna... a jezeli posadzone w listopadzie cebulki przy takiej temperaturach nie zaczely kielkowac to znaczy ze na wiosne tez nie wyrosna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.01.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 u mnie cebulki już mają 7-10-cm liście, a na jarzębinie widzę pąki... na magnolie wolę nie patrzeć. Elfir, czy jak teraz by miały przyjść mrozy, te poniżej -8 stopni, to to wszystko jakoś próbować zabezpieczać, czy marny trud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 małe roślinki oczywiście mozna, ale większe drzewko trudno będzie osłonić. Nie da się chyba pomóc wczesnym morelom i brzoskwiniom - im pąki mogą przemarznąc przy niweilkich przymrozkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.01.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Moje róże mają pąki, budleja wypuściła liście. Wiosenny styczeń w ogrodzie? Budleję miałam ciąć na wiosnę, a teraz to już nie wiem - ciąć, czy zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts