Elfir 26.11.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 tomek - jak zrozumiałm, lullaby nie chce by ktoś kopiował jej pomysły i rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.11.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Zgadzam sie ze zdaniem Elfir na innym forum, byla dziewczyna, co pokazywala jak to pieknie ma wykonczone mieszkanie, zbierala za to pochwaly itp.. tylko szkoda, ze nie podala informacji, ze inspirowala sie domem/wnetrzami naszej forumowiczki to bylo cos jak : kopiuj-wklej w swoje wnetrza.. oczywiscie moze czlowiek sie inspirowac kims..ale nie az tak dobitnie jak tam bylo. Witaj Lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.11.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Oczywiście macie racje zwłaszcza, ze zapłaciła za swój projekt niemałe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.12.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 23.12.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Lulla, nie jestem na bieżąco - mam nadzieje, że już mieszkasz i napawasz się radością i szczęściem życia we własnym domku:)serdeczne życzenia radości, zdrowia i miłości i cudownych świątprzesyłam ja z nadmorza:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurrrr 17.01.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witaj lullabyJestem nowym fanem Twojej budowy Od jakiegoś czasu czytam Twój dziennik który znalazłem przeszukując informacji o arch Marcinie Rubiku. Projekty Rubika uważam ze są najpiękniejsze jak również Twój projekt strasznie mi się podoba. Czy możesz powiedzieć mi coś na temat współpracy włascie z architektem Jaki był czas od 1 spotkanie do finału projektów, czy dużo Wam doradzał, słuchał to co się oczekujemy od domu, jaki jest koszt projektu jak możesz zdradzić, czy również doradza w temacie wykończenia wykonawców itd. pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 28.01.2015 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witaj Jurrrr, Na wstępie dziękuję za opinię nt. domu. Uważam Marcina Rubika za bardzo dobrego architekta, a jego kreskę wciąż za jedną z lepszych w polskiej architekturze. Projekt powstawał około 7 miesięcy do czasu uzyskania PnB. Sądzę, że to optymalny czas, by dopracować szczegóły każdego projektu indywidualnego i nawiązać nić porozumienia z jego twórcą Marcin rekomenduje dobrych fachowców, za jakością ich prac idzie jednak też cena. Koszt prac projektowych oraz szczegółowy ich zakres najlepiej ustalić osobiście na spotkaniu. Ono też powinno udzielić odpowiedzi na pozostałe pytania i wątpliwości. Życzę powodzenia i pozdrawiam, lulla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurrrr 04.02.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witaj Jurrrr, Na wstępie dziękuję za opinię nt. domu. Uważam Marcina Rubika za bardzo dobrego architekta, a jego kreskę wciąż za jedną z lepszych w polskiej architekturze. Projekt powstawał około 7 miesięcy do czasu uzyskania PnB. Sądzę, że to optymalny czas, by dopracować szczegóły każdego projektu indywidualnego i nawiązać nić porozumienia z jego twórcą Marcin rekomenduje dobrych fachowców, za jakością ich prac idzie jednak też cena. Koszt prac projektowych oraz szczegółowy ich zakres najlepiej ustalić osobiście na spotkaniu. Ono też powinno udzielić odpowiedzi na pozostałe pytania i wątpliwości. Życzę powodzenia i pozdrawiam, lulla witaj serdecznie dziękuje za informacje szkoda ze ostatnio tak mało zdjeć załaczasz bo bardzo mi sie podoba Twój gust wykończenia , kolor elewacji , kominek , kolor stolarki okiennej ciekawy jestem jaki planujesz taras drewniany czy inny materiał My obecnie szukamy działki wiec jesteśmy dalej niż w lesie ale projektanta mamy wybranego mam nadzieje ze będzie to Rubik problem jest rownież taki ze mało terenów dopuszcza zabudowę z płaskim dachem a tylko taki mnie interesuje Jak czytam rożne fora i opinie to większość jest negatywnych na domy parterowe z płaskim dachem i dużymi przeszkleni ale cieszę sie ze sa tacy jak Ty której taka architektura sie podoba trzymam kciuki abys miała dom taki jak sobie wymarzyłaś jeżeli mozesz to podreślij mi prosze jakieś zdjęcia a jak nie chcesz to rozumiem oczywiście pozd Jurrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 13.02.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam Sporo się dzieło jak mnie nie było towarzystwo rozpasało się i dawaj kopiować awanturka u nadwornego architekta forum szkoda że posty są usuwane,przepraszam muszę dodać coś od siebie .Mam podobne odczucia co do wstawiania fotek z realizacji szczególnie dotyczy to wnętrza ale nie tylko choć każde jest inne i nie da się tak skopiować wiernie pomysłów to niektórzy myślą że się da .Z kolej powinnaś się cieszyć że to co wybrałaś dla ciebie tak się podoba że są tacy którzy chcą mieć tak jak ty a nie tak jak lubią.Ale jest i druga strona medalu płacimy za to nie małe pieniądze żeby mieć oryginalnie i genialnie a tu kopiuj i wklej .Dlatego postaram się wklejać fotki bardziej techniczne pokazujące zmagania z problemami na wytyczonym odcinku budowy ,przecież dziennik ma takie problemy utrwalać dla potomnych (przyszłych władców budowy).Morze takie rozwiązanie jest jakimś wyjściem . Pozdrawiam Piotrmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 15.02.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Widziałem Twoje wnętrza na homebook'u wczoraj projekty oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 04.03.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dobrze wyczytałem w Twoim dzienniku, że masz rury do wentylacji mechanicznej zalane w stropie? Czy było to już w projekcie? Czy strop był jakoś wzmacniany z tego powodu? Mam mieć też dach plaski (częściowo) i zaproponowano mi takie rozwiązanie. podobno dyskusyjne. Stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 04.03.2015 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dobrze wyczytałem w Twoim dzienniku, że masz rury do wentylacji mechanicznej zalane w stropie? Czy było to już w projekcie? Czy strop był jakoś wzmacniany z tego powodu? Mam mieć też dach plaski (częściowo) i zaproponowano mi takie rozwiązanie. podobno dyskusyjne. Stąd moje pytanie. Zgadza się, mam instalację WM rozprowadzoną w stropie. Projekt wentylacji mechanicznej, autorstwa firmy Tora Wentylacja, powstał niezależnie od projektu arch-bud Marcina Rubika, już na etapie budowy SSO. Oczywiście został przedstawiony konstruktorowi budynku. Dyskusyjne czy nie, u mnie rekuperacja działa prawidłowo. P.S. Zdecydowałam się na takie rozwiązanie nie ze względu na dach płaski jako taki, ale z powodu obniżenia sufitów w domu o jedyne 3 cm i braku możliwości ukrycia standardowych rur pod g-k. MAG, no i gdzie ten mój dom na nieszczęsnym Homebooku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 06.03.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Czy architekt po zobaczeniu projektu WM zmienił projekt stropu, dodał zbrojenie?I jeszcze jedno pytanie , jeśli pozwolisz. Jaki masz rozstaw rurek w ogrzewaniu podłogowym? Jeżeli dobrze przeczytałem , masz duże okna. Ja też i zastanawiam się co ile cm dać rurki? Zdania fachowców na temat mojego projektu są różne. Edytowane 6 Marca 2015 przez darek2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 08.03.2015 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Dzięki za odpowiedź. Jeżeli dobrze przeczytałem , masz duże okna. No, niemałe Darku, konstrukcja stropu nie została w żaden sposób zmieniona. Rozstaw rur ogrzewania podłogowego jest różny i wynika z projektu instalacji sanitarnych i c.o., przygotowanego w moim przypadku przez firmę Instalpol. Tylko taka dokumentacja, zawierająca m. in. obliczenia zapotrzebowania domu na ciepło, może być podstawą prawidłowego wykonania instalacji ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 08.03.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 dokumentacja, zawierająca m. in. obliczenia zapotrzebowania domu na ciepło, może być podstawą prawidłowego wykonania instalacji ogrzewania podłogowego. Święte słowa. Bez OZC nie ma sensu zaczynać tematu podłogówki. btw Masz wielkieeeeee okna Wyglądają efektownie ale to kosmiczna strata ciepła. I co w związku z tym z ogrzewaniem. Masz w podłogówce strefy brzegowe? Czy może grzejniki kanałowe z nadmuchem? Jak to rozwiązałaś? Pytam, bo sam sie zastanawiam jak temat ogarnąć a wiosna tuż, tuż i trzeba coś zdecydować . Mam co prawda projekt, ale jak to sie mówi strzeżonego Pan Bóg strzeże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.03.2015 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Zbigor, jedynym źródłem ogrzewania jest podłogówka. Nie mam dodatkowych grzejników, ani kanałowych, ani nadmuchu. W pokojach z drewnianą podłogą jest dodatkowo ogrzewanie ścienne. Faktycznie, dobry projekt to podstawa. Moi wykonawcy (TM instalacje Tomasz Kucharek) chwalili firmę, która przygotowała dokumentację. Jednych i drugich polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.03.2015 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 znalem ta piosenke... a dopiero dzisiaj zobaczylem tytul. to stad nick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.03.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 znalem ta piosenke... a dopiero dzisiaj zobaczylem tytul. to stad nick? http://www.youtube.com/watch?v=4OjiOn5s8s8 nooo muza niezla, jak nick od tytulu to fiu fiu Lullaby ladnie wybrala Witam zagladam, chociaz wiem ze nic nie zobacze..szanuje decyzje tak jak pisalam o tym wczesniej i ciesze sie, ze tez wchodzisz na fm i go nie opuscilas Fighter super stopka! popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 13.03.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Mi nick od razu się skojarzył z muza ... ale The Cure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.03.2015 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 znalem ta piosenke... a dopiero dzisiaj zobaczylem tytul. to stad nick? Mi nick od razu się skojarzył z muza ... ale The Cure No ciekawa rozkminka, chłopaki Oba utwory znam, ale nick raczej nie ma z nimi związku... Lullaby to fajne fonetycznie angielskie słowo - ot, takie prozaiczne wyjaśnienie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts