Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dodatkowe pomieszczenie nad pokojem - co tam zrobic?? poddasze niskie

agusiakq

Recommended Posts

Nad pokojem mam dziwne pomieszczenie - niby antresola niby schowek sama nie wiem jak to nazwac...:o

salon ma wysoki sufit bo mam mieszkanie na ostatnim pietrze natomiast nad pokojem obok salonu jest wneka

ma kat prosty wysokosc max 1,6 dluga na ok 2,5 i szeroka tez na ok 3 metry

zastanawialam sie zeby zrobic tam takie pomieszczenie dla przejezdnych gosci ale nie wiem czy cokolwiek oprocz pompowanego materaca sie tam zmiesci......

macie moze inne pomysly na zaaranzowanie tego wnetrza??

moze tez sypialnia - i tak na lezaca czas se tam spedza. :rolleyes:

a możesz wrzucić jakieś foto lub rzut tego miejsca?

1,6 wysokości to faktycznie niedużo, nawet jak na awaryjne spanie (nawet dmuchany materac ma ze 20 cm wysokości, więc banalne sprawy, jak przebranie się do spania będzie niezbyt wygodne).

nie wiem, jak u ciebie z pawlaczami, ale pokombinowałabym właśnie w tym kierunku - może by zrobić tam garderobę sezonową lub schowek na jakieś walizy, bombki na choinkę czy inne sezonowe graty? albo biblioteczkę z kącikiem do czytania (lampka + fotel)

taki mały kąt może być za duszny na sypialnię. Przy wysokości 1,6 m nie zrobisz nic prócz graciarni. Ja sama mam 12 cm więcej niż wysokość takiego pomieszczenia, a mój partner ma aż o 28 cm wiecej. Jako goście, wolelibyśmy spać na kanapie w salonie niż w "schowku".

hmmm bardziej cos w tym stylu tylko nizsze.... choc maz upiera sie ze pomieszczenie ma ok 2 metrow wiec musimy dokladnie wymierzyc... http://www.pracowniainspiracja.pl/files/jasien_wersjaII_1.jpg

O to mi chodziło ;) Nie każdy lubi w piżamce się przechadzać. A jeśli schody są drewniane, można wszystkich pobudzić.

Jeśli goście mają zostać tylko na jedną noc, to można równie dobrze zrobić tam kącik do czytania z rozkładaną kanapą, po co marnować miejsce na sypialnię dla gości, którzy będą zaglądać raz do roku...