Szolga 02.10.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam Potrzebuję porady w urządzeniu pokoju w którym docelowo będzie domowy gabinet z pokojem gościnnym. Pokój jest dość długi(485cm) i wąski(235cm). Okno znajduje się w centrum krótszej ściany. Drzwi zaraz przy jednej z dłuzszych ścian, na którą też się otwierają. Chciałabym w pokoju wydzielić część do pracy biurowej i część gościnną. Pierwszy zamysł był taki, że duże biurko pod całym oknem, pod nim szafki, a obok regały na ksiażki. Bliżej drzwi miałaby być strefa gościnna(kanapa, stolik, komoda itp.) Jednak jest pewien problem. Biurko zasłoniłoby cały kaloryfer, który jest pod oknem i tym samym pokój może być niedogrzany. Czy ktoś może zaproponować mi inne ustawienie pokoju dla tych dwóch stref domowych? Meble nie są jeszcze wybrane, więc można poszaleć Biurko będzie raczej na zamówienie, tylko nie wiem czy robić pod oknem na całą ścianę, czy może jakieś narożne? Wszystkie pomysły mile widziane. Pozdrawiam. http://i52.tinypic.com/2dhs8x2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 jak biurko na zamówienie, to wstaw w blat, na wysokości kaloryfera, kratkę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szolga 03.10.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Biurko będzie drewniane, więc szkoda chyba robić w nim kratkę... Zresztą taka kratka niezbyt mi się też podoba... Oprócz tego boję się, że biurko pod oknem będzie uniemożliwiało mi dostęp do okna i np. jego mycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salomka 08.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Jak na zamówienie to według mnie tylko biurko narożne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek.b 26.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A nie lepiej przedłużyć parapet i zrobić z niego blat biurka? Jeśli blat będzie oryginalny, to można dokupić lub zamówić jakieś wymyślne nogi, lub odwrotnie - klasyczne nogi + efektowny blat na całości. Pod spodem jakieś kosze na prowadnicach lub szafka na kółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kartonowydom 10.02.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja nie widzę innej racjonalnej opcji niż tą co podałeś. Nie możesz umieścić kaloryfera na innej ścianie? Wiem, że to są dodatkowe koszta, ale poniekąd rozwiązało by sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts