Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wentylacja mechaniczna a kotłownia

Elfir

Recommended Posts

Rekuperator pochłania gaz ??:lol2: A możesz wyjaśnić mechanizm tego pochłaniania?
a możesz jeszcze raz przeczytać co napisała Elfir? Gdzie niby ona napisała, że rekuperator pochłania gaz? możesz zacytować ten fragment wypowiedzi który o tym mówi?

................

A skoro wywiew jest większy to nijak nie rozumiem, jak gaz miałby rozprzestrzenić się po budynku?

Ano przez rekuperator. Powinnaś sobie dorzucić czujnik gazu w kotłowni, który automatycznie uruchomi by-pass w reku.

................

Surgi - rekuperator to co pochłania(tu w domysle jest znak zapytania ?), wydala a nie rozprowadza po domu.

Edytowane przez Slawko123

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

https://www.rekuperatory.pl/images/artykuly/dowiedz_sie_wiecej/cala_prawda_o/erv.png nie każdy wymiennik działa w ten sposób.

Ps. ok. może źle zrozumiałem to co napisała Elfir. Ale w dalszym ciągu uważam iż jest zagrożenie iż w przypadku nieszczelności gaz może być rozprowadzony nawiewem po domu.

Będzie pompa?

Raczej po prostu czysty prąd.

Chyba, że powietrzne pompy zejdą do cen lodówek :D

Czekam na awarię pieca. Coroczne przeglądy kosztują mnie 1/4-1/5 rocznych kosztów ogrzewania.

Surgi - jeśli mam podciśnienie w kotłownio-pralni i w kolejnym pomieszczeniu (łazience) też wywiew, to ten gaz musiałby naprawdę kombinować, by to ominąć.

Edytowane przez Elfir