Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w doborze dodatków

Madzia 1976

Recommended Posts

Może ktos pomoże dobrać mi dodatki do mojego salony. Chciałabym zaznaczyć w nim jakieś akcenty właśnie poprzez dodatki, tylko jaki kolor dodatków wybrać. Mebele i cały slaon są bardziej w stylu kolonialnym i stylowym. Mam do wymiany dywan i chętnie dokupię jakieś bibeloty w tym samym kolorze tylko jaki tam pasuje.

http://img207.imageshack.us/img207/958/rabata116.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img690.imageshack.us/img690/7237/rabata117.jpg

Jakie dodatki do salonu??? Przecież jak widać ze zdjęć dodatków już jest mnóstwo (w tym również naklejka na ścianę) , począwszy od figurki stojącej przy kominku, a skończywszy na lampce stojącej na stole. W którym miejscu ich brakuje?

One idą do wymiany i zastanawiam sie czy wprowadzić kolor. Przede wszystkim dywan do zmainy, ten jest tymczasowy i chciałabym jakiś w jednym kolorze, do tego moze podkładki na stó też w tym samym kolorze co dywan ewentualnie doniczki do kwiatów.

Dywan kup jasny, w zimnym odcieniu beżu - jakiś z koloru cegieł. Naklejka do niczego nie pasuje - usuń ją. Czy zasłony i rolety też planujesz wymienić? Jeśli nie, to do nich i cegieł musisz dopasować inne elementy. Z tym, że doniczki i podkładki na stół moim zdaniem nie wyczerpują znamion przedmiotów dekoracyjnych :( I błagam, zdejmuj kwiecie z tej witryny przy kuchni...

Dywan kup jasny, w zimnym odcieniu beżu - jakiś z koloru cegieł. Naklejka do niczego nie pasuje - usuń ją. Czy zasłony i rolety też planujesz wymienić? Jeśli nie, to do nich i cegieł musisz dopasować inne elementy. Z tym, że doniczki i podkładki na stół moim zdaniem nie wyczerpują znamion przedmiotów dekoracyjnych :( I błagam, zdejmuj kwiecie z tej witryny przy kuchni...

I to jest odpowiedź. O dwanie takim właśnie myślałam. Co do naklejki to chyba faktycznie mnie poniosło. Zasłon nie mam zamiaru zmieniać są ładne zdjecie tego nie oddaje bo jest robione telefonem. Bardziej mysłam o zmianie rolet w kuchni tylko też mam dylemat na jakie i czy mają to wogóle być rolety. Okno w kuchni jest bardzo duze i (szerokośc 240) i denerwuje mnie ze każdy może tak sobie zaglądać. wiem że doniczki to zadna ozdoba ale obecnie są takie ciemno czerwone, lubie kwiaty a wiadomo one doniczki mieć muszą, a moim zdaniem one nie pasują. Jak na razie jest taki ogólny misz masz, wszytskiego dużo i każde od innej parady. Chciałabym żeby to wnętrze nabrało jakiejś ogłądy i wygladu. I obiecuje zdjać kwiecie z witryny. Dopiszę ża cały salon to tonacja beze brązy i złoto.

P.S.

Joliska masz przepiekne mieszkanie i widzę, że u ciebie wszystko zależy od dodatków raz jest czerwono raz zielono bardzo fajnie i ze smakiem. Mam nadzieję, ze ja też w końcu dojde do .ładu i skałdu z moim salonem.

P.S. 2

Ale jedną rzecz mamy taką samą - szklane świeczniki u mnie stoją w przdpokoju na starej maszynie do szycia i bardzo, bardzo mi sie podobają.

Edytowane przez Madzia 1976

Może ktos pomoże dobrać mi dodatki do mojego salony. Chciałabym zaznaczyć w nim jakieś akcenty właśnie poprzez dodatki, tylko jaki kolor dodatków wybrać. Mebele i cały slaon są bardziej w stylu kolonialnym i stylowym. Mam do wymiany dywan i chętnie dokupię jakieś bibeloty w tym samym kolorze tylko jaki tam pasuje.

http://img207.imageshack.us/img207/958/rabata116.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/7237/rabata117.jpg

Jeszcze lampa nad stołem "trochę" nie pasuje. Zwłaszcza do żyrandola.

Doniczki zmieniłabym na białe/jasnobeżowe (chłodny odcień).

Dla mnie jest aż za dużo dodatków.

Może usuń wszystko i wtedy zrób zdjęcie, będzie łatwiej. Osobiście nie lubię rzeczy porozstawianych gdzieś po półkach, a u ciebie, mimo, że może w liczbie dodatkó nie ma tak dużo, to wszystkie razem powodują zamęt. Tu naklejka, tu kwiaty, jakieś figurki, lampy i jeszcze cegła. Za dużo!

Dla mnie jest aż za dużo dodatków.

Może usuń wszystko i wtedy zrób zdjęcie, będzie łatwiej. Osobiście nie lubię rzeczy porozstawianych gdzieś po półkach, a u ciebie, mimo, że może w liczbie dodatkó nie ma tak dużo, to wszystkie razem powodują zamęt. Tu naklejka, tu kwiaty, jakieś figurki, lampy i jeszcze cegła. Za dużo!

Dodatki to pozostałości z mieszkania, ale tam był inny klimat a tu wyraźnie nie pasują, salon zmieniam powolutku, lampa nad stołem tymczasowa mam już wybraną więc z tym nie będzie problemu, ale próbuję poskładać jakoś salon w tym stylu z dosyć nowoczesną kuchnią i trochę mało mam na to pomysłów więc proszę o pomoc.

Wnętrza z cegłą mają zwykle dość spokojną kolorystykę, bo to cegła ma pełnić główną rolę dekoracyjną. Dlatego idź w kolory ziemi: beże, brązy, lniane odcienie bieli lub ewentualnie w szarości, które podkreślą kolor cegły.