bubek19 02.09.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Proszę o opinię, wady, zalety projektu. Może ktoś buduje Magnata?? http://projekty.muratordom.pl/projekt_magnat,1596,1,0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 13.02.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 WitamZamierzam budować ten projekt, udało sie zrealizować inwestycję? Może jest możliwość zobaczyć zdjęcia domu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Poddasze przy dachu wielospadowym nie jest zbyt ustawne i doświetlone, więc ludzie wolą dwuspadowe. Tutaj dach na dodatek jest bardzo stromy przez co kosztowny w budowie, bo ma ogromną powierzchnię. Stąd małe zainteresowanie tym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 13.02.2017 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Dziękuję za odpowiedzJednak dla mnie sypialnie na górze są duże i ustawne w porównaniu do innych domów (o podobnym metrażu) z dachem czterospadowym gdzie pokoje najczęściej to 9,10, m2. Powieszchnia dachu raczej przeciętna niz ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Skoro ty nie widzisz wad, to buduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 13.02.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 w tym problem że ja nie widze, może ktoś bardziej doświadczony je pokaże bo mam male doświadczenie w zakresie budowy czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 skoro dla ciebie dach 14-sto spadowy (licząc lukarny) to dach niedrogi w budowie, to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 13.02.2017 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 skoro dla ciebie dach 14-sto spadowy (licząc lukarny) to dach niedrogi w budowie, to ok. Mam kolegę ktory sprzedaje dachy pytalem i mowi ze miedzy dwu spadem a cztero spadem o tej wielkosci czyli 213m2 to roznica ok 5 tys., dla mnie do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 ok. rozumiem, że liczył także robociznę, dachówki kalenicowe, itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 13.02.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 ok. rozumiem, że liczył także robociznę, dachówki kalenicowe, itd? Sprzedaje i wykonuje dachy, mowil o kwocie 5 tys na calosci materiał i robocizna. Dla niego nie ma znaczenia w wykonaniu i tak ustala cena za m2. A owe 5 tys to wlasnie gasiory, trójnik i itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ok, skoro tak twierdzi. Ja napisałam dlaczego ten projekt nie jest popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 13.02.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ok, skoro tak twierdzi. Ja napisałam dlaczego ten projekt nie jest popularny. Nie jest popularny to malo, nie znalazlem nikogo kto by go budowal, wybudowal lub choc.mial by taki zamiar Dziekuje za odpowiedzi. Moze masz jakies przemyslenia na temat jego rozmieszczenia lub jakies inne uwagi np wielkosc kotlowni bo niestety musi byc na paliwo stale, proporcje dachu do bryly, sam styl nawiązujący do dworku (troche nie widze innego na dzialce ze wzgledu na otoczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Staropolski dworek zasadniczo miał ogromny dach. http://www.centrumkultury.neostrada.pl/zdjecia/dworek-duzy.jpg Tylko nieco inne proporcje i ten tu trochę przypomina na wizualizacjach przysadzistego grzybka. Ze względu na niską ściankę kolankową, w zasadzie 1,3-1,5 do ściany nie da się podejść, bo już jest za nisko. Ma to bezpośrednie przełożenie na sposób zagospodarowania pokoi. Przydałyby się wizualizacje wnętrz na poddaszu, albo przynajmniej zaznaczenie na planie, gdzie zaczyna się wysokość 1,8 m. W temacie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?18808-Czego-w-urządzaniu-domu-nie-zrobilibyście-ponownie/page389 właśnie prawie wszyscy na skosy narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankiety123 14.02.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Staropolski dworek zasadniczo miał ogromny dach. http://www.centrumkultury.neostrada.pl/zdjecia/dworek-duzy.jpg Tylko nieco inne proporcje i ten tu trochę przypomina na wizualizacjach przysadzistego grzybka. Ze względu na niską ściankę kolankową, w zasadzie 1,3-1,5 do ściany nie da się podejść, bo już jest za nisko. Ma to bezpośrednie przełożenie na sposób zagospodarowania pokoi. Przydałyby się wizualizacje wnętrz na poddaszu, albo przynajmniej zaznaczenie na planie, gdzie zaczyna się wysokość 1,8 m. W temacie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?18808-Czego-w-urządzaniu-domu-nie-zrobilibyście-ponownie/page389 właśnie prawie wszyscy na skosy narzekają [/quote Jasne ze skosy to nic fajnego, ale jak się chce dach czterospadowy to chyba trzeba z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts