Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Kochanieńka sporo masz już wyborów za sobą:cool:

Mi się podoba:yes: Czyli w salonie będzie narożnik? Krzesła wiem jakie? A o stole wspominałaś ?

To w zasadzie w każdym pokoju już coś będzie, ile tak w ogóle masz tych pokoi?

Zapłaciłaś już za te krzesła? dostałaś jakiś rabat? Ja jak bym je zamawiała :rolleyes: to od tego sprawdzonego sprzedawcy na all. wszystko już się od niego dowiedziałam- fajny kontakt :yes: i nawet dobry rabat zaproponował. Pamiętasz ile będziesz płacić za swoje?

Martulka, naroznik bedzie w salonie:yes: udało mi sie znalezc dokładnie nasz kolor:

http://images35.fotosik.pl/1205/b08f3a3037713a14med.jpg

Stół bedzie zrobiony przez stolarza-bedzie bardzo mocno podobny do Twojego i Moni:lol:

Krzesła beda białe z drewnianymi nózkami-zamówilam je, ale nie było zadnej przedpłaty, bo wybrałam odbiór osobisty. Krzesła maja byc na poczatku kwietnia-mam potwierdzenie zamówienia i nie szukam juz innego sprzedawcy:no: U tego sprzedawcy jedno kosztuje 349 zł.O rabat nie pytałam.Moze to nienajgorszy pomysł:yes:

Co do reszty-inspiracje gabinetu wklejałam ostatnio. Widziałas?

Pokój Synka tez pokazałam. Salon-troche wiecie-a reszte bede stopniowo ujawniac:D

Sypialnia bedzie zrobiona na szaro-pokazywałąm łózko i stoliczki kilka stron temu.

Mamy jeszcze jeden pokoj, na który nie mam kompletnie pomysłu i chyba bedzie pokojem zabaw Synka, bo i tak wszystkie zabawki nie zmieszcza sie w Jego pokoju...On sie nazywa "pokoj dziecka"-w projekcie, ale ....sama wiesz, jak jest:D

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

admete, :hug: cena rzeczywiscie niefajna-szukam na e-bay'u:cool:

Tak kochana wysłałaś, ale ja Ci zaraz odpisałam z kilkoma pytaniami i odpowiedzi brak :(

Aaaaa, ja to jestem blondyna, naprawde...rzadko sprawdzam tamta skrzynke :oops: wieczorkiem odpisze....przepraszam Cie:hug:

kakusku, przeczytałam priva-tez wieczorkiem odpisze-na razie Mały mi przeszkadza:D

MarJel, maż nie chcial plastikowych krzesełek ... Może połaczysz przyjemne z pożytecznym? ::cool:

http://www.mathidesign.com/soho-design-chair,us,4,Chaise-design-Soho.cfm

:jawdrop::jawdrop: niezłe ! Pokazałam mężowi stwierdził ,że woli plastiki :rolleyes:

Mi się nawet podobają, ciekawe czy to skóra?

Jednak marzą mi się białe krzesła, a w skórze bieli bym nie chciała.

Olu, widziała pomysł na gabinet i powiem Ci gdybym robiła nowoczesny to tez z takimi właśnie regałami, super to wymyśliłaś :yes:

Hazelku, pytałaś o wysoką zabudowę do kuchni:

1. Czy zabudowa w kuchni do sufitu, jesli ten jest na wysokosci 278, to nie przegięcie?:rolleyes:

a u Narendil - do gabinetu

Narendilku, wpadłam sobie troche ponarzekac, ze nie odwiedzasz, nie tesknisz, nie radzisz, nie wybijasz mi z głowy pewnych rzeczy...ja nie wiem, normalnie:cry::cry::cry:

Czy widziałas półki, które wrzuciłam u siebie, jako-wzrór dla stolarza?:cool: Musze sie upewnic i zapytac Ciebie i barbe-cue (bo obie jestescie ekspertkami w tym temacie:yes:).Czy zabudowa z białych półek do sufitu, który ma wysokosc 3m...to nie przesada?:confused: Napiszcie, prosze , co myslicie...

Rób! Rób śmiało! Ja jestem wielką fanką wysokiej zabudowy i daję ją wszędzie, gdzie się da - regały, kuchnia (ale tylko po jednej stronie), szafa w sypialni... A mieszkanie mam wysokie na 285 w porywach do 295 (tak tak, między pokojem pierwszym a ostatnim mam 10cm różnicy wysokości ;)). Oczywiście musiałabyś pomyśleć o jakimś wygodnym wchodzeniu na te wysokości - fajne drabiny czy składane schodki, ale na pewno coś znajdziesz, a ewentualnie zrobisz na wymiar. Te regały, które pokazywałaś, wyglądałyby super do sufitu.

Olu, widziała pomysł na gabinet i powiem Ci gdybym robiła nowoczesny to tez z takimi właśnie regałami, super to wymyśliłaś :yes:

Jeny...naprawde?:oops: dzieki:hug:

witaj w klubie:bye: u mnie dokładnie tak samo:lol2:

piąteczka,Olu :hug:

Hazelku, pytałaś o wysoką zabudowę do kuchni:

a u Narendil - do gabinetu

Rób! Rób śmiało! Ja jestem wielką fanką wysokiej zabudowy i daję ją wszędzie, gdzie się da - regały, kuchnia (ale tylko po jednej stronie), szafa w sypialni... A mieszkanie mam wysokie na 285 w porywach do 295 (tak tak, między pokojem pierwszym a ostatnim mam 10cm różnicy wysokości ;)). Oczywiście musiałabyś pomyśleć o jakimś wygodnym wchodzeniu na te wysokości - fajne drabiny czy składane schodki, ale na pewno coś znajdziesz, a ewentualnie zrobisz na wymiar. Te regały, które pokazywałaś, wyglądałyby super do sufitu.

Dzieki:hug: u mnie w całym domu jest 278 a w gabinecie prawie 3 m!celowo nie obnizałam, ale straciłam ostatnio wiare w to, ze dobrze mysle z ta wysokoscia zabudów-tym bardziej Ci dziekuje, ze mnie podbudowałas:hug: Zagladaj jak najczesciej:hug:

A teraz headline news prawie, wiec sie trzymajcie...:D

pamiętacie moj okap podszafkowy-Madziazzzz, raczej NASZ okap,tak?:) No wiec....doznałam wczoraj olsnienia i zmieniałam totalnie koncepcje sciany po prawej stronie (po lewej bedzie zabudowa do sufitu):

http://images50.fotosik.pl/1405/9b3853df765db800med.jpg

Miały byc białe szafki ale na wysokosci okna i poniewaz ta dysproporcja sniła mi sie po nocach-olsniło mnie :rolleyes: i ostateczna wersja bedzie taka:

tapeta Cole&Son (admete, dziekuje za pomoc w namierzeniu tej tapety-tak btw, Fornasetti cofnął firmie Cole&Son licencje i tapeta z twarzami juz jest wycofana:( mnie sie udało kupic ostatnia rolke.:D)

http://images40.fotosik.pl/1388/f9e7a2a836ac67c0.jpg

plus

jakis czarny okap przyscienny,np ten:

http://images37.fotosik.pl/1359/51ed67e3bde7fedb.jpg

:goodnight:

P.S. Venusku......Tobie pierwszej napisałam o swoim niecnym planie-odczytaj maila:cool:

Edytowane przez hazeleyes1982

a co z tamtym pochłaniaczem?:jawdrop:

ale nagły zwrot akcji:lol2:

no wlasnie sklep jest na tyle super elastyczny, ze zgodził sie na zamiane, na dowolny model :wave: pomimo, iz minął chyba z miesiac od daty zakupu :o

polecam: okapykuchenne.pl

Sa naprawde super-przy tamtym miałam delikatnie filtr wgnieciony i powiedziałam im o tym, ale nie chciałam za bardzo wymienic, bo to było bardzo delikatne uszkodzenie-powstałe w wyniku transportu i nie wpływało na jakosc pracy, a oni wydzwaniali, pisali maile i pytali kilka razy, czy aby na pewno-bo oni moga, a nawet chca-wymienic na nowy:jawdrop:

Edytowane przez hazeleyes1982

Prrrrrrrrrrr szalona :D Zapodałas takiego newsa i znikasz???? Czy ja dobrze zrozumiałam ze zrezygnowałaś całkowicie z wiszacych szafek po prawej stronie i bedzie tam tylko tapeta i nowy okap????

:yes::lol2:

Ta sciana ma tylko 160 cm, wiec wiele nie straciłam jesli chodzi o szafki:D

a co do tapety...zużyje tylko połowę, bo rolka ma 5m2, wiec bedzie na zapas:yes:

Ale ze mnie krejzolka, co?:rotfl: Ale jakas ulge poczułam, wiec to dobra decyzja (chyba:lol2:)

Pewnie dlatego ze przyoszczedzisz na robociznie (ta ulga);) Faktycznie przypomnialam sobie ogladane kuchnie w komfortowym i tam nie ma zbyt dlugiej sciany-zmylila mnie ta Twoja wizualizacja bo wygladalo ze bedzie dosc spory ciag :lol2:

dlatego, teraz wiem, ze te szafki byłyby tam "ni w kij, ni w oko"-nie byłoby zupełnie nawiazania do wysokiej zabudowy po lewej stronie i jeszcze te biale szafki na białej scianie...wszystko białe...ale byłoby mdło...a tak? ta tapeta wprowadzi nutkę glamour i spasuje sie z lampami nad stolem-te to dopiero romantyczne som:D

dokąd tą tapetą polecisz? do narożnika???

Madziu, mysle o tym, zeby zostawic po 10-15 cm z kazdej strony i nie tapetowac.Co myslisz?Good idea, czy poleciec do okna z jednej strony i naroznika z drugiej?