mari180790 05.04.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Dziękuje za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.04.2017 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Mam prośbę o identyfikację wiśni Kanzan (miniaturki się powiększają): czy jest to forma naturalna czy szczepiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Na 100 % szczepiona - widać miejsce szczepienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ollencja 06.04.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 ustawiał ktoś kiedyś lustra w ogrodzie, nie dla ozdoby, a po to by słońce wysłać w zacieniony kawałek ogrodu ? ma ktoś obserwacje np. z racji posiadania szklarni ? miałam kiedyś mieszkanie z oknami na wschód,po południu też było doświetlone przez słońce odbijające się w oknach bloku naprzeciwko jakie stężenie powinien mieć randaup 360 potrzebny do zniszczenia szczawiu końskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 06.04.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Elfir błagam przekieruj mnie na temat o mrówkach w domu , bo nie umiem znależć a mam atak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2017 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1386-mrówki-w-domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Duduś, chyba u Tar niedawno rozmswialysmy o mrówkach. Znsjdziesz wyszukiwarka w watku. Bylo o skutecznym srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 06.04.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 A propos wiśni ozdobnych, czy znasz szkółki gdzie można nabyć naturalne formy tych drzew? Wydzwaniam do różnych szkółek i wszędzie szczepią wiśnie na pniu, a mi zależy (jak zawsze) na formie wielopniowej. Zależy mi też żeby kwitły na różowo Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 07.04.2017 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Na 100 % szczepiona - widać miejsce szczepienia Dziękuję. Fajnie, że można na Ciebie liczyć No i sklep dał ciała - chciałem naturalną. Teraz sobie sami odbiorą. Tak to kupować przez internet kota w worku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.04.2017 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Np. Kanzan w e-katalogu roslin podają obok po prawej listę producentów. Można sprawdzić kto ma naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 A propos wiśni ozdobnych, czy znasz szkółki gdzie można nabyć naturalne formy tych drzew? Wydzwaniam do różnych szkółek i wszędzie szczepią wiśnie na pniu, a mi zależy (jak zawsze) na formie wielopniowej. Zależy mi też żeby kwitły na różowo Z góry dziękuję Kanzan tworzy kulistą koronę i u nas się nie prowadzi w formie naturalnej. Formy wielopniowe w polskich szkółkach nie są popularne. Możesz znaleźć jabłonie ozdobne o krzaczastej formie do wyprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 07.04.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Dzięki Elfir i Pestko Ja się nie upieram przy Kanzan. Może być każda inna wiśnia ozdobna kwitnąca na różowo Popatrzę też na jabłonie, tylko że one chyba na biało kwitną, a potem pełno jabłuszek w trawniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Najpopularniejsza jabłonka "Ola" http://images8.fotosik.pl/780/43178fbf03a5d2b2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) poza tym zobacz może ktoś ma Prunus nipponica Ruby w formie naturalnej? Szkółki Konieczko mają różne nietypowe odmiany wiśni ozdobnych w niskich cenach i niskie - więc na 100% nie szczepione (albo szczepione ale przy korzeniu). Tyle tylko, że jak kupisz sadzonkę 80 cm to trochę potrwa zanim zrobi się z niej drzewo. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 07.04.2017 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 poza tym zobacz może ktoś ma Prunus nipponica Ruby w formie naturalnej? Szkółki Konieczko mają różne nietypowe odmiany wiśni ozdobnych w niskich cenach i niskie - więc na 100% nie szczepione (albo szczepione ale przy korzeniu). Tyle tylko, że jak kupisz sadzonkę 80 cm to trochę potrwa zanim zrobi się z niej drzewo. Dzwoniłam do nich parę dni temu, niestety pani mi powiedziała, że wszystkie ich wiśnie są szczepione na pniu od 40-150cm. No nic to, idę szukać dalej Dziś namierzyłam jedną wiśnie w formie krzaczastej. Szczepiona jest chyba na wys. 5cm Ale cala sadzonka ma może metr wysokości, tak jak mówisz, długo będę czekać... Dzięki Elfir! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 09.04.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam Elfir miłej niedzieli palmowej życzę . I jak zwykle szybkie pytanko mam , czy mogę wymieszać różne gatunki traw pod wysiew trawnika , który nie koniecznie ma być ozdobny ale ma łaskawie zadarnić Czy trawa pakowana ma jakiś termin ważności ( no jasne że ma ) ale czy stanie się coś jak ją też wysieję ( taką po terminie ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2017 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 trawa trawnikowa zasadniczo jest mieszanką różnych gatunków traw.Przeterminowana - nasiona mogą nie wzejść - zależy o ile przeterminowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.04.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Ja przychodzę z kolejnym pytaniem. Mam kręg betonowy studni taki duży ok 150 cm w nim jest klapa mniejsza z wejściem , chciałabym to zamaskować czy zostaje mi tylko winobluszcz trójklapowy czy jest jeszcze coś co złapie się tego betonu przyssawkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 a musi się łapać? Nie może na nim leżeć? Ale jak musi się łapać to korzonki przybyszowe ma np. bluszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.04.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 a musi się łapać? Nie może na nim leżeć? Ale jak musi się łapać to korzonki przybyszowe ma np. bluszcz. W sumie może leżeć ale to ustrojstwo wystaje z ziemi ok max 50 cm nieregularnie bo jest spad uskok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts