Elfir 01.10.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Czy ktoś może powiedzieć co za intruzy dobrały się do mojej wierzby?, Czy powinienem ją czymś opryskać, jeśli tak proszę o podpowiedź czym. ] Obejrzyj - gąsienice motyli lub chrząszzce. Jest już późno - pewnie się najadły i przeobraziły w motylki. Jak nie widac szkodnika, to nie ma sensu pryskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Czy eszeweria ma szansę przezimować na dworze ? Okryta np słomą ? Raczej nie słyszałam o takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Bardzo potrzebuje pomysłu, jaki gatunek najlepiej nadaje się na wąski(max 1m), wysoki, najlepiej iglasty, wschodni żywopłot. Żywotnik jest najbardziej sensownym rozwiązaniem na żywopłot zimozielony. Chyba, że gleba bardzo kiepska to wówczas jałowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Witam, co to za roślina? Nasiona ma jak podobne do fasoli. Musiałam przesadzić i nie za bardzo wygląda. Czy takie byliny się w ogóle przesadza, a jeżeli tak to ] To roślina jednoroczna - rycynowiec, albo poprawnie rącznik pospolity Edytowane 1 Października 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 i do tego jedną z najbardziej trujących roślin na świecie!!!! Nie ma co demonizowac - większośc roślin ozdobnych jest mniej lub bardziej trująca. Ale fakt, że fasolek zdecydowanie i kategorycznie nie jeść. Trzy mogą być dawką smiertelną. Mlecza kompletnie nie przypomina Z nasion pozyskuje się olej rycynowy, która jest surowcem leczniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.10.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Aby nie tracić kwitnienia w roku następnym zaleca się cięcie zaraz po kwitnieniu. W kulkę Co do rabaty - może dodaj więcej krzewuszek? Aby rośliny rosły w grupach a nie pojedynczo. W sumie niedawno krzewuszka kwitła... To ciąć ją teraz czy po następnym kwitnieniu? Na większą ilość krzewuszek nie ma miejsca. Chciałabym ją dołem podsadzić. Masz może pomysł czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 skoro ją będziesz cięła, to rozumiem, że chcesz ograniczać jej wzrost. A skoro usuniesz rośliny, to dlaczego się nie zmieści? Tnie się po wiosennym kwitnieniu Myślałaś o bylinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.10.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 planowałam usunąć rośliny tylko z przodu rosnące. o bylinach POMYŚLĘ. DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.10.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Czy eszeweria ma szansę przezimować na dworze ? Okryta np słomą ? Pozwolę się zacytować bo nie wiem co robić z tą roślinką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Pozwolę się zacytować bo nie wiem co robić z tą roślinką ... przecież odpowiedziałam: #11747 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 planowałam usunąć rośliny tylko z przodu rosnące. o bylinach POMYŚLĘ. DZIĘKUJĘ. Widze, że z przodu - a dlaczego krzewuszek z przodu nie można posadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 02.10.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Witaj elfir! Co może dziać się z moją sosną posadzoną w tym roku? Dołączam zdjęcia. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/379fd92fdd26c05c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7423e5423a755a3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58b5f2e51a080266.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/311ca9c7a6a16cfc.html Edytowane 2 Października 2014 przez duduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 zrzuca igły starsze niż 3 lata. Objaw naturalny o tej porze roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 03.10.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) przecież odpowiedziałam: #11747 Dzięki. A więc do domu... PS Sorkiewicz, ale przeglądałem w telefonie Edytowane 3 Października 2014 przez q-bis Przeprosiny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 03.10.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Wczoraj zauważyłam, że tuje smaragd brązowieją od środka. Pajęczyn nie widać, brązowieje każda sztuka. Popatrzyłam u sąsiadów - tak samo. Jesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.10.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Wczoraj zauważyłam, że tuje smaragd brązowieją od środka. Pajęczyn nie widać, brązowieje każda sztuka. Popatrzyłam u sąsiadów - tak samo. Jesień? To samo z naszymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 ile razy mozna pisać o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.10.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Ludzie pytają, bo zapewne nie śledzą wątku każdego dnia. Laików martwią po prostu takie objawy i szukają porady u doświadczonych. Jeśli to normalny jesienny objaw, bo przecież możesz nas uspokoić. Chyba, że to znów ta wyliczanka przyczyn: agrotkanina, żwirek, grzyb, słońce, nadmiar wody, niedobór wody, piesek, kot, to faktycznie lepiej nic nie pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Żadna roślina swiatłolubna nie ma wewnątrz gęstej korony zielonych igieł, bo to dla niej nieekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 04.10.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Żadna roślina swiatłolubna nie ma wewnątrz gęstej korony zielonych igieł, bo to dla niej nieekonomiczne Znaczy chyba normalny objaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts