Smok Bazyli 17.10.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A jak u Ciebie jest z wilgotnością gleby? Z tym skrzypem na kwąsnym podłozu to nie do końca tak jest - pojawianie się skrzypu, podbiału pospolitego lub jaskra rozłogowego, świadczy iż gleba jest podmokła i ciężka. W tym przypadku wskazane jest spulchnienie gleby oraz wymieszanie jej z piaskiem. Na skrzyp działą środek Starane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.10.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Smoak - moi rodzice mają ogródek na żwiro-piaskach (sucho, sucho i jeszcze raz sucho) i też mają skrzyp. Skrzyp polny rośnie niemal wszędzie, za to skrzyp błotny, bagienny i leśny - one są bardziej wymagające, jeśli chodzi o wilgoć i glebę, ale zarazem o wiele ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 17.10.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Normalnie aż sobie wygooglałam te wszystkie rodzaje skrzypu Rzeczywiście niektóre piękne . Choć ja mojego nadal nie pokochałam i chyba nie pokocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrycha 2211 28.12.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 U mnie na działce pomogło dosypanie dolomitu do ziemi i skrzyp przestał się tak gwałtownie rozprzestrzeniać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 05.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 mam mech w trawie, czy posypując go po wierzchu popiołem będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.01.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 za to ile masz krzemu pod oknami ) Gdyby ich nie traktować chemią, faktycznie by były na ziółka. Oczywiście ten zwykły skrzyp, bo błotny jest trujący. Ja po skrzyp specjalnie jeżdżę do rezerwatu, a tu taki urodzaj hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts