Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaśkowy dom dziennik po budowie

Recommended Posts

Wysłałem ci schemat ...

Wklej tutaj to sobie objaśnimy jak coś ...

Wyjścia że sterownika są na 230v więc przekaźniki też na takie napięcie ...

Sterownik jak przełącza wyjścia to najpierw wyłącza poprzednie a następnie załącza następne ...

1. Zatem, wg schematu pozycje 3,4,5 na przełączniku sa zmostkowane i dzialaja jako 3 zakres: 105V.

2. Kwadracik ARW ze schematu, to transformator i jego odczepy ? Sa jakos opisane ?

Generalnie ARW do rozbebeszenia i drobnej modyfikacji.

• Odpowiedzi 278
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1. Zatem, wg schematu pozycje 3,4,5 na przełączniku sa zmostkowane i dzialaja jako 3 zakres: 105V.

2. Kwadracik ARW ze schematu, to transformator i jego odczepy ? Sa jakos opisane ?

Generalnie ARW do rozbebeszenia i drobnej modyfikacji.

1. Dokładnie ...

2. Narysowałem w takiej kolejności jak one tam wystają ale na wszelki wypadek sprawdź miernikiem ...

Ten główny z przełącznika ma inny kolor , jego podpinasz do przekaźnika nr 1...

• 1 month później...
Wracam do tematu, Jasiek,

1. jaki czujnik podpieles do sterownika ?

2. 1szt tylko na wyrzutni?

3. Podasz wg jakiego algorytmu dzialasz ? Tzn jaki masz temp. przelaczenia biegow.

Dzieki.

Sterownik TC 550 ESCO ...

Rozbierasz go, wylutowujesz czujnik ( jest na kabelku ), przedłużasz kabel i wsadzisz ten czujnik do głównego kanału wyciągowego ...

• 1 month później...
  • 4 months później...
Dokładnie ...

Nic więcej nie potrzeba ...

Pamiętam tylko aby N" wentylatorów było podpięte za ARW a nie przed bo puścisz z dymem transformator ...

Czesc Jasiek.

Przymierzam sie do podlaczenia ukladu pod Fibaro i zajrzalem do ARW i polaczen kabelkowych. I troche jestem skonsternowany, bo wyglada na to ze N jest wspolne - "przed i za transformatorem" - jest zmostkowane.

Z innej beczki - czy zabezpieczasz styki przekaznikow układem RC ? Dioda na cewce ? Mozliwe ze zamiast fibaro bede sterowal Satelem i nie chcialbym spalic płyty. Pytam bo wyczytalem cosik takiego:

http://mikrokontrolery.blogspot.com/2011/03/przekaznik-i-zaklocenia.html

Edytowane przez karolek75

Z innej beczki - czy zabezpieczasz styki przekaznikow układem RC ? Dioda na cewce ? Mozliwe ze zamiast fibaro bede sterowal Satelem i nie chcialbym spalic płyty. Pytam bo wyczytalem cosik takiego:

http://mikrokontrolery.blogspot.com/2011/03/przekaznik-i-zaklocenia.html

Jak byś mi nie pokazał to bym nie wiedział że trzeba ...:rolleyes:

To tak jak z tym powiedzeniem ..." jeżeli czegoś nie da się zrobić to trzeba nakazać to temu który o tym nie wie ...";)

Ja prosty człowiek jestem i nie potrzebuje robić zabezpieczenia zabezpieczeń...

Jak byś mi nie pokazał to bym nie wiedział że trzeba ...:rolleyes:

To tak jak z tym powiedzeniem ..." jeżeli czegoś nie da się zrobić to trzeba nakazać to temu który o tym nie wie ...";)

Ja prosty człowiek jestem i nie potrzebuje robić zabezpieczenia zabezpieczeń...

To jaka jest trwalosc przekaznikow ?

Jakie konkretnie relpola ?

A nie ma tych informacji na www Relpola? Nie chodzi przypadkiem o te moduły (analogiczne występują dla/w podstawkach innych producentów):

http://www.relpol.pl/en/Products/Plug-in-sockets-and-accessories/Signalling-protecting-modules-type-M/Signalling-protecting-modules-type-M

?