Elfir 14.07.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 A sa nawożone? Na zdjęciu wygląda to na szara pleśn. Ale trzeba byłoby z bliska obejrzeć, czy jest szarawy nalot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 14.07.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 "Liściaste i tak powinno się silnie skrócić po posadzeniu, by się lepiej krzewiły, więc nie krępuj się z cięciem."- czy to znaczy że taką np. tawułę jap. Goldmund tż obciąć - mała jest jak obetnę to..... nie nacieszę już wzroku. Obcięłam jeden krzew derenia na 30cm i nie odbija , czy w tym roku powinien jeszcze póścić liście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 odbije, tylko nie w ciągu tygodnia tawułę goldmund i tak obligatoryjnie tnie się każdej wiosny, więc w tym roku nie musisz, bo przytniesz po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliowaa 14.07.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) To jeszcze raz ja) Pelargonie nawiozłam zaraz przed posadzeniem takim nawozem długo działającym (zielono - żółte kulki chyba Substral) Może te zdjęcia jeszcze coś podpowiedzą http://images61.fotosik.pl/1169/adce21bd54a952c0m.jpg http://images64.fotosik.pl/1170/010fce3e6d9ce032m.jpg Edytowane 15 Lipca 2014 przez waniliowaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 14.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Elfir Ty mnie zawsze uspokoisz , dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.07.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Elfir, znowu przychodzę z prośbą o propozycję nasadzenia. Chodzi o część poniższej rabaty . Czym wypełnić sam środek z przodu? Wcześniej rosła tam róża, ale padła. Jest tam cały czas słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2014 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Naberia - masz tam poutykane pojedyncze rośliny. Po prostu zwiększ ilośc sztuk czegoś co już jest na rabacie.Rośliny powinno sadzić się grupami, jeśli ogląda się rabatę z dystansu.Na dodatek u ciebie powstał układ symetryczny względem drzewka, co nie wygląda korzystnie. Edytowane 15 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.07.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Dzięki Elfir. Czyli dosadzić rożę, taką jak rośnie po bokach? czy lepiej kolejną kulkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 dosadziłabym bialych róż. Ta czerwona jest wyższa od białych i je zasłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.07.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Dzięki Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Witaj Elfi i czytający, mam prośbę - pomocy. Od dwóch tygodni fruwa coś nad moimi drzewami. Na początku zauważyłam nad modrzewiem, ale teraz rozpanoszyły się już nad każdym drzewem. Szukałam w necie, znalazłam chrząszcza o nazwie zmięk żółty Podpowiedzcie mi czym to cholerstwo spryskać nic nie znalazłam na ten temat http://systemc.pl/domek/2014/07/robal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.07.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Dlaczego od razu truć zmięk to drapieżnik (odżywia się drobnymi owadami) i zaliczany jest do owadów pożytecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Gosiek, może masz rację, tylko tego jest strasznie dużo i myślałam, że to szkodnik, którego trzeba truć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 ludzie - nie trujcie każdej zywej istoty w ogrodzie!Chemia to ostateczność i tylko gdy zdiagnozuje się szkodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 16.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Witam serdecznie i od razu bardzo proszę o pomoc. Nie było nas trochę w domu i po powrocie zauważyłam, że na cisach pojawiło się dużo uschniętych gałązek, jak na poniższych zdjęciach. Co to może być, jak im pomóc? Czymś opryskać? I drugi problem z rododendronami. Na pierwszy rzut oka wyglądają ładnie i zielono, ale jak rozchyliłam gałęzie, to zobaczyłam mnóstwo żółtych liści. Co może być przyczyną? A jeden, który jest pięknie zielony, stał się czyimś pożywieniem... Jak zwalczyć tego szkodnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Myślałam, że to szkodnik. Nie trułam, pytam więc niech lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.07.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Elfir, coś mi zaczął chorować świerk biały. Brązowieje mu czubek. A może go słońce popaliło. Opryskać go czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Czymś opryskać? Najlepiej podlać. Wodą. Przecież jest susza. Na różaneczniku jest opuchlak truskawkowiec. Zwalczanie skomplikowane, można poczytać w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Elfir, coś mi zaczął chorować świerk biały. Brązowieje mu czubek. A może go słońce popaliło. Opryskać go czymś? Przedziorek, jak w każdym świerku typu "Conica". Opryskać - akurat tego gatunku bez oprysków w zdrowiu się nie utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 17.07.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Elfir jak czesto mozemy nawozic trawnik i rosliny ozdobne siarczanem amonu.Gleba zasadowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts