erniej 24.02.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Na razie nie ma tych profili jeszcze w sprzedaży- powiedział mi o nich fachman z firmy Fud-Men z Jaworzna, mówił że możliwość jakiejś wyceny dopiero jak będą zamagazynowani. http://www.fudmen.pl/album/jaw%20okna/Konstrukcje%20obiektowe/index.html Puszczę Ci jeszcze PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.02.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witaj Kochana Looo matko , troche czlowiek na urlop wyjedzie a to takie ma juz zaleglosci na forum Ahh te okna ... ja caly czas przerabiam temat i tez jeszcze nie wiem ... Lullaby ... czy to Mielczarek Ci wycenil za te 270 tys ??? bo az mi esie glowa obkrecila przed kompem jak to zobaczylam .... Ponzio tez do mnie dzwonili .... ale tez powiedzieli ze jest na to jeszcze w sumie duzo czasu , ze nawet do wyceny bez sensu dawac bo to i tak sie zmieni ... no ale tez powiedzieli to samo ... podzial na pewno jesli chce "dobrze i solidnie " musi byc inny ... tego linka co wyslalas .... ja nawet chyba do wyceny nie dam .... to juz chyba nie moja polka Kurde ... te okna nas finansowo zjedza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Zobaczcie, jakie drzwi tarasowe. I w ogóle fajna elewacja. http://images38.fotosik.pl/1378/1b9b1bafbb1bb80bmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1397/c83ef6a50e1142e6med.jpg http://images37.fotosik.pl/1350/713cf5a3d996dfe0med.jpg Nico van der Meulen Edytowane 24 Lutego 2012 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.02.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Erniej, dzięki, odpisałam. Oliwka, urlopowiczko Nie, to nie wycena Mielczarka Od niego dostałam tylko Yawal. To oferta jednego z warszawskich przedstawicieli... Ja też ciągle jeszcze zmieniam podziały okien, ale już wstępną orientację cenową mam. Idę do Ciebie podziwiać zimę w Dolomitach. Marta, niezła chałupa Może nawet trochę przypomina moją, przynajmniej kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Naprawdę? Ja jestem elewacją, kolorystyką i bryłą zachwycona. I co najważniejsze - jest to dom parterowy z wysokim salonem;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.02.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Nooo, tylko u mnie trochę prościej i metraż nie ten Chciałam się też pochwalić, że wczoraj wieczorem/dziś rano poszłam po rozum do głowy i po przejrzeniu wątku "czego byście nie zrobili/co byście zrobili w swoich domach" i dzięki podpowiedziom niektórych (tutaj ukłon w stronę Koktajl), ku uciesze architekta, wróciłam do pierwotnej koncepcji zakładającej dodatkowe pomieszczenie gospodarcze z wyjściem na ogród. Jestem z siebie dumna Edytowane 24 Lutego 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Panna oproznij skrzyneczke prive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 24.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Oliwka witaj po przerwie:) Płytki Mutina piękne - znasz cenę serii phenomenon bo nie mogę nigdzie znaleźć? Czy są w ogóle dostępne w Polsce, czy trzeba je sprowadzać z Włoch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.02.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Moni ta , odpisalam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 25.02.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) no i przebrnąłem przez 20 stron , Panie sobie gruchają nie wiele się dowiedziałem ale kartki na gwiazdkę były jak zwykle w wątek zajrzałem gdy poszukuję parterówki 200-250m2 otwartej przeszkleniami na południowy zachód niestety już wiem , że gotowych projektów tego typu brak (obecnie też parterówka 250 m2 ...ale przeszkleń ma być jeszcze więcej , jeszcze bardziej otwarta na ogród , salon 50-60 m2 + jeszcze jadalnia , otwarte przestrzenie ale nie wprost na kuchnie ( obecnie ma sporą śianę dzielącą salon od kuchni z 21m2 z dość szeroki otwartymi przejściami , garaż 2 auta + najlepiej zadaszony taras wszystko w miarę nowoczesnej bryle , dach niestety musi być o kącie min 25 ale ilość dachówki mi nie straszna teraz mam 380 m2 .... projekt wydaje się oczywisty tylko takich nie ma .. obecnie funkcjonuje w C34 z muratora z wyprostowanym narożnikiem w salonie dużymi przeszkleniami i powiększoną kuchnią ....ale pewnie będzie następny Jakby autorka wątku wrzuciła jakiś szkic rozkładu pomieszczeń to bardzo chętnie bym na to zerknął Edytowane 25 Lutego 2012 przez Wojtek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 25.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 No no ... salon 60 m2 plus jadalnia .... duza ta chatka .... no to mowie od razu ... tylko indywidualny ... masz rzuty swojego obecnego domku ? tak z ciekawosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Wojtek - przy takim metrażu nawet bym nie szukała gotowca. Koszt indywidualnego projektu w ogólnych kosztach budowy i wyposażenia takiego domu robi się pomijalny. No, chyba, że zamierzasz poprosić o pomoc jakieś renomowane, ceniące się biuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.02.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 no i przebrnąłem przez 20 stron , Panie sobie gruchają nie wiele się dowiedziałem ale kartki na gwiazdkę były jak zwykle Jakby autorka wątku wrzuciła jakiś szkic rozkładu pomieszczeń to bardzo chętnie bym na to zerknął Wojtku R, Założyłam ten wątek, kiedy rozpoczęłam projektowanie mojego przyszłego domu. Może zbyt wcześnie, ale jako osoba nie posiadająca żadnej wiedzy w temacie architektury i budownictwa, liczyłam na podpowiedzi i sugestie osób mądrzejszych ode mnie już od początku mojej przygody z budową. Cały czas zdobywam tutaj cenną wiedzę. Wszystko, co pokazuję i o czym rozmawiam dotyczy mojego domu, moich upodobań i mojego poczucia estetyki i funkcjonalności. Nie wiem, czego tutaj szukałeś, ale gotowych projektów albo indywidualnych do skopiowania nie znajdziesz. Ja również przeglądam wiele innych wątków, ale jeśli nie znajduję w nich niczego godnego uwagi (w mojej ocenie), to omijam je szerokim łukiem. Proponuję Ci założenie własnego dziennika, z którego być może dowiesz się więcej. Tymczasem mogę polecić Ci kilka biur architektonicznych, które chętnie zaprojektują Twój wymarzony dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 lullaby -te składane w harmonijkę okna na jednym ze zdjęć, to zdają egzamin w Hiszpanii lub we Włoszech. Niestety ta konstrukcja uniemożliwia zrobienie takiego przeszklenia o wysokich parametrach cieplnych. Chyba, że energooszczędność nie jest u ciebie priorytetem.Ale za to jest to doskonałe rozwiązanie dla ogrodów zimowych (werandy), które na lato można całkowicie otworzyć na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.02.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Wiem, Elfir U mnie dolne okna w salonie, otwierające się na ogród i taras będą przesuwne. Niestety, większość tych wszystkich pięknych inspiracji to domy hiszpańskie czy kalifornijskie Cóż... To tak, jak z oknami panoramah, które pokazał mi RS. Też bym takie chciała i co z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.02.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 panoramah w przeciwieństwie do pokazanego wyżej systemu na zdjęciu jest "ciepła" i stosuje się ją w naszych warunkach klimatycznych, tylko ten koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 25.02.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 linki chętnie oczywiście nie zamierzam się tu panoszyć i włazić z buciorami w twój wątek ale będę z uwagą śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 27.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 No to przyszłam sobie "gruchać" dalej. Pierwszy raz spotykam się z oknami panoramah, są wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 hej taką kuchnię to chciałbym bardzo oj tak http://freshome.com/2012/02/24/industrial-chic-twenty-cemento-kitchen-from-modulnova/ a ta jest bardzo pomysłowa http://freshome.com/2012/02/27/innovative-ergonomic-logica-kitchen-system-from-valcucine/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 02.03.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Cześć jakieś nowości ? Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts