Pyxis 11.06.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 czyli pewnie zareagowała zółknięciem zanim środek zadziałał. Wiesz, niepokoi mnie to troszke, bo widzialem co moze byc z taka Conica przy zolknieciu igiel. Obfotografowalem te miejsc w celach porownania za kilka dni, ale wkleje fotki tez tutaj, zebys fachowym okiem ocenila. Temat dotyczy 3,4 i 5 szt od lewej. http://www.szkut.com/dom/t/Conica_2014_01.jpg http://www.szkut.com/dom/t/Conica_2014_02.jpg http://www.szkut.com/dom/t/Conica_2014_03.jpg http://www.szkut.com/dom/t/Conica_2014_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Także b. dziękuję za podpowiedż ,ale nie mogę skorzystać , chyba że będziesz w jakiejś szkółce i zobaczysz to proszę daj znać , jeszcze raz dzięki O tej porze roku wiele roślin jest juz sprzedanych i trzeba czekac do kolejnego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Wiesz, niepokoi mnie to troszke, bo widzialem co moze byc z taka Conica przy zolknieciu igiel. Obfotografowalem te miejsc w celach porownania za kilka dni, ale wkleje fotki tez tutaj, zebys fachowym okiem ocenila. Temat dotyczy 3,4 i 5 szt od lewej. Nic nie mówią mi te fotki. Rośliny trzeba po prostu obejrzeć z lupą, czy coś tam przetrwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.06.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Nic nie mówią mi te fotki. Rośliny trzeba po prostu obejrzeć z lupą, czy coś tam przetrwało. Dostaly wczoraj jeszcze raz po glowie Magusem na przedziorka. Licze, ze on juz nie bedzie grozny, tylko czy to jego sprawka a nie jakas infekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 przeciez mozna sprawdzic czy sa przedziorki, kiedy nie mam pewnosci podkladam biala kartke i lekko otrzepuje iglaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 12.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ja bym z budlei zrobiła od strony podjazdu do garażu. Od chodnika żagwiny, potem kępami lawendy i kosodrzewiny a pomiędzy szczepione na pniu lilaki. Zaś pomiędzy budlejami a lawdną i kosówkami pasy pięciorników. http://images65.fotosik.pl/1045/aa7536519f24f95egen.jpg kurczę, objechałam okoliczne szkółki, nigdzie nie mają budlei nanho blue lub czekają z wystawieniem do sprzedaży na czas kwitnięcia Czym zastąpić budleję w takim zestawie roślin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.06.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 gahan nie wiem co to za sklep ale tu niby jest dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 kup przez allegro.http://allegro.pl/zwabi-do-ogrodu-setki-motyli-budleja-nanho-blue-i4305347221.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 12.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 dzięki dziewczyny oczywiście myślałam o tej formie zakupu, ale z roślinkami jakoś nie miałam odwagi - bo jak sama nie obejrzę, nie dotknę, nie ocenię ... ; spróbuję zamówić, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.06.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 gahan nie wiem co to za sklep ale tu niby jest dostępna Sklep mają w Białymstoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.06.2014 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Muszę nieci skrócić jedną brzozę (ściąć wierzchołek). Brzoza ma z 8-10 merów. Mogę to zrobić teraz czy na jesień dopiero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.06.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Nie ma znaczenia , trwale oszpecisz drzewko. Brzoza bardzo cieżko reaguje na ciecie, szybko dochodzi do próchnienia uszkodzonych pędów. Nie regeneruje wierzchołka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredzia-phiphi 14.06.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Witam, na wiosnę posadziłam 10 świerków serbskich z gołymi korzeniami. Normalnie sobie rosły aż do teraz i nagle zaczęły schnąć. Igły są najpierw zielone ale robią się coraz cieńsze, jakby się kurczyły, potem zielony robi się coraz jaśniejszy, w końcu żółty i igły usychają zupełnie. Świerki rosną w rządku i pod nimi ciągle coś ryje ale w innych miejscach też ryje i roślinom to nie przeszkadza. Inne świerki serbskie rosną na mojej działce bez problemu. Może jednak to te ryjce, są jakieś gryzonie, które żywią się korzeniami świerka?? Może nadmiar wilgoci - po ulewach się to zaczęło, a może powstają korytarze pod ziemią od tych ryjców i korzenie tracą kontakt z glebą ale jak pociągnę to mocno siedzą, hmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Po raz pierwszy skusiłam się na czosnki ozdobne, niestety poza karatawskim. Podobno rosną w zbyt mokrej i dobrej glebie a wolą podobno suche piachy Większość z nich w ogóle nie powschodziła, a te które rosną puściły ,,szczypior". Ostatnio wygląda, że jakieś pączki im się zawiązują, ale w supełek - zakręcają regularne kółko. Podobnie zachowuje się czosnek rosnący w moim kompostowniku, tej z pewnością nie jest ozdobny Nie udało mi się nic wygooglować na ten temat. Czy to jest normalna faza rozwojowa i czy czosnki ozdobne też tak się mogą zachowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam, na wiosnę posadziłam 10 świerków serbskich z gołymi korzeniami. . może miały przesuszone bryły korzeniowe? W kazdym razie się nie przyjęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Nie udało mi się nic wygooglować na ten temat. Czy to jest normalna faza rozwojowa i czy czosnki ozdobne też tak się mogą zachowywać? nie wiem, raz tylko sadziłam małe czosnki i wcale ich nie dogladam. Ot, rosną sobie gdzieś na rabacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Mam prawie pewność, że zostałam nabita w butelkę poszłam pooglądać moje ,,ozdobne" czosnki i nie różnią się niczym od tych które wyrosły na kompoście to kompostowe a to wersja ,,ozdobna" z kilku kupionych cudownych czosnków wyszły mi dwa białe hiacynty i to powyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 faktem jest, że moje ozdobne wyglądały kompletnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 15.06.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Twoje czosnki, fakt, trochę... rachityczne, ale może daj im jeszcze szansę - moje bułgarskie sztyletowate miały podobne paki i długo sie wykluwały. Pąki były co prawda grubsze i już są prawie po przekwitnieciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Twoje czosnki, fakt, trochę... rachityczne, ale może daj im jeszcze szansę - moje bułgarskie sztyletowate miały podobne paki i długo sie wykluwały. Pąki były co prawda grubsze i już są prawie po przekwitnieciu... takiego kupowałam... czyli jest nadzieja, że to on? Dobrze by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts