daamiann88 18.05.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 A czy stare, około 150 letnie krokwie smarować czymś przed remontem dachu? Jest jakiś sens takiej konserwacji? Ślady kornika znikome, drewno suche bez żadnej pleśni itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.04.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 ja na drewnie nie oszczędzałem. Darłem go 200 km bo na Podkarpaciu nie impregnują ciśnieniowo w autoklawie. Jednak warto było. Drewno zaimpregnowane w prawie całym przekroju. Ładne, twarde i zdrowe. Zero kory czy ubytków. Żal było ciąć Możesz podać namiar skąd brałeś i kiedy to było? Do teraz wszystko w porządku? moje drewno zaimpregnowano środkiem Impralit. Nie barwi zbyt mocno więc po jakimś czasie robi się niewidoczny a drewno wygląda dość naturalnie. Ja mam do wyboru: zanurzeniowa impregnacja (brązowa) - Wolsit EC-40 FP2, GK 1-2 ciśnieniowa impregnacja (zielona) - Impralit CCO, calss 3., DIN 68800 Może ktoś coś podpowie? Czy obydwa te środki są dobre? Może pan Andrzej Wilhelmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts