ocia79 20.09.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Liliowce kupiłam w sklepie online.Sklep uznał mi moją reklamację dotyczacą koloru i odpisali, że przyślą mi białe liliowce we wrześniu.Pomyślałam, że jak mają mi przysłać białe liliowe to zamienię sobie je na białe irysy (liście ich nie żółkną tak jak u liliowców).Niestety oni mają w swojej ofercie Irysy w kolorze białym Germanica i Holenderskie.Syberyjskich nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 20.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 wg. mnie najlepsze sa syberyjskie. Brałabym te, nawet kosztem rezygnacji z białego koloru. Iris germanica ma sztywne liscie, nie w takiej masie tylko masywne, krępe, znacznie rzadsze. A holenderski to cebulowy- może podmarzać, z cebulami zawsze różnie.Nie mam z nimi osobistych doświadczeń, ale można przypuszczać że ich liście nie są całosezonowe, jak większości cebulowych. Syberyjskie mają ładną zieleń, tworzą trawiaste kępy, a przecież o to nam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.09.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 może jednak całoroczna jukka?Sinozielona + białe kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 20.09.2011 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 hmmm dzieki Elfir za objasnienie.Masz racje te Irysy co widzialam u znajomych to musza byc syberyjskie, poniewaz ich liscie tworza trawiaste,geste kepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.09.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 ocia79 napisz gdzie kupowałaś te liliowce??? w jakiej szkółce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 23.09.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 dudus kupiłam tu : http://www.cebule-kwiatowe.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts