Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szaleństwo w wc :)

mrenias

Recommended Posts

Witajcie!

Jak wiadomo, na budowie musi być podział obowiązków, moja Żona zaprojektowała łazienkę, a mi na pocieszenie pozwoliła zaprojektować WC (w końcu to całe 1,44m2).

Więc postanowiłem puścić wodzę fantazji :) i tu pytanie do Was czy macie jakiś pomysł, żeby wchodząc do takiego WC móc powiedzieć WOOOOŁŁŁŁŁŁ :)

Mój pierwszy pomysł to było wyłożenie WC krzywymi lustrami, nawet już znalazłem kilka :)

Czekam na Wasze cenne pomysły!

W załączeniu marna fotka i rzut WC

wc.JPG

WC2.JPG

Drzwi do łazienki to DRE z okrągłą szybką, a muszla to:

http://img20.imageshack.us/img20/4724/heidelberg3.jpg

:rotfl: Pomysł faktycznie szalony.

Pewnie Cię żona przeklnie jak go zrealizujesz, albo sam będziesz biegał ze ścierką i polerował.

Z dużymi powierzchniami lustrzanymi w wc dobrze przemyśleć całość.

Dawno temu zrealizowaliśmy dla draki projekt polegający na tym , że w niewielkim w.c. zamontowaliśmy na całych drzwiach , na przeciwko kibelka lustro i to samo z tyłu za muszlą.

Efekt był piorunujący, większość gości albo nie chciała korzystać z niego , albo wolała pójść w krzaki.

zgodzę się, pomysł masakra nie tylko pod względem utrzymania czystości :)

te krzywe lustra... wyobraź sobie siebie na tronie ... w pewnej sytuacji ... czerwoony jak cegła ;) itd.. na pewno chcesz to oglądać w lustrze?

a teraz to samo pomnożone przez krzywe zwierciadło... ;)

co można zrobić wg. mnie - dobrać porządną ceramikę (kolor, wzór) pasującą do siebie muszle i umywalkę oraz oświetlenie by optycznie nie przytłaczać. koniec. to ma być kibelek, nie sala balowa.

Jak juz cos szalonego, to może na ścianie umieścić olbrzymią fototapetę, która dawałaby wrażenie siedzenia nad skarpą/przepaścią? :):):)

A może po prostu wyklej całe wc szaloną mozaiką w pałacowym stylu?Skoro tron juz jest....

http://www.cersanit.com.pl/photo.php?cms_foto/19/a_antila_2.jpg coś w tym stylu tylko za muszlą

moze moj pomysl nie bedize zbyt wyczesany jak te wyzej, ale podpatrzony u znajomych. oni dom urzadzili w zywych kolorach wiec wc tez jest spojna z caloscia. na scianie za wc oraz na suficie jest polozona tapeta brazowo-zielona ze wzorem. sciany boczne sa w zielonej tapecie, drzwi pomalowane od wewnatrz na zielony dosc intensywny kolor, jednoczesnie bardzo podobny do koloru tapety. przyznam ze fajnie to wyglada. jedynie co to w poblizu umywalki tapeta moze sie szybko zniszczyc.

Dzięki wielkie za inspiracje!

Płytkarze będą u mnie jeszcze jakieś 2 tygodnie, więc mam tyle czasu na decyzję.

Ciągle szukam i ciągle nie wiem co robić:)

WC a tyle problemu hehe

Duś co do stylu domu to raczej nowoczesny, ale to nie ma znaczenia bo WC ma być innym światem :)

Fototapety robią nie złą robotę. Nie ukrywam, że liczę się z kasą. Co prawda metrażu nie ma za wiele, więc powiedzmy do 200zł za m2 to chyba dam radę.

Lustra faktycznie chyba odpadną, co do reszty to myślcie dalej ;) Jesteście na dobrej drodze hehe

Drzwi do WC będą takie:

http://bel-pol.pl/media/files/standard_top_bulaj_dab_zloty_ryfla.jpg

hmmm no to jeszcze jeden pomysł, autorski

otóż zleciłam panu współpracującego z agencją reklamowa kupienie obrazka w banku zdjec i wydrukowanie do na folii (jak na reklamy naklejane na samochody), a następnie naklejenie na plexi. w efekcie mam obraz o wymiarach 1x2m wklejony między płytki.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...