Pyxis 29.06.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Zrobię drugie zdjęcie by pewność zachować.Bardzo Ci dziękujemy z moją Panią."G".;) za zainteresowanie naszym problemem. Twoj trawnik potrzebuje azotu i zaraz po tym wody. Daj mu saletry i podlej obficie, a za 3-4 dni bedzie zieloniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 29.06.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Witam Elfir , planuję rabatę z derni, irgi , ilaków płoążcych i lawendy - jest to miejsc gdzie kiedyś było ognisko czyli popiół , który chyba zakwasza , czy tym roślinom to nie zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 lilaków płożących? Nie znam. popiół nie zakwasza, zawiera głównie węgiel i potas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 29.06.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 iglaków , sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ja jeszcze dopytam o brzozy - samosiejki przyniesione z pola. Od jakiegos tygodnia zaczynaja im schnac listki, ale tylko te blizej pnia. Tak to wyglada, jak by drzewo zrzucalo te pierwsze wiosenne listki. Dobrze mysle? Brzozy tak maja, czy te sie jakos specjalnie uwziely, zeby juz od czerwca smiecic mi na trawniczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 29.06.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Mam do Elfir pytanie, posadziłam wydmuchrzycę piaskową, a przed nią chciałam dać jakąś nieco niższą trawę, która lubi piasek, bo taka jest gleba. Potrzebuję takiej trawy, która rośnie w kępach. Co mogłabym posadzić?Dodam, że stanowisko jest pod sosną (ale dość słoneczne), więc pewnie igły zakwaszają glebę. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez LeoAureus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ja jeszcze dopytam o brzozy - samosiejki przyniesione z pola. Od jakiegos tygodnia zaczynaja im schnac listki, ale tylko te blizej pnia. Tak to wyglada, jak by drzewo zrzucalo te pierwsze wiosenne listki. Dobrze mysle? Brzozy tak maja, czy te sie jakos specjalnie uwziely, zeby juz od czerwca smiecic mi na trawniczku? Nie ma na listkach czarnych plamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Mam do Elfir pytanie, posadziłam wydmuchrzycę piaskową, a przed nią chciałam dać jakąś nieco niższą trawę, która lubi piasek, bo taka jest gleba. Potrzebuję takiej trawy, która rośnie w kępach. Co mogłabym posadzić? Dodam, że stanowisko jest pod sosną (ale dość słoneczne), więc pewnie igły zakwaszają glebę. Wydmuchrzyca ma opaskę przeciwkorzeniową? Sucholubne w kępach - wszytskie prawie kostrzewy, poza tym strzęplica sina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 29.06.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Nie ma opaski, czytałam, że ekspansywna dosyć, ale jak pójdzie w las to nie zaszkodzi Poza tym, psy potrafią zniszczyć sporo Dzięki! Popatrzę jak wyglądają i coś dobiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 29.06.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ładna ta strzęplica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Nie ma na listkach czarnych plamek? Nie. Piekne jednolicie zolte listki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 u mnie brzoza tez jesienna odslone zaczyna przedstawiac, moze to wina pogody? u nas caly czas wietrznie sucho i zimno bylo ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 to nie wiem co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.06.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Susza jest, przynajmniej lokalnie. A brzoza jest niesamowitym pijakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 U nas co drugi dzień pada, nie wiem jak gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 u nas susza okropna i do tego caly czas wieje, zeby choc slonce i cieplo bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.06.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Susza jest, przynajmniej lokalnie. A brzoza jest niesamowitym pijakiem... Podlewam je raczej. Chce im ograniczyc rozrost korzeni. Dostaja wode i bezposrednio i posrednio podczas podlewania trawnika. To chyba nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.06.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Elfir jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy,już to pisałam kiedyś ,ale nie da się Ciebie nie chwalić.pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 własnie napisałam, że nie wiem co dolega brzózkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaroaz 30.06.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam ElfirZ góry przepraszam za mała zmianę tematu. Jeżeli jest mozliwość chiałbym prosić o mała pomoc w aranżacji przestrzeni przed domę, głównie o roślinność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts