toma1 16.08.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Gdzie moge kupic zestaw solarow hewalex w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 19.08.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 http://www.fuego.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar34 26.10.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witam, Na początku pażdziernika założyłem kolektory 300l + 3 kolektory . Mimo słonecznego października jakos szału z ciepła woda nie ma i tak musze ja ogrzewać piecem.Niestety położenie dachu zmusiło do założenia ich w kierunku zachodnim..no może lekko wchodzacym w południowo-zachodni. Ta sytuacja spowodowała, że kolektory "widzą" dopiero słońce o godzinie 11.00 a już o 16ej chowają się za budunkiem sąsiada od zachodu. Hmm, Jaki się u was zachowują kolektory o tej porze? Dodam, że mam kolektory płaskie, firmy Immergas. Mam nadzieję, że na wiosnę to jakoś ruszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzMag 30.11.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witam , szukam dobrego systemu kolektorów słonecznych.n (dofinansowanie), 114 m kw., C.O. - piec z podajnikiem na paliwo stałe (ekogroszek lub węgiel lub palety), potrzebuje kolektory słoneczne do ogrzewania wody cało rocznie - dach duży skośny od strony południowej. Możliwość podłączenia systemu do pieca w razie braku pogody (piec się automatycznie wtedy włącza na odpowiednią temperaturę do wody). Pozdrawiam PrzMag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 10.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam, skontaktuj się z tą firmą dadzą odpowiedź na wszystko. Pozdrawiam Montek Na pewno to zrobię, i opiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 10.02.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Czy nikt nie widzi, że każdy wpis montek84 jest wpisem reklamowym, w którym pod byle pretekstem odsyła do strony własnej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.02.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Mnie to zarzucają - że każę ludziom myśleć samodzielnie... On znalazł inny sposób na realizację celów inwestorów. Tak źle a tak - niedobrze. To jak? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 10.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Czy nikt nie widzi, że każdy wpis montek84 jest wpisem reklamowym, w którym pod byle pretekstem odsyła do strony własnej firmy? qrde wszyscy widzą i spoko jest bo nikt nie reaguje. Pewnie samotny jest i do lustra już mu się znudziło gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 11.02.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mnie to zarzucają - że każę ludziom myśleć samodzielnie... On znalazł inny sposób na realizację celów inwestorów. Tak źle a tak - niedobrze. To jak? Adam M. Adam, kto to taki śmie coś takiego powiedzieć, T.B. już tu nie ma. Powiedz a zaraz zrobimy taką jatkę, że się schowa gdzie raki zimują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksymot 20.05.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 WitamPoszukuję dobrych kolektorów słoneczny oraz firmy ktora pomoże zalatwić mi calą papierkową robotę z dofinansowaniem.Słyszałem od znajomego wiele pochlebnych zdań o firmie URLICH. Sprawdzałem u nich ceny i są naprawdę przystępne.Jak przebiega proces instalacji kolektorów na dachu?Czy ktoś miał styczność firmą urlich i jej produktami i może potwierdzić dlugą żywotność oraz wysoką wydajność ?Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 22.05.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Jak chcesz założyć ULRICHA to odezwij się na PW. Mogę w bardzo dobrej cenie zaoferować instalację 36 rur + 300 litrów. Może być sam materiał albo instalacja z dotacją, montażem i cała papierologią dotacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 23.05.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam Poszukuję dobrych kolektorów słoneczny oraz firmy ktora pomoże zalatwić mi calą papierkową robotę z dofinansowaniem. Słyszałem od znajomego wiele pochlebnych zdań o firmie URLICH. Sprawdzałem u nich ceny i są naprawdę przystępne. Jak przebiega proces instalacji kolektorów na dachu? Czy ktoś miał styczność firmą urlich i jej produktami i może potwierdzić dlugą żywotność oraz wysoką wydajność ? Z góry dzięki za odpowiedź Moim zdaniem, w porównaniu do konkurencji to te kolektory nie mają "wysokiej wydajności". Jeśli chodzi o ceny zestawów to są tylko o kilkaset złoty niższe od AquaPakietów Compact Paradigmy + polski zbiornik a jakość i uzyski nieporównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 23.05.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Koledzy - nie zauważyliście, że to po raz kolejny podła reklama... ? Aż brzydko w ostatnim czasie na forach się robi. Pojawia się user z jednym lub dwoma postami i zachwala produkt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 23.05.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam Poszukuję dobrych kolektorów słoneczny oraz firmy ktora pomoże zalatwić mi calą papierkową robotę z dofinansowaniem. Słyszałem od znajomego wiele pochlebnych zdań o firmie URLICH. Sprawdzałem u nich ceny i są naprawdę przystępne. Jak przebiega proces instalacji kolektorów na dachu? Czy ktoś miał styczność firmą urlich i jej produktami i może potwierdzić dlugą żywotność oraz wysoką wydajność ? Z góry dzięki za odpowiedź Nikt nie potwierdza tej wysokiej wydajności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 23.05.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Firmy, które korzystają z tego typu marketing same sobie szkodzą. Posty często wypisują pracownicy firm reklamowych, którzy nie mają pojęcia o produkcie. Wypisują bijące sztucznością posty, pod dyktando marketingowca. A skoro ktoś musi uciekać się to takich metod, to może jego produkt nie zasługuje na autentyczne pozytywne opinie internautów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 17.06.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam MAm takie pytanie wczoraj u mnie na budowie wypuściłem ciepłą wodę z bojlera 300l i dziś na koniec dnia (śląsk - upał) bez poboru miałem 85 st. w całym bojlerze czy to dobry wynik czy uważacie że niewystarczający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ins7 17.06.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ostatnio głosił się do mnie kolejny klient z kolektorami URLICH do naprawy. W tych kolektorach pękają po kilku latach rurki ciepła. Fragment korespondencji klienta:,, ... pękają rurki miedziane w dolnej części. Wysłałem zapytanie do Urlicha tam skierowano nie do przedstawiciela przyjechał wymienił płyn i jako powód braku sprawności podał i dodatkowe niskie ciśnienie płynu solarnego.Oczywiście poprawy brak, a co więcej nastąpiło pogorszenie pracy''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 17.06.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Urlich chyba od jakiegoś czasu ma problemy z jakością, a przynajmniej ze stosunkiem ceny do jakości.Nie pierwszy raz się słyszy jak do zbiorników w zestawach dobierają sporo za małe kolektory. No ale oczywiście cena wtedy jest konkurencyjna. Tyle, że później klienci psioczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew78 23.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, może ktoś mi podpowie czy warto zakładać kolektory do wspommagania c.o. i do c.w.u. Posiadam dom o powierzchni ok. 100 m2, w tym na parterze 60 m2 ma być ogrzewanie podłogowe, na górze cztery nie duze grzejniki. Ile kolektórów (myślę o płaskich) potrzeba. Dach skierowany jest na południe pod kątem ok. 45 stopni. Jaki bufor ewentualnie, czy kombi i jakiej pojemności. No i oczywiście ile to będzie kosztować. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 23.06.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam, może ktoś mi podpowie czy warto zakładać kolektory do wspommagania c.o. i do c.w.u. Posiadam dom o powierzchni ok. 100 m2, w tym na parterze 60 m2 ma być ogrzewanie podłogowe, na górze cztery nie duze grzejniki. Ile kolektórów (myślę o płaskich) potrzeba. Dach skierowany jest na południe pod kątem ok. 45 stopni. Jaki bufor ewentualnie, czy kombi i jakiej pojemności. No i oczywiście ile to będzie kosztować. Z góry dziekuje witam wg mnie kolektory do wspomagania co w naszym klimacie to nieporozumienie wystarczy popatrzeć na ilość dni słonecznych, które mieliśmy w czasie ostatniej zimy - podobno była to "najmniej" słoneczna zima od czasu, kiedy prowadzone są statystyki czyli w okresie, kiedy trzeba grzać słońca jest mało popytaj znajomych jakie temperatury uzyskują z solarów w okresie zimowym ponadto duży dodatkowy koszt (solary, bufor, skomplikowanie instalacji) pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts