Elfir 09.09.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Jak zimuje to nie rozmaryn.. U mnie zimuje rozmaryn w gruncie. Jest zimozielony. Tylko od czasu posadzenia porządnej zimy nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 13.09.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam kiedyś gdzieś już pytałam ale nie pamiętam -, muszę przesadzić większe liściaste drzewo , wiem że teraz już można bo zbliża się jesień , ale ono ma b. duuużo liści - czy mam je jakoś przyciąć czy wykopać z tymi liścmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.09.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 czasem szkółkarze obrywają liście jeśli chcą przyspieszyć wykopki jesienne. Ja czasem też tak robię i spokojnie wszystko się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 14.09.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Witam, Czy ktoś pomoże i podpowie co dolega mojej katalpie ? Drugi rok rośnie w tym miejscu / po przesadzeniu / i nie moze się przyjac , strasznie marna liście zółkna , co robic..... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 jest przypalona przez słońce ewidentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 15.09.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 jest przypalona przez słońce ewidentnie. ...Będzie zyć? Sąsiad ma dwie zasadzone w jesieni 2014 i też sa wyeksponowane na słońce hmmm w zasadzie tak samo jak moja i jego jest okazem prawdziwego rozkwitu a moja taka słabiutka czekamy do wiosny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 pytanie, kiedy przesadzaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 16.09.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 W tym miejscu jest od wiosny 2014. Wcześniej była w innym miejscu od jesieni 2013 do wiosny 2014 i w ubiegłym roku była ładniejsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 a podlewaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 16.09.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 No tak , podczas tegorocznych upałów też... Czekamy do wiosny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 może tylko odchorowuje przesadzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Trzeba dać katalpie szansę.Kłopot będzie jeśli w przyszłym sezonie nadal będzie marna. Elfir, ile mogę jesienne cebólki przetrzymać? Dziś przyjechały krokusy, tulipany botaniczne, czosnki, cebulice, a u mnie w ogrodzie rozgardiasz i nie zdążyłam im miejsca przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 ja sadziłam krokusy kiedyś w grudniu, bo mrozów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.09.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 No, to kamień z serca. Zaplanowałam sobie rabatę trawy, byliny, cebulki wiosenne. Ma być coś a'la łąka,ale bez jednorocznych. Zamówiłam cebule i zderzyło mi się z naprawą dachu. Miejsce na rabatę, to jedyne miejsce, gdzie można u nas zeskładować duże elementy niczego nie niszcząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.09.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Chcę przygotować glebę pod ogród. Rodzima gleba to gleba gliniasta o ph ok 5,5-6,5; na to została nawieziona gleba o ph 6,5-7,0. Została wyplewiona ręcznie z większości traw i chwastów. Planuję teraz przekopać glebogryzarką a następnie zasiać jakiś przedplon i wiosną znowu przekopać. Czy można np. pomieszać żyto z wyką, albo czymś jeszcze hamującym rozwój chwastów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2015 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 można mieszać. Tylko fajnie jakby glebogryzarka przemieszała to co nawiozłeś z tym co jest pod spodem. Bo samo mieszanie tylko warstwy nawiezionej to szkoda roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 20.09.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Witam Elfir pytałam już na innym forum ale uznałam że tutaj też mogę - czy przesadzając teraz jeżynę bezkolcową mogę dać pod nią obornik ?- ponoć jesienią się nie daje bo ma dużo azotu i pobudza roślinę do wzrostu - z drugiej strony jak nie dam to na wiosnę jak to zrobię ?? a mam bbb. słabą glebę - nie wiem jak dobrze wykombinować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HSB 20.09.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Cześć. Chce obsadzić brzydką ścianę sąsiada jakimś ozdobnym winem i milinem amerykańskim w związku z tym mam pytanie czy nie będą sobie wzajemnie te rośliny przeszkadzały i w jakich odstępach od siebie je sadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 A sąsiad się zgodził? Winobluszcz można posadzić tylko w jednym miejscu i tak zasłoni całą ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam Elfir pytałam już na innym forum ale uznałam że tutaj też mogę - czy przesadzając teraz jeżynę bezkolcową mogę dać pod nią obornik ?- ponoć jesienią się nie daje bo ma dużo azotu i pobudza roślinę do wzrostu - z drugiej strony jak nie dam to na wiosnę jak to zrobię ?? a mam bbb. słabą glebę - nie wiem jak dobrze wykombinować ? Mozna dac przekompostowany obornik jesienia, ale po przejsciu rośliny w stan spoczynku (jak zrzuci liście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts