enedue 26.06.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 No to co , myślałam, że to taki bajer, jak niebieskie trawy, mówiłam, że będzie ze mnie radocha, jak zacznę ogród robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ollencja 27.06.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 niebieska niezapominajka, na 100 % niebieska, przesadzona w truskawki podsypane nawozem do truskawek zmieniła sie w różową rozumiem, że kolor zależy od pH jest możliwość , że biała niezapominajka zmieni się w różową (białego barwnika nie ma, to oko daje się oszukać),planuje rabatki na nastepny rok i ewentualny róż do niczego mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaroaz 27.06.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Wiatm Czy ktoś może określić czy ten klon już spisany jest na straty. Po zimie wypuścił ładnie liście, można powiedzieć że z dnia na dzień zastałem go w takim stanie. Wody mu napewno nie było brak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 27.06.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Hej, kupilem starane na chwasciory w trawie. Teraz czekam zeby po koszeniu wypuscily lisice. Po jakim czasie od zastosowania starane moge kosic trawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 po jednym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Czy ktoś może określić czy ten klon już spisany jest na straty. Po zimie wypuścił ładnie liście, można powiedzieć że z dnia na dzień zastałem go w takim stanie. Wody mu napewno nie było brak. Pozdrawiam Raczej na straty. Odłam fragment gałązki i zobacz czy sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 jest możliwość , że biała niezapominajka zmieni się w różową (białego barwnika nie ma, to oko daje się oszukać), planuje rabatki na nastepny rok i ewentualny róż do niczego mi nie pasuje Tak. Niezapominajki są dwuletnie. Jeśli biała zapyli się różową/niebieską, to jej potomstwo w części odziedziczy geny różowej. I z czasem różowa/niebieska (prawdopodobnie gen dominujący) wyprze białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaroaz 27.06.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Jaka mogła być przyczyna, czy bezpośrednie słońce podczas ostatnich upałów mogło mieć wpływ. Czy szukać przyczyny gdzieś indziej, jak pisałem wczesniej raczej mam wszystko pod kontrolą, tu zmiany zaszły dość błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 przyczyny - słabej jakości sadzonka, przesuszona w szkółce lub w czasie transportu, źle posadzona, szkodniki w glebie podgryzające korzenie, dołek w mocno gliniastej glebie, w którym zbiera się woda i nie odpływa. Trudno powiedzieć nie widząc okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiacz22 28.06.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 (edytowane) W sumie masz rację z tą różnorodnością gatunków. Siedzę i myślę i nie mogę nic stworzyć, mogłabyś mi pomóc? Tym projektem chiałam tylko zobrazować o co mi chodzi. Ten projekt też jest to poprawki ale nie mam jakoś weny:sick: Podoba mi się Wiśnia pospolita "Umbraculifera" i ją chciałabym umieścić po obydwu stronach schodów. Chciałabym również Cyprysik Lawsona Ivonne, jałowiec pospolity Gold Cone. Chodzi mi na razie o dobór roślin na najwyższą partię bo dół już myślę nie będzie taki problematyczny. W projekcie użyto: Wierzba integra Budleja dawida dereń rozłogowy cyprysik lawsona ivonne jałowiec pospolity gold cone cyprysik lawsona columnaris Edytowane 28 Czerwca 2016 przez gosiacz22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.06.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 po co ci ogród, skoro cały krajobraz zamykasz sobie wokół tarasu i kompletnie odcinasz się od otoczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Gosiacz, odsuń to wszystko od domu. Zrobiłaś sobie chaszcze celowo? Jak to wszystko ciut podrośnie, to będziesz mieć piwnicę wewnątrz – ani odrobiny światła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.06.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam Elfir jaka powinna być przerwa między opryskiem na grzyba a potem na mszyce ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.06.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 jeden dzień spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.06.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Oj jeszcze raz dziękuję , to jutro dalej pryskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagustynka 29.06.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Elfir, prosilabym Cie o rade. Moja dzialka wyglada tak:http://s947.photobucket.com/user/Milou1/slideshow/http://s947.photobucket.com/user/Milou1/storyn. wjazd jest od strony polnocno-wschodniej od krotszego boku (18 metrow). Dzialka ma 50 mettzrow dlugosci. Czy moglabys mi poradzic, jak ja rozplanowac, tzn. gdzie zrobic warzywnik, sciezki, kompostownik itp.? Przede wszystkim prosilabym Cie o rade, gdzie warto by bylo posadzic drzewka, jako ze dzialka w ogole nie ma cienia i latem tam jest nie do wytrzymania. Bardzo dziekuje z gory za pomoc. Goska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagustynka 29.06.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) oj, chyba cos tu nie gra - nie widze w poprzednim poscie napisanego tekstu, tylko linki.Tak wiec powtorze moja prosbe: prosilabym Cie o doradzenie mi w sprawie rozplanowania dzialki. Dzialka jest w ksztalcie prostokata: 18x50 metrow, wjazd jest od krotszego boku, od strony polnocno-wschodniej. Na dzialce nie ma drzew, w zwiazku z tym nie ma cienia. Dlatego glownie chodziloby mi o rade, gdzie i jakie drzewka najlepiej byloby zasadzic (czociaz wdzieczna bylabym tez za wskazowki, gdzie zrobic sciezki, warzywniak, kompostownik itp.). Ogrod nie ma miec jakiegos specjalnego stylu, ot, ogrod babuni z drzewkami owocowymi, takie "mydlo i powidlo". Z gory bardzo dziekuje za Twoja pomoc. Goska Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Jagustynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Czy moglabys mi poradzic, jak ja rozplanowac, tzn. gdzie zrobic warzywnik, sciezki, kompostownik itp.? To mój zawód. - projektowanie układu przestrzennego ogrodu i dobór roślin. Jeśli chcesz poznać moją ofertę, napisz na prv. Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 02.07.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Czym wytepic pokrzywy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Pokrzywy póki nie zakwitną są świetne jako herbata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts