Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Galeria małych mieszkan do - 50 metrow

agusiakq

Galeria małych mieszkań powinna być w dziale:  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Galeria małych mieszkań powinna być w dziale:

• My z mieszkań
      1
    • Wnętrza
      8

Recommended Posts

Nasze poprzednie mieszkanie, jeszcze z ery zanim-trafiłam-na-Forum Muratora:)

54 m2

DSC05672.JPG

DSC05677.JPG

DSC05660.JPG

DSC05663.JPG

DSC06097.JPG

DSC06100.JPG

DSC00029%252520%252528640%252520x%252520480%252529.jpg

DSC03358.JPG

http://desmond.imageshack.us/Himg220/scaled.php?server=220&filename=dsc03362z.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg62/scaled.php?server=62&filename=dsc00042640x480.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg831/scaled.php?server=831&filename=dsc05680q.jpg&res=medium

I link do małej galerii https://picasaweb.google.com/close77/NaszeMieszkanie#

No i co z tego, mieszkania wnętrz nie posiadają?

Z chęcią bym obejrzała taką galerię, też mam małe mieszkanko i duży problem z pomieszczeniem wszystkiego.

A czy ja napisałam gdzieś, że małe mieszkania nie posiadają wnętrz ?

Po prostu 99% forumowiczów to ludzie, którzy budują domy lub właśnie wyposażają wnętrza tych domów. A umieszczane na tym forum zdjęcia dotyczą właśnie tych wnętrz. Prędzej znajdziesz zdjęcia mieszkań na forum gazeta.pl

Ania i Bartek piekne mieszkanko :) Uaaa łazienka z oknem..

Edytowane przez Aleksandryta

Agusiakq,

wnętrza mieszkań o wymiarach Cię interesujących są w galeriach użytkowników, np.: Nemi, Korozja, Mrówka, Maszenka. Moje też się mieści w zadanym przedziale - link w sygnaturze.

Nie podoba mi się ten wątek - 1. nie sprawdzi się "brak komentarzy", bo zaraz padną pytania o podłogi/meble itd., 2. czym innym jest małe mieszkanie o pow. 30 mkw., a czymś zupełnie innym o pow. 50 mkw. W mieszkaniu 50 mkw. możesz mieć open space, który będzie inaczej zorganizowany niż 3 pokoje na tym samym metrażu itd. Inaczej wygląda 50 mkw. dla jednej osoby, inaczej dla rodziny. Inaczej dla młodego faceta, inaczej dla emerytki itd. itp. Moim zdaniem metraż nie jest sensownym kryterium wydzielania tematu :( I kto będzie pilnował, czy wklejane mieszkania mają maks. 50 mkw.? Ania i Bartek mieli 54 mkw. - to już metraż niezgodny z tytułem ;) te 4 metry robią duuuużą różnicę (i bardzo by mi się przydały).

Jak wszystko poukładać? Ten problem mają wszyscy rozsądnie podchodzący do urządzenia swoich 4 kątów - bez znaczenia jest, czy mają 30, 60 czy 150 mkw. Coraz częściej widać kuchnie o pow. 10 mkw. w domach - a przecież to standard w bloku, prawda?

Aleksandryta dziękuję:)

Zdjęcia wkleiłam - może Komuś się przydadzą:)

Ale fakt - nasze mieszkanie to 54 m2, więc wymogów wątku do końca nie spełnia.

Tym bardziej, że to nie jest typowe blokowe mieszkanie, ale jedno z 4-lokalowego budynku (wspólnota mieszkaniowa).

Stąd okno w łazience:)

Podejrzewam, że Założyciel wątku chciał dotrzeć do szerszej grupy Forumowiczów, wystarczy porównać liczbę postów we Wnętrzach z My z mieszkań, ale chyba tam wątek lepiej by pasował...

[]joliska, właśnie chodzi mi oto że jako nowy uzytkownik nie mam pojęcia kto jakie mieszkanie czy tez dom wlasnie aranzuje a niestety moja pojemnosc mozgowa nie jest w stanie ogarnac wpisow ponad 3 tys uzytkownikow.... :(

Dziekuje Ci ze napisalac ze uzytkownicy ktorych mi wymienilas maja mieszkania o ktore mi chodzi tzn.

, np.: Nemi, Korozja, Mrówka, Maszenka. :hug:

Odpowiadajac na Twoje drugie zastrzezenie czyli "Nie podoba mi się ten wątek - 1. nie sprawdzi się "brak komentarzy", bo zaraz padną pytania o podłogi/meble"

wlasnie chcialam uniknac nadmiernego zadawania pytan - zawsze mozna po obejrzeniu galerii zadac pytanie bezposrednio do odsoby ktora dana galerie umiescila....

Jesli chodzi o dane metrazowe danych mieszkan to najepiej jakby bylo takich watkow iwecej czyli np. jednopokojowe lub do 35 metrow, do 50 i np. do 70

Mieszkanie ktore ma 80 metrow czy tez dom nie jestem w stanie urzadzic podobie jak np.40 metrow

Mam nadzieje ze wyjasnilam o co mniej wiecej mi chodzi.......

A czy ja napisałam gdzieś, że małe mieszkania nie posiadają wnętrz ?

Po prostu 99% forumowiczów to ludzie, którzy budują domy lub właśnie wyposażają wnętrza tych domów.

Jak wyliczyłaś te 99%? Skąd wiesz, że nie jest ich tylko 60% czy 50%? Moim zdaniem taki wątek dla małych mieszkań we Wnętrzach bardzo by się przydał.

Elfir, ale to też niebezpieczny pomysł, bo zacznie się wklejanie designerskich rozwiązań, które nijak się mają do możliwości zakupowych; pojawią się niewielkie pomieszczenia, które nie pełnią żadnej funkcji itd. Wystraczy zobaczyć, co proponuje prasa wnętrzarska pod nagłówkami "Urządzamy małe mieszkanie" :(

Zostawmy ten wątek tutaj, zobaczymy co się z nim stanie ;)

• 4 weeks później...
I wątek zdechł na drugi dzień... A szkoda...

zdechł bo zdecydowanie wiecej forumek jest na wnetrzach - tam gdzie go umiescialam

tutaj nawet ja sama rzadko zagladam

najwieczej czasu spedzam na wnetrzach i tam tez powiniwn byc ten watek......

coz.... moderatorzy zdecydowali inaczej

fakt szkoda..

• 1 month później...

Jestem za wątkiem o małych mieszkaniach .... NA WNĘTRZACH !!!

Nie wiem skąd się wzięło przekonanie że musi być w osobnym wątku.

Głównie ze względu na metraż pomieszczeń....korelującą z nim zasobnością portfela właściceli......oraz możliwości techniczne.

Kilka przykładów:

1. Od strony designu - nijak się ma np. aranżacja mojej nory w bloku....do kuchni o rozsądnym metrażu w domku.

2. Od strony finansowej - marmuru na ścianach raczej nie będzie :)

3. Od strony technicznej - kucie bruzdy pod przewody do kinkietu w "wielkiej płycie" - to ambitne zadanie.

p.s.

Czy można do tego wątku dołączyć ankietę?

Niech się użytkownicy wypowiedzą gdzie ma być.

• 3 weeks później...

jestem za!!!!

Głównie ze względu na metraż pomieszczeń....korelującą z nim zasobnością portfela właściceli......oraz możliwości techniczne.

Kilka przykładów:

1. Od strony designu - nijak się ma np. aranżacja mojej nory w bloku....do kuchni o rozsądnym metrażu w domku.

3. Od strony technicznej - kucie bruzdy pod przewody do kinkietu w "wielkiej płycie" - to ambitne zadanie.

p.s.

Czy można do tego wątku dołączyć ankietę?

Niech się użytkownicy wypowiedzą gdzie ma być.

Kilka przykładów:

Kuchnia w bloku może być większa od tej w domu...

A dlaczego nie? Czyżby we wszystkich domach był?

Owszem, ale to pytanie nie na Wnętrza, ale do działu ogólnego - wątek ściany, stropy itd.

p.s.

Czy można do tego wątku dołączyć ankietę?Niech się użytkownicy wypowiedzą gdzie ma być.

Pewnie można...

Edytowane przez joliska

Patrząc na zagadnienia osobno - masz słuszność.

Niemniej....mi chodziło o występowanie wszystkich tych czynników na raz.

A taki splot okoliczności występuje....

znacznie....znacznie częściej w mieszkaniach

(zwłaszcza tych o powierzchni poniżej 50 m2).

Co do bruzd elektrycznych :D - nie chodziło mi o wskazówki jak kuć....

ale unikanie takiego "dizajnu" wobec perspektywy np. własnoręcznego rycia w wielkiej płycie.

Tak czy siak - Dzięki za ankietę :)

Jestem za Wnętrzami.