Elfir 21.01.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Nie będzie mnie na forum jeszcze jakiś czas najprawdopodobniej. Najpierw urlop a teraz za dużo rzeczy do zrobienia... Powojniki łatwo odbijają od korzenia, wiec jak przemarzną nie musi to być koniec rośliny. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.01.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Nie będzie mnie na forum jeszcze jakiś czas najprawdopodobniej. Najpierw urlop a teraz za dużo rzeczy do zrobienia... . cieszymy się, że wszystko OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredzia-phiphi 24.01.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Hej, z jakich roślin zrobić taki żywopłot jak na zdjęciu? Myślałam o żywotnikach Hoveyi. Ten żywopłot będę ciąć, chciałabym, żeby był zimozielony i miał 50-70 cm wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredzia-phiphi 24.01.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Uzupełnienie, nie chce cisów, bo miejsce jest dosyć suche, najlepiej żeby to były żywotniki lub jałowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Hej, z jakich roślin zrobić taki żywopłot jak na zdjęciu? Myślałam o żywotnikach Hoveyi. Ten żywopłot będę ciąć, chciałabym, żeby był zimozielony i miał 50-70 cm wysokości. [ATTACH=CONFIG]300654[/ATTACH] Najlepsze na takie małe żywopłociki sa bukszpany lub ostrokrzewy karbowanolistne. Ewentualnie można zrobić z niskich odmian cisa. Od kiedy to żywotniki są sucholubne? Z wymienionych gatunków z suchą glebą najlepiej poradzi sobie bukszpan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 29.01.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witam, mam pytanko. Dostałam w prezencie bardzo dużo cebulek tulipanów, krokusów i takich kwiatuszków które powinny być w zimie zasadzone. Niestety moja działka nie jest jeszcze gotowa na przyjęcie tych pięknych kwiatów ( wszędzie trawsko, teraz jeszcze trochę grunt przymarznięty). W związku z tym pytanie, czy cebulki mogę jakoś przechować przez ten rok, aby móc spokojnie przygotować im przez okres letni miejsce do posadzenia i zasadzić w następnym roku? Waży się tu życie prawie 400 pięknych kwiatów więc bardzo mi zależy aby nic się im nie stało złego pomoże ktoś ? bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 29.01.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) pomoże ktoś ? bardzo proszę Ja bym posadzila je w doniczkach (dużych doniczkach, a raczej oslonkach) i te donice zadolowala w ziemi, potem na wiosne , jak mrozy się skończą, wyjmiesz donice, a osłonki możesz wsadzic po kilka do jakiś dużych donic i będzie mega efekt Np. http://cdn9.ogrod.smcloud.net/t/photos/thumbnails/6925/tulipany_w_donicach_621x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Edytowane 29 Stycznia 2015 przez jazzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 29.01.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 o jest to fajny pomysł bardzo dziękuję! a gdyby nie wypaliło to można je jakoś bezpiecznie przechować do kolejnego sezonu przeznaczonego na sadzenie takich cebulek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.01.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 a one nie kiełkują już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.01.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 na kilku mam ząbek i te musiałabym wsadzić do doniczek. ale reszta nic jeszcze nie wypuściła. trzymam je w chłodnym, ciemnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Nie umiem odpowiedzieć, czy cebulki przetrwają lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.01.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 kiedyś dostałam cebulki tulipanów - po sezonie/przed:rolleyes: - chyba wczesną wiosną - wsadziłam je do ziemi. Zapomniałam o nich i na drugi rok parę z nich zakwitło (potrzebują zimna do ruszenia wegetacji) Ja chyba wszystkie zasadziłabym do doniczek i przy najblizszej okazji - odwilży- zadołowała w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 02.02.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Bardzo Wam dziękuję!! Posadzę je w donice/skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.02.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dzień dobryJa z takim pytankiem, ponieważ chciałabym mieć na Wielkanoc w domu kwitnące szafirki to moje pytanie, kiedy powinnam posadzić cebulki by zakwitły mniej więcej na Wielkanoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 chyba już za późno o ile nie przechłodziłaś wczesniej cebul. http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=295http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.02.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dziękuję za odpowiedź, na przyszły rok się zastosuje a w tym najwyżej przekopie te z ogrodu do doniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 chyba wygodniej kupić w kwiaciarni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.02.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Elfirku mam takie pytanie kupiłam dzisiaj w biedronce azalię w doniczce, czy ona się nadaje do wysadzenia do gruntu czy tylko taka domowa jest?? pisało na niej tylko azalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 najprawdopodobniej jest to jakaś odmiana azalii japońskiej. Zasadniczo odmiany używane do pędzenia są wrażliwe na mrozy i mogą przemarzać w gruncie. Chociaż sa też odmiany ogrodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 znaczy jedynym sposobem wysadzić do gruntu jak ciepło będzie i sprawdzić czy przeżyje zimę dziękuję Ci bardzo Elfirku chociaż szkoda by było żeby zmarzła bo ma cudne blado różowe kwiaty z białym brzegiem bardzo pełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts