Basia_KRK 10.03.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Tak, na 100%. Ten pierwszy jaskorawozielony w ogóle nie mam kwiatków. Ten drugi kwitnie, jakby do wewnątrz, nie rozwija pączków na zewnątrz, nie potrafię tego opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Jeśli wrzosy to z opisu pewnie tzw pączkowe. Kwitną dużo dłużej i w innym terminie. Polecam katalog wrzosów Wolskiego w PDfie do ściągnięcia ze strony jego szkółki http://www.wolski.com.pl/ Jest okładeczka po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.03.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Zapytam o rozłożenie siatki na krety. Na budowie mam zwały ziemi jeszcze z wykopu, które będę chciał wyrównać. Mógłbym na tym etapie rozłożyć siatkę na krety, i ją przysypać czy jeżdżąca po siatce koparka nie spowoduje zbyt wielkich uszkodzeń siatki ? Rozkładanie siatki w późniejszym etapie było na pewno bardziej pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 nie mam pojęcia. Siatkę zakopuje się płytko, 6-10 cm pod ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 15.03.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Witam czy obecnie mogę stosować coś na nicienie , i czy pod RH i Azalie mogę użyć azofoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 jesteś pewna, że twoje różaneczniki potrzebują nawożenia? Bo to rośliny o niewielkich wymaganiach. Trzeba uważać z dawkowaniem. W czym masz nicienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.03.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Właśnie na moich rh są wyżarte takie dziurki przez ( ponoć ) opuchlaki a doczytałam że na opuchlaki ( które też żerują na korzeniach ) dobrze jest zastosować nicienie , które je zjadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 napisałaś "coś na nicienie" - czyli jakbyś chciała je zwalczyć a nie wprowadzić do gleby. Z instrukcji obsługi nicieni w środku o nazwie "Larvanem":W czasie wykonywania zabiegu podłoże powinno być dobrze nawilżone, a jego temperatura powinna wynosić 14-33°C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 16.03.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Ale dlaczego tymi wątpliwościami nie dzielisz się z projektantem tego ogrodu? Przecież to tylko koncepcja, można zmieniać omówiłam swoje wszelkie wątpliwości ze swoim projektantem, właśnie czekam na wizualizacje. I dziękuję za uwagi i inspiracje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.03.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 dzięki , a co do RH - to myślisz że nie powinno się nawozić co roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Duduś, czy Ty rozumiesz przez nawożenie „dokarmianie”, czy chodzi Ci o zakwaszanie gleby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.03.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 nie nie- nie chodzi mi o odczyn gleby , tylko składniki ????- mineralne? są opakowanie z odżywkami specjalnie do RH i azalii - o tym myślę ,ale że są drogie to planuję tą azafoskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 17.03.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Jak ciąć hortensję odmiany Kyushu i czy w ogóle wymaga ona cięcia? Wszystkie hortensje bukietowe już przycięłam, tą nabyłam w zeszłym roku i mam wątpliwości bo ma zupełnie inny pokrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 nie nie- nie chodzi mi o odczyn gleby , tylko składniki ????- mineralne? są opakowanie z odżywkami specjalnie do RH i azalii - o tym myślę ,ale że są drogie to planuję tą azafoskę Azofoska jest po prostu bardziej skoncentrowana i dlatego trzeba z nią ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Jak ciąć hortensję odmiany Kyushu i czy w ogóle wymaga ona cięcia? Wszystkie hortensje bukietowe już przycięłam, tą nabyłam w zeszłym roku i mam wątpliwości bo ma zupełnie inny pokrój. wiechowate - można przycinać gałązki - im cieńsze tym silniej - od 1/3 do 2/3. Zależy od pokroju krzewu. Na zbyt cienkich gałązkach kwiaty będą za ciężkie i cała gałązka będzie smętnie zwisać zamiast sterczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcze 18.03.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Brzoza Youngii - niestety złamała się końcówka konara, tak na grubość około 4-5 cm. Ze złamania ciekł sok, więc wyrównałam to piłką tak, żeby była równa i jak najmniejsza powierzchnia, i zasmarowałam to maścią ogrodniczą. Niestety sok cały czas cieknie, w dodatku w nocy są przymrozki, robią się z niego normalnie sople. Wiem, że o tej porze tego drzewa się nie tnie, no ale stało się, przypadek, trzeba było coś zrobić, a chyba zmniejszenie powierzchni to raczej na plus powinno wyjść... . Co jeszcze można zrobić, żeby zatamować to cieknięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 nic nie zrobisz. musi samo zaschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.03.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Elfir proszę o podpowiedź.Mam już ponad 3m tuje i denerwuje mnie to ,że nic nie widzę pod nimi.Wydaje mi się ,że byłoby to bardziej estetyczne.Pytanie.Czy mogę ,a jeśli tak to jak i do jakiej wysokości podciąć dolne gałęzie, tak by można swobodnie usypywać korę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 nic nie zrobisz. musi samo zaschnąć A bandażowanie tą taśmą na rany? U mnie pomogło uratować śliwkę po wizycie łosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Elfir proszę o podpowiedź.Mam już ponad 3m tuje i denerwuje mnie to ,że nic nie widzę pod nimi.Wydaje mi się ,że byłoby to bardziej estetyczne.Pytanie.Czy mogę ,a jeśli tak to jak i do jakiej wysokości podciąć dolne gałęzie, tak by można swobodnie usypywać korę? To plastyczna roślina. Formuje się jak chcesz. Od góry, od dołu. http://d.alegratka.pl/g2/o/85/75/7f/23893215_6803_d.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts