Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I to jest powód, Elfir, że czytam wszystkie twoje wpisy :hug:

:)

nawóz, którego nie da się przedawkować (wg. opisu na opakowaniu) musi zawierać znikomą ilość składników pokarmowych (dostępnych dla roślin). To głownie kwasy huminowe.

Cześć Dziewczyny -tym razem w temacie przeniesienia ok. 10m2 trawnika. Rozbudowujemy rabatę a w innym miejscu mamy miejsce na pas trawnika -nie robiłem tego jeszcze, ale widzę, że po deszczach super odchodzą płaty 50x50cm grubości ok 7cm. Ew. na co uważać i jak to zrobić dobrze? :)

połozyc, zwałowac, podlać i nie chodzić do pierwszego koszenia.

jak w trawniku z rolki

Elfir, na nasłonecznionej skarpie rosną u mnie głównie jałowce sabińskie, mikrobiota syberyjska i trochę cebulowych i jednorocznych dla koloru. Niestety jałowce zostały zaatakowane rdzą jałowcową. Myślę że powoli muszę się ich pozbywać. Stąd pytanie czym je zastąpić? Może kosodrzewiną (jaką?) co jeszcze proponujesz?

dziękuję i pozdrawiam

po prostu będzie się słabiej wybarwiał. Ale rano i po południu powinien mieć słońce przy takiej wystawie.

Ja wcześniej pisałam, ile sadzić - min. 1,5 m od ściany.

Na tym rysunku wrysowałam obwódki z cisa lub ostrokrzewu karbowanolistnego a w środku hortensję wiechowatą. Ale można dać różanecznika obsadzonego runianką czy turzycą.

Bardzo dziękuję za pomoc. Zakupiłam już dwa piękne okazy ambrowca:D Teraz własnie zastanawiam się co pod nim...A polecasz może jakiś konkretny rodzaj różanecznika bądź hortensji? Bo ja kompletnie na różanecznikach czy też hortensach się nie znam;(