ProMyst 09.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam po dość długiej przerwie!Chciałem się poradzić z czego wykonać jak najcieńsze ścianki działowe. W niektórych miejscach zależy mi na centymetrach ale i na akustyce itp. Na przykład między łazienka a sypialnią. Co radzicie? cegłę dziurawkę, pełną czy może ścianę z pustaka ceramicznego modularnego? Dodam że dom murowany jest z Maxa, mam trochę cegły pełnej i pustaka modularnego DZ-220.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 10.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 silka 8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 10.09.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 silka 8cm Silka 8 cm nie nadaje się do łazienki specjalnie. Minimum 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 12.09.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 a coś z tych materiałów które wymieniłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 12.09.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Jeżeli chcesz wykorzystać materiał to jak najbardziej wykorzystaj.Najlżejszy, ciepły i najlepszy jest według mnie jednak gazobeton.Dziurawki nie używaj w ścianach gdzie będziesz wieszał coś ciężkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.09.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 silka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Silka 8 cm nie nadaje się do łazienki specjalnie. Minimum 12 cm. A dlaczego nie 8 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 A dlaczego nie 8 cm? No właśnie - why ? U nas silikaty. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 U mnie łazienka z silikatów 12 i 8 (zależnie od ściany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 12.09.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam po dość długiej przerwie! Chciałem się poradzić z czego wykonać jak najcieńsze ścianki działowe. W niektórych miejscach zależy mi na centymetrach ale i na akustyce itp. Na przykład między łazienka a sypialnią. Co radzicie? cegłę dziurawkę, pełną czy może ścianę z pustaka ceramicznego modularnego? Dodam że dom murowany jest z Maxa, mam trochę cegły pełnej i pustaka modularnego DZ-220. Pozdrawiam nie patrz na akustykę pomiędzy łazienką a pokojem bo to sensu nie ma, aż tylu ludzi nie będzie chyba w chacie aby spuszczenie wody było uciążliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 13.09.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A dlaczego nie 8 cm? Dlaczego to się okazuje wtedy jak ktoś bruzduje ściankę z ósemki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Dlaczego to się okazuje wtedy jak ktoś bruzduje ściankę z ósemki. Ja ścian w ogóle nie bruzduje - cała zabudowa na stelażach, instalacje idą po wierzchu i są zakryte plytą k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 20.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 nie patrz na akustykę pomiędzy łazienką a pokojem bo to sensu nie ma, aż tylu ludzi nie będzie chyba w chacie aby spuszczenie wody było uciążliwe No nie wiem czy to nie ma sensu. Moj maz ma traume z dziecinstwa jako ze jego pokoj graniczyl z lazienka. Serio. W projekcie zadna lazienka nie mogla graniczyc z pokojem. Wracajac do tematu wszystkie dzialowki u nas to silka 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1977 21.01.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam Wszystkich.Odświeże temat i zapytam dokładniej. Myślałem o ściankach działowych z silka 8 , między pokojami z tego co wyczytałem problemu nie ma a jak wygląda sprawa ze ściankami w lazience ( wiadomo wilgoć) no i kuchnie bo szafki w kuchni sa dosyć ciężkie, jak wygląda sprawa z wieszaniem na ścianach z tych materiałów ciężkich rzeczy telewizory, szafki. A może w tych pomieszczeniach ścianki z czegoś innego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ciężkie rzeczy do wieszania na ścianie to nie szafka czy telewizor tylko np transformator zasilający wieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 22.01.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) jak wygląda sprawa z wieszaniem na ścianach z tych materiałów ciężkich rzeczy telewizory, szafki. Jeśli przewidzimy to odpowiednio wcześniej, to nie będzie najmniejszego problemu z wieszaniem nawet BARDZO CIĘŻKICH przedmiotów. Wystarczy wmurować w ściankę wcześniej pospawaną i przytwierdzoną do podłogi i sufitu ramę stalową np. z cienkościennych profili zimnowalcowanych (kwadrat lub prostokąt) zaopatrzonych w "wąsy" do związania z tą ścianką i gotowe otwory (lub śruby) do mocowania, a można powiesić praktycznie wszystko Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2012 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1977 22.01.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Nie nie. Nie przesadzajmy z tym obciążaniem ścian. Tak jak napisałem wczesniej czy na ściance z silka 8 można powieśić 20-30 kg telewizor luba szafkę czy na taką ścianę najlepiej nadaje się coś innego? A jak ten materiał zachowuje się w łazience chociaz czytałem chyba gdzieś że nie ma z tym problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1977 01.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ciągle na etapie poszukiwań. A może Pro-monta? Fachowiec radzi sie zastanowić bo podobno śmialo szafki powieszę nawet ciężkie, i obróbka łatwa i szybka, tylko słabo hałasy tłumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 28.02.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 można zawsze dac stelarz, podwójny regips i tez sporo wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 28.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 to daj silkę 12tkę - bo zwykle to właśnie 12tki na działówki - 8mka tam gdzie np. brak miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts