trojan197 10.10.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam wszystkich formułowiczów.Właśnie rozpoczyna się moja przygoda z budową domu. Kupiłem działkę na którą są wydane WZ. Mam pytanie czy WZ muszę przepisać na siebie czy też po prostu kupić projekt domu zgodny z WZ i złożyć wniosek o wydanie pozwolenia na budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 jesli WZ sa aktualne to kupić projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 10.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 U mnie warunki zabudowy musiały być wydane na osobę występującą z wnioskiem o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 10.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Żeby wystapić o pozwolenie na budowę musisz być wnioskodawcą wz, czyli składasz wniosek do urzędu o przeniesienie wz. Do wniosku najczęściej potrzebne jest: 1. zgoda obecnego wnioskodawcy na przeniesienie wz 2. twoja zgoda na przejęcie wz 3. kopia ostatecznej decyzji wz Najlepiej dopytaj w urzędzie o konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 to by oznaczało, że WZ sa zależne od wnioskodawcy a nie od wytycznych gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 10.10.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 wz są zależne od gminy, ustawy itp [w uproszczeniu ], wnioskodawca składa wniosek, a gmina określa warunki, nie zawsze zgodne [parametry] z tym co składa wnioskodawca [np. wnioskujesz o wysokość 13m, a dostajesz 11m] żeby dostać wz trzeba złożyć wniosek, wniosek składa wnioskodawca, żeby złożyć o wniosek o pozwolenie na budowę trzeba być wnioskodawcą wz, dlatego też kupując działkę z wz przenosi się ją na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts