Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Potrzebuję porady w urządzeniu pokoju w którym docelowo będzie domowy gabinet z pokojem gościnnym. Pokój jest dość długi(485cm) i wąski(235cm). Okno znajduje się w centrum krótszej ściany. Drzwi zaraz przy jednej z dłuzszych ścian, na którą też się otwierają. Chciałabym w pokoju wydzielić część do pracy biurowej i część gościnną. Pierwszy zamysł był taki, że duże biurko pod całym oknem, pod nim szafki, a obok regały na ksiażki. Bliżej drzwi miałaby być strefa gościnna(kanapa, stolik, komoda itp.) Jednak jest pewien problem. Biurko zasłoniłoby cały kaloryfer, który jest pod oknem i tym samym pokój może być niedogrzany. Czy ktoś może zaproponować mi inne ustawienie pokoju dla tych dwóch stref domowych? Meble nie są jeszcze wybrane, więc można poszaleć ;) Biurko będzie raczej na zamówienie, tylko nie wiem czy robić pod oknem na całą ścianę, czy może jakieś narożne? Wszystkie pomysły mile widziane. Pozdrawiam.

http://i52.tinypic.com/2dhs8x2.jpg

https://forum.murator.pl/topic/161366-jak-urz%C4%85dzi%C4%87-domowy-gabinet-z-pokojem-go%C5%9Bcinnym/

Biurko będzie drewniane, więc szkoda chyba robić w nim kratkę... Zresztą taka kratka niezbyt mi się też podoba... Oprócz tego boję się, że biurko pod oknem będzie uniemożliwiało mi dostęp do okna i np. jego mycie.
  • 3 months później...
A nie lepiej przedłużyć parapet i zrobić z niego blat biurka? Jeśli blat będzie oryginalny, to można dokupić lub zamówić jakieś wymyślne nogi, lub odwrotnie - klasyczne nogi + efektowny blat na całości. Pod spodem jakieś kosze na prowadnicach lub szafka na kółkach.
  • 3 years później...
Ja nie widzę innej racjonalnej opcji niż tą co podałeś. Nie możesz umieścić kaloryfera na innej ścianie? Wiem, że to są dodatkowe koszta, ale poniekąd rozwiązało by sprawę.