gentoonx 19.07.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.07.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Z SENSEM!!! WIELKIM!!!!!!! Policz ile bierze bank! Oni sens widzą! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Z SENSEM!!! WIELKIM!!!!!!! Policz ile bierze bank! Oni sens widzą! Adam M. Ja nie widzę, bo nie mam banku Jak będę właścicielem banku, lub jego większościowym udziałowcem, lub chociaż prezesem to sens ZOBACZĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.07.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Trzeba by na początek swoje imię do RMFu posłać SMSem... Od czegoś ten bank trzeba zacząć! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.07.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Lepiej się nie upubliczniać, a nuż by się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.07.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 A znasz kogoś, kto zabroni bogatemu czegokolwiek? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.07.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Więc kto bogaty, niech do RMF-u dzwoni - mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.07.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Nie kierujesz się Sercem... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.07.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ins7 28.07.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 9500 / 100 = 95 miesięcy przy założeniu, że cena gazu nigdy nie wzrośnie. Przy takim zużyciu zwrot nastąpi po ok 10 - 12 latach. Zgadza się 10-12 lat, przy założeniu że kolektory przez ten czas nie stracą swej początkowej sprawności. P.S . Nie wiem na co ci taka duża instalacja skoro używasz tak mało wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ins7 28.07.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 W niektórych Bankach można dostać dotację pod zastaw lokaty- 110% wartości inwestycji zakładasz jako lokatę na dwa miesiące. Nie płacisz wtedy prowizji bankowej ani corocznego zdziarskiego oprocentowania. Do zapłaty pozostaje jedynie podatek dochodowy od wartości udzielonej dotacji. Jest to najlepsza opcja którą polecamy dla klientów mających pieniądze. Niektóre firmy montujące kolektory jednak jakoś dziwnym trafem zapominają albo nie chcą informować klientów o tej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ins7 28.07.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Z SENSEM!!! WIELKIM!!!!!!! Policz ile bierze bank! Oni sens widzą! Adam M. W niektórych Bankach można dostać dotację pod zastaw lokaty- 110% wartości inwestycji zakładasz jako lokatę na dwa miesiące. Nie płacisz wtedy prowizji bankowej ani corocznego zdziarskiego oprocentowania. Do zapłaty pozostaje jedynie podatek dochodowy od wartości udzielonej dotacji. Jest to najlepsza opcja którą polecamy dla klientów mających pieniądze. Niektóre firmy montujące kolektory jednak jakoś dziwnym trafem zapominają albo nie chcą informować klientów o tej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteck7 28.09.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam,zastanawiam się nad zamontowaniem kolektorów Hewalex.Domek 2 piętra, 5 mieszkań (każde po ok. 65m2) = ok. 320m2.Dotychczas grzejemy kotłem co + ciepła woda (cały rok).Czy w takiej sytuacji warto:1. same solary?2. solary+pompa ciepła?3. czy będę mógł w całości zrezygnować z palenia w kotle, czy Hewalex będzie dogrzewał?4. jaki zestaw wybrać?5. Na jaki zysk można liczyć? Nadmienię, że mieszkam w Katowicach (Śląsk). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.09.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Nie ten wątek.Poszukaj o dogrzewaniu solarami.Zeszłej zimy były TRZY słoneczne dni...Z kotła raczej nie zrezygnujesz. Prędzej z solarów...Zysk? No, jakiś będzie, ale nie powalający. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 28.09.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Nie ten wątek. Zeszłej zimy były TRZY słoneczne dni... Adam M. O, przepraszam Adamie było SIEDEM słonecznych dni... Witold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.09.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Mnie ominęły albo je jakoś przespałem... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojteck7 28.09.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 OK - skrócę do 1 pytania:1. czy przy systemie solar+pompa ciepła można zrezygnować całkowicie z palenia węglem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.09.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Albo tak, albo nie... Przy systemie - dobrze dobrana i dobrze zainstalowana pompa ciepła + solary na dokładkę - tak. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.09.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Jeżeli to ma być powietrzna do CWU do zimą nie bardzo wiem skąd ona pobierze ciepło z otoczenia. Splity to już jest duży wydatek, no chyba że jest jeszcze inne rozwiązanie o którym nie wiem a chętnie się poznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.09.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Albo tak, albo nie... Przy systemie - dobrze dobrana i dobrze zainstalowana pompa ciepła + solary na dokładkę - tak. Adam M. Nie no, bez jaj sama pompa dobrze dobrana wystarczy - po co jeszcze pakować solary?... Ale... kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts