krzychu1 13.03.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 jestem przed wyborem kotłowni. Mam 750 m3 ;,max = 12 styro.wstepnie jestem zdecydowany na Vaillant eco tec z zasobnikiem polskim za ok 6700. czy sądzicie, że to dobry wybór i cenaBędę wdięczny za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.03.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Polecam Krajowych producentów wspierać, jeśli są dobrzy mają dobry produkt (cena, awaryjność, jakość). poczytaj: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23115 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocza 14.03.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Kupiłem Vaillanta Eco Tec z zasobnikiem na -30% od cennika - podobno rewelacyjny upust na baaaardzo dobry kocioł - opinie kilku fachowców. Jeszcze nie mieszkam więc własnej opinii nie mam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Robert 5 14.03.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Kupiłem Vaillanta Eco Tec z zasobnikiem na -30% od cennika - podobno rewelacyjny upust na baaaardzo dobry kocioł - opinie kilku fachowców. Jeszcze nie mieszkam więc własnej opinii nie mam. Pozdrawiam. To dobrykocioł i dobra cena ,ja rozważam eco VIT VKK , trochę droższy ale ma zasobnik w środku , czy może coś słyszałeś negatywnego o tym kotle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Polecam Krajowych producentó wspierać, jeśli są dobrzy mają dobry produkt (cena, awaryjność, jakość). poczytaj: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23115 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 dobry kociołvaillant ecoTEC 2f (246/7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 15.03.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 ECO VIT nie ma zasobnika w sobie!!! jest to tylko goły kocioł a fajnych parametrach i rozwiązaniu technicznym eco Compact ma zasobnik 100l warstwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 16.03.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Mam Ecoteca 196 1f + zasobnik oryginalny.Od polowy stycznia grzeje budowe (nie do konca docieplona) - bezzastrzezen KrzysiekPS jeden minus - Vaillant (firma) zmusza, zeby przy uruchomieniu bylfachman autoryzowany, a ten z kolei nie godzi sie na sprzet nie-Vaillantowy, np. u mnie nawet rura wspólsrodkowa musiala byc firmo-wana przez Vaillanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 16.03.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Mam Ecoteca 196 1f + zasobnik oryginalny. Od polowy stycznia grzeje budowe (nie do konca docieplona) - bez zastrzezen Krzysiek PS jeden minus - Vaillant (firma) zmusza, zeby przy uruchomieniu byl fachman autoryzowany, a ten z kolei nie godzi sie na sprzet nie-Vaillantowy, np. u mnie nawet rura wspólsrodkowa musiala byc firmo- wana przez Vaillanta Z tą rurą to widocznie trafiłeś na jakiegoś nadgorliwca. Jedyne elementy komina które mój instalator uznał za obowiązkowe to trójnik z podłączony bezpośrednio do kotła i rura teleskopowa. Co prawda zamiats trójnika mogło to być tańsze kolano ale w trójniku jest wyczystka. Jeśli chodzi o opinię na temat kotła to jak najbardziej OK (Ecotec 196) jedyny mankament to brak podziałki temperatury na pokrętle regulatora VRC410 ustawia się na "oko". Ale w sumie to drobiazg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 24.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Co sądzicie na temat kotła olejowego Vaillant VKO unit248/5 iroVIT z palnikiem Gierscha 17-24 kw. Dom ma 200 m kw w tym 50 m. kw. podłogówki. planuję zasobnik 120-150l. Jakie wybrać sterowanie? Rozsądne wydaje się być VRC 420sPomocy , bo muszę coś wybrać do przyszłego tygodnia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts