seba1512 20.08.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam!Mam następujący problem. Mam 20 lat i chcemy z moją dziewczyną zamieszkać razem. Mieszkanie moich rodziców jest większe dlatego zdecydowaliśmy, że przeprowadzimy się do mnie. Jest tylko jeden problem. Sytuacja wygląda tak, że na planie mieszkania (które jest przygotowane do wykupu, rozpatrywanie podania ma nastąpić w grudniu) mój pokój i sypialnia rodziców to jedno pomieszczenie. Oddziela je tylko łuk w suficie, wzdłuż którego postawiliśmy dwie szafy i po sprawie. Jednak w obecnej sytuacji zamiast szaf przydałaby się jakaś ściana z wytłumieniem dźwięku. I tutaj tkwi problem. Nie można postawić ściany z suporexu gdyż trzeba by pisać o zgodę do inspektoratu budowlanego, spółdzielni mieszkaniowej i cholera wie kogo jeszcze, zmieniać plan i czekać kolejne kilka lat na wykup mieszkania. Z regipsem z tego co się orientuję sprawa wygląda podobnie. Stąd moje pytanie: czy jest jakiś sposób, materiał budowlany, cokolwiek czym można odgrodzić pokoje i nie ingerowałoby w plan? Miło gdyby też wyciszało. Z góry dziękuję za odpowiedzi! Edytowane 20 Sierpnia 2011 przez seba1512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1512 09.09.2011 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Nikt nie ma żadnego pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 11.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nikt nie ma żadnego pomysłu? Nie ma dobrej rady na twój problem. Każda zabudowa trwała - niezależnie od tego czy z cegły czy z kartonu będzie potraktowana jako przebudowa (zmiana ilości pomieszczeń), czyli wymagająca pozwolenia na budowę. A każda zabudowa niezwiązana z budynkiem (ustawienie regału itp.) nie będzie cię zadowalać akustycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 hmm.. Wydzielałam regipsem garderobę w mieszkaniu i na myśl mi nie przyszło zgłaszać to gdziekolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1512 13.09.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 hmm.. Wydzielałam regipsem garderobę w mieszkaniu i na myśl mi nie przyszło zgłaszać to gdziekolwiek. Jeżeli masz mieszkanie własnościowe to nie było takiej potrzeby Zaś co do samego problemu to wpadliśmy na pomysł co by postawić w "przejściu" wielką szafę na wymiar i przy krawędziach poupychać jakiejś waty. Myślicie, że zdałoby egzamin? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts