Slawko123 04.03.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Rekuperator pochłania gaz ?? A możesz wyjaśnić mechanizm tego pochłaniania?a możesz jeszcze raz przeczytać co napisała Elfir? Gdzie niby ona napisała, że rekuperator pochłania gaz? możesz zacytować ten fragment wypowiedzi który o tym mówi? ................ A skoro wywiew jest większy to nijak nie rozumiem, jak gaz miałby rozprzestrzenić się po budynku?Ano przez rekuperator. Powinnaś sobie dorzucić czujnik gazu w kotłowni, który automatycznie uruchomi by-pass w reku. ................ Surgi - rekuperator to co pochłania(tu w domysle jest znak zapytania ?), wydala a nie rozprowadza po domu. Edytowane 4 Marca 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.03.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 https://www.rekuperatory.pl/images/artykuly/dowiedz_sie_wiecej/cala_prawda_o/erv.png nie każdy wymiennik działa w ten sposób. Ps. ok. może źle zrozumiałem to co napisała Elfir. Ale w dalszym ciągu uważam iż jest zagrożenie iż w przypadku nieszczelności gaz może być rozprowadzony nawiewem po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2018 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) Będzie pompa? Raczej po prostu czysty prąd. Chyba, że powietrzne pompy zejdą do cen lodówek Czekam na awarię pieca. Coroczne przeglądy kosztują mnie 1/4-1/5 rocznych kosztów ogrzewania. *** Surgi - jeśli mam podciśnienie w kotłownio-pralni i w kolejnym pomieszczeniu (łazience) też wywiew, to ten gaz musiałby naprawdę kombinować, by to ominąć. Edytowane 6 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts