jasiek71 30.01.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja nie widzę żadnego obrazka pod tekstem ja widzę nawet jak się wylogowałem inni też nie ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 31.01.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.01.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 widac widac jesli nie widzicie wklejcie link do przeglądarki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=98324&d=1327946591 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 31.01.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nic nie wiać, a na linku R&K wyskakuje błąd. Więc dupa blada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A teraz ? http://img824.imageshack.us/img824/8158/nawiilzaczkanalowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 31.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Piękny patent:-) Zamierzasz to zrobic z blachy czy z tworzywa? Tyle tylko czy ten basen nie musi byc w pomieszczeniu z temp. >0*C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 31.01.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nooooo... bo już myślałem, że oślepłem Bawić się można, ale "strumień" wilgoci może być w jednym miejscu mocniejszy a dalej słabszy- skutek zawilgocenie pomieszczenia, ew. połączyć z jakimś higrometrem elektronicznym, który by dozował wodę. Materiał nasiąkliwy - mogły by to być jakieś filtry z reku, czy klimy, albo szerokie knoty bawełniane (kiedyś mieliśmy w pracy takie 4cm szerokości). Jakby spłaszczyć "higrowilż" i kanał powietrzny zrobić wąski, to takie knoty by się nadawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 31.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A nie prościej do rury podłączyć nawilżacz ultradźwiękowy z All.gro za jakieś 50-60zł? Dają jakieś 8l/dobę.Jedynie pokombinować z uzupełnianiem automatycznym zbiornika i jego sterowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 31.01.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Teraz widać Wcześniej link zwracał jakiś mikro obrazek. Nawet myślałem że to jakiś firewall (w sensie windowsa nie kolegi wyżej) ale Google search by image URL też mówił że pusto. jasiek, a jakby te panele tylko od spodu zanurzyć w wodzie, coby jakoś (?) kapilarnie tę wodę podciągały...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.01.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A nie prościej do rury podłączyć nawilżacz ultradźwiękowy z All.gro za jakieś 50-60zł? Dają jakieś 8l/dobę.Jedynie pokombinować z uzupełnianiem automatycznym zbiornika i jego sterowaniem. te sa w stanie max 25m2 pomieszczenie obsłużyć Teraz widać Wcześniej link zwracał jakiś mikro obrazek. Nawet myślałem że to jakiś firewall (w sensie windowsa nie kolegi wyżej) ale Google search by image URL też mówił że pusto. nie wiem czemu Wy nie widzieliście , pewnie IE używacie jasiek, a jakby te panele tylko od spodu zanurzyć w wodzie, coby jakoś (?) kapilarnie tę wodę podciągały...? no tak - bo teraz to wygląda jak duże akwarium a przydałoby się coś mniejszego i skutecznego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 dojechałem właśnie do domu i ...na zewnątrz -15*w domu 21*wilgotność w domu 13% !!!!!!!!!! zaraz wiadro wody idzie po całym domu ...kur... normalnie czuć to sucho !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Piękny patent:-) Zamierzasz to zrobic z blachy czy z tworzywa? Tyle tylko czy ten basen nie musi byc w pomieszczeniu z temp. >0*C? myślę o nierdzewce raczej wystarczy samo dobre docieplenie bo przecież cały czas będzie przelatywać na plusie ... odnośnie maczania dołem w wodzie... można tez i tak ale wydaje mi sie że więcej wilgoci do dyspozycji będzie jak będziemy to zalewali od góry i ściekało będzie grawitacyjnie do dolnego zbiornika, poza tym w moim rozwiązaniu mamy łatwą możliwość sterowania tym ... przy dolnym zamoczeniu trza by było czekać aż dolny zbiornik wyparuje jak mu wyłączymy zasilanie wody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 31.01.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 odnośnie maczania dołem w wodzie... można tez i tak ale wydaje mi sie że więcej wilgoci do dyspozycji będzie jak będziemy to zalewali od góry i ściekało będzie grawitacyjnie do dolnego zbiornika, poza tym w moim rozwiązaniu mamy łatwą możliwość sterowania tym ... przy dolnym zamoczeniu trza by było czekać aż dolny zbiornik wyparuje jak mu wyłączymy zasilanie wody ... to zrobić go płytkiego (poj. jak ten górny na rys) i zasilać pompką z osobnego zbiornika. Pytanie o wydajność... Przewidujesz zasilanie deszczówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 31.01.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 a może takie prawdziwe akwarium 300l 4 skalary plus może inne ryby troszkę roślinek piękny widok oko cieszy a wilgotność zapewne inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 akcja "kropelka" ciąg dalszy... rozmazałem i wypsikałem (takim do kwiatków ) 7 litrów wody... w tej chwili wilgotność podskoczyła do 22%, ale w krótkim czasie spadła temperatura w domu do 20,2* czyżby przemiany fazowe ? zmienił się zapach powietrza na taki bardziej neutralny C.D.N. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 a może takie prawdziwe akwarium 300l 4 skalary plus może inne ryby troszkę roślinek piękny widok oko cieszy a wilgotność zapewne inna wiem że akwarium jest super tylko problem w tym że nas często nie ma w domu, ale może coś sie pomyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 31.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A zamiast tych pasów nawilżonych płyta gęsto perforowana i wtedy woda grawitacyjnie leci w dół a opływające powietrze powoduje jej parowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2012 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A zamiast tych pasów nawilżonych płyta gęsto perforowana i wtedy woda grawitacyjnie leci w dół a opływające powietrze powoduje jej parowanie. myślałem o takim materiale jak na filtry do reku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.02.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 akcja "kropelka" ciąg dalszy...przed 23:00 wymazałem jeszcze 4 litry wody czyli razem 11 Lwilgotność na początku pojechała do 28%, ale do rana spadła do 20%rano wypsikałem jeszcze 2 L i teraz jest 24% ...psikając po ścianach z k-g po kilku minutach robią się suche, wychodzi na to że dom na razie wchłania wilgoćna początku zaraz po namoczeniu zaparowane są okna ale po jakimś czasie zawilgocenie znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.02.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 przez ostatnie trzy dni 82 kwh/doba średnio na ogrzewanie, z tego ok. 10 kwh w dziennej...jak u ciebie żytko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts